یکی از عوامل کلیدی در پیشرفت سایت، بهینهسازی و سئو است که برای موفقیت در آن، به بررسی و آنالیز وضعیت مداوم و روزانه وبسایت و وضعیت سئویی آن نیاز است. با این مقاله از مجله آموزشی ایران نوین همراه باشید تا با 20 تا از بهترین و کاربردیترین ابزارهای رایگان سئو آشنا شوید.
چرا باید از ابزارهای آنالیز سئو سایت استفاده کنیم؟
سئو و بهینهسازی سایت به شما کمک میکند تا در نتایج جستجوی گوگل رتبه بهتری گرفته و در جایگاههای بالا SERP قرار بگیرید. به این ترتیب کاربران اینترنت با یک جستجوی ساده، به سایت شما برخورده و با محصولات یا خدمات برند شما آشنا میشوند.
سایت بهروزی که بهخوبی سئو شده باشد، باعث افزایش جذب لید، افزایش فروش و افزایش شاخص آگاهی از برند میشود و کمک بزرگی به توسعه برند و افزایش اعتبار آن میکند.
ابزارهایی که در ادامه معرفی خواهیم کرد، در هر 2 نسخه رایگان و پولی فعالیت میکنند. هرچند نسخه پولی آنها امکانات جامعتر و کاملتری دارد، اما از نسخه رایگان آنها هم میتوانید بهراحتی استفاده کرده و بسیاری از نیازهای سئویی وبسایت خود را رفع کنید.
ابزارهای رایگان سئو سایت کدامند؟
ابزارهایی که در ادامه معرفی خواهیم کرد، دسترسی و کارایی زیادی داشته و بررسی کامل هر یک از آنها توضیحات طولانیتری میطلبد؛ به همین دلیل در ادامه تنها به چند مورد از اساسیترین کاربردهای هر یک اشاره خواهیم کرد:
1. گوگل سرچ کنسول (Google Search Console)
متاسفانه سئوکار و وبمسترهای زیادی گوگل سرچ کنسول استفاده نمیکنند اما یکی از بهترین ابزارهای رایگان سئو برای بررسی آمار و اطلاعات وبسایت است. داشبورد سرچ کنسول (Google Search Console) میتواند اطلاعات زیر را در اختیار قرار دهد:
- مجموعه و میانگین نرخ کلیکها
- میانگین جایگاه وبسایت در نتایج جستجوی گوگل
- تجزیه و تحلیل جستجوهای کاربران
- وضعیت لینکهای داخلی
- وضعیت لینکهای دادهشده به سایت و غیره
در قسمت نتایج جستجو (Search Result) که یکی از بخشهای پرکاربرد سرچ کنسول است، میتوانید هر «عبارت، صفحه، کشور و دستگاهی» که کاربران با آن وارد سایت شدهاند و همچنین میزان بازدید و کلیک وبسایت را به تفکیک بررسی کنید.
میدانید که لینکهای خارجی به سایت، تاثیر ویژهای در رتبهبندی موتورهای جستجو دارند و کنسول جستجوی گوگل، یکی از بهترین ابزارها برای پیگیری لینکهایی است که به سایت داده شدهاند.
2. گوگل آنالتیکس (Google Analytics)
کاربران سایت، مشتریان بالقوهای هستند که با رصد کردن نیازها و خواستههایشان میتوانید آنها را بهراحتی به مشتری برند تبدیل کنید؛ بنابراین یکی از بهترین راههای پرورش لید، استفاده از ابزار رایگان گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) است که میتواند اطلاعات ارزشمندی درباره رفتار مخاطب در اختیارتان قرار دهد:
- بررسی لحظهبهلحظه
در بخش بررسی لحظهبهلحظه (Real-Time) میتوانید اطلاعات لحظهای از عملکرد کاربران مثل نحوه ورود، تعداد صفحات دیدهشده، صفحات فعال، مکان فعلی کاربران در سایت و غیره را بررسی کنید.
- مخاطبان
یکی دیگر از کاربردهای گوگل آنالیتیکس، اطلاعرسانی درباره مخاطبان (Audience)، بازدیدکنندگان و ویژگیهایی مثل جنسیت، علاقهمندیها، مدت زمانی که در سایت میمانند، بانس ریت «Bounce Rate» و غیره است.
- نحوه جذب
هر کاربر به طرق مختلفی وارد سایت میشود. در بخش جذب (Acquisition) نیز میتوانید ترافیک ورودی کاربران و شیوه جذب هر یک از آنها به سایت را بررسی کنید.
- رفتار مخاطبین
بررسی رفتارهای کاربران هم، کمک زیادی به تدوین و اصلاح انواع استراتژی تبلیغاتی در سایت میکند. بخش رفتار (Behavior) گوگل آنالیتیکس نشان میدهد که بازدیدکنندگان در زمان ورود به سایت دقیقاً از چه صفحاتی بازدید کرده و چه کاری انجام دادهاند.
- نرخ تبدیل
سنجش موفقیت هر برندی در میزان لید نرچرینگ و یکی از بهترین ابزارها برای بهینه سازی نرخ تبدیل، بخش (Conversions) سایت است. در این بخش میتوانید بررسی کنید که چه تعدادی از کاربران سایت به مشتری تبدیل شدهاند.
3. لوکر استودیو (Looker Studio)
گوگل لوکر استودیو «Google Looker Studio»، یک استودیوی کامل و حرفهای برای رصد وضعیت سئویی وبسایت است که با اتصال به منابع دادههای متعدد میتواند انواع دادههای کلیدی و مهم را یکجا تحلیل و عرضه کند. البته در گذشته به این ابزار «گوگل دیتا استودیو» گفته میشد. در ادامه بعضی از ویژگیهای مهم این ابزار رایگان سئو را معرفی خواهیم کرد:
- به منابع دادههای کلیدی و متعدد مثل گوگل آنالیتیکس «Google Analytics»، گوگل ادز «Google Ads»، گوگل شیت «Google Sheets»، بیگ کوئری «Big Query» و حتی یوتیوب متصل بوده و میتواند گزارشات جامع و کاملی ارائه دهد.
- گزارشهای تعاملی و قابل اشتراک ارائه داده و امکان فیلتر، شخصیسازی، تغییر داشبوردها و فرمت گزارشها براساس سلیقه و نیازهای تجاری برندینگ نیز وجود دارد.
- همچنین کلیه دادهها در قالب نمودارهای گویا و واضح بهشکل نمودار خطی، میلهای، دایرهای، حرارتی، پویا و غیره آماده و ارائه میشوند.
4. گوگل کیوورد پلنر (Google Keyword Planner)
فرقی نمیکند به دنبال سئو داخلی، سئو خارجی یا سئو محلی باشید، مهمترین عامل برای رشد سئوی وبسایت، کلمه کلیدی است. به کمک گوگل کیورد پلنر (Google Keyword Planner) میتوانید به اطلاعات زیر دست پیدا کنید:
- میانگین جستجوی کلمات کلیدی در هر ماه
- رقابت کلمات در نتایج جستجوی گوگل
- روند و چگونگی جستجوی کلمه در بازه زمانی مشخص
- کلمات کلیدی مرتبط با کلمه جستجوشده
- تعداد جستجوهای ماهانه کلمات کلیدی مدنظر
برای کار با این ابزار رایگان سئو، تنها کافیست وارد اکانت شده و لیستی از کلمات موردنظر را برای بررسی در سایت وارد کرد و روی دکمه «Get Ideas» کلیک کنید. بسیاری از دسترسیهای این سایت برای کاربران رایگان است اما برای داشتن دسترسی بیشتر میتوانید هزینه اشتراک پرداخت کنید.
5. گوگل پیج اسپید (Google Page Speed)
تا چندسال پیش، سرعت سایت جزو ملاکهای گوگل به حساب نمیآمد اما امروزه نهتنها سرعت بارگذاری سایت مهم است، بلکه این شاخص تاثیر مستقیم و مهمی روی رتبهبندی وبسایت در نتایج موتورهای جستجو میگذارد.
با کمک ابزار گوگل پیج اسپید (Google Page Speed Insights)، میتوان سرعت بارگذاری صفحات در نسخه دسکتاپ و موبایل را چک کرد. حداکثر سرعت بارگذاری یک وبسایت، در حالت استاندارد بین 1 تا 3 ثانیه است.
اگر سرعت بارگذاری صفحه چیزی بیش از 5 ثانیه طول بکشد، باعث آزردگی کاربر شده و ممکن است از سایت خارج شود. به کمک این ابزار رایگان سئو بهراحتی میتوانید رتبه سایت در سرعت بارگذاری را مشاهده و بررسی کنید.
برای این کار تنها کافیست آدرس اینترنتی سایت را وارد کنید؛ هرچه نمره سایت به عدد 100 نزدیکتر باشد، بهتر است. ابزار Google Page Speed، توصیههایی هم برای بهبود سرعت سایت ارائه میدهد. نکته مهم در استفاده از این ابزار، بررسی همزمان سرعت بارگذاری سایت در نسخه موبایلی و دسکتاپ است.
6. گوگل لایت هاوس (Google Light House)
این ابزار عملکرد سایت یا صفحه را از 5 جهت بررسی و ارزیابی میکند:
- اجرا (Performance): بررسی روند سرعت بارگذاری و روند بارگذاری در سایت.
- تجربه بهتر (Best Practices): بررسی نکاتی که به تجربه بهتر کاربران، بهبود عملکرد وبسایت و سئو.
- دسترسی پذیری (Accessibility)
- سئو (SEO): ارائه یک چکلیست کامل از اصول اولیه و نیازهای هر سایت.
- وب اپلیکیشن پیشرو (PWA): گزارش از سرعت، کارایی، نصب و بهینهسازی وب اپ.
برای استفاده از Google light house 2 راه دارید:
اولین راه، استفاده از مرورگر کروم است. کافیست روی صفحه سایت کلیک راست کرده و گزینه «Inspect» را انتخاب کنید. در آخرین تب «Tab» میتوانید نوع گزارش و دستگاه موردنظر را تعیین و دریافت کنید.
در حالت دوم میتوانید از طریق مروگر کروم اقدام کرده یا افزونه Google light house را روی مرورگر نصب کنید.
7. Google Mobile Friendly Test
تطبیقپذیری یا «Responsive» بودن وبسایت یعنی میزان انعطافپذیری و دسترسی راحت آن با انواع دستگاههای مختلف. این نوع طراحی باعث میشود که محتوا، تصاویر و اجزای سایت بهطور بهینه در دستگاههای مختلف نماش داده شده و به تجربه کاربری بهتر کمک میکند.
گوگل بهصورت رسمی اعلام کرده وبسایتهایی که ریسپانسیو نیستند، با احتمال کمتری میتوانند به رتبههای بالا در نتایج جستجوی گوگل (SERP) دست پیدا کنند.
در ابزار رایگان سئو «Google Mobile Friendly Test» میتوانید نسخه موبایل وبسایت را ایندکس کرده و از فرندلی بودن آن مطمئن شوید.
8. وبسایت Ahrefs
بدون شک یکی از قدرتمندترین ابزارهای سئو و بازاریابی محتوا، وبسایت Ahrefs است که به کمک آن میتوان وبسایت را تحلیل کرده و استراتژیهای سئو را بهینهسازی کرد. مهمترین مزیتهای این ابزار شامل موارد زیر میشود:
- تحلیل بکلینکها
- تحقیق کلمات کلیدی
- تحلیل رقبا
- بررسی محتوا
- تحلیل فنی سئو
- نظارت بر رتبهبندی کلمات کلیدی وبسایت
در واقع مهمترین مزیتهای این وبسایت را میتوان داشتن ابزارهای متنوع و ارائه دادههای مهم و کلیدی دانست. این ابزار رایگان سئو، یکی از بزرگترین پایگاه دادههای لینک و کلمات کلیدی است که به کمک ابزارهای مختلفی به تحلیل سئو و محتوا وبسایت میپردازد.
9. ابزار Rank Math
ابزار Rank Math نوعی افزونه رایگان و بسیار قدرتمند سئو برای سایتهای وردپرسی است که با ابزار و افزونههای زیادی که دارد، به بهبود رتبه سایت در گوگل و سایر موتورهای جستجو کمک میکند.
بهطور کلی ویژگیهای این ابزار را میتوان در موارد زیر خلاصه کرد:
- وضعیت سئوی وبسایت را بررسی کرده و پیشنهاداتی برای بهبود صفحات ارائه میدهد.
- بهطور خودکار نقشه سایت «XML Sitemap» را تولید کرده و با این کار به جستجوی بهتر موتورهای جستجوی گوگل کمک میکند.
- از عنوان، توضیحات، تصاویر، پیشنمایش و غیره پستهای شبکههای اجتماعی پشتیبانی میکند تا ظاهر و نحوه نمایش محتوای وبسایت در شبکههای اجتماعی جذاب و جالبتوجه باشد.
- همچنین با اتصال به ابزار سرچ کنسول، گزارش و اطلاعات کاربردی و مهمی از میزان جستجو و عملکرد وبسایت تهیه کرده و ارائه میدهد.
10. ابزار کیوورد تولز (Keywordtool)
تا چند سال پیش ابزار Keywordtool هم، از ابزارهای رایگان سئو محسوب میشد اما حالا دیگر تنها برای افرادی که از تبلیغات گوگل استفاده کرده باشند، رایگان است و سایر کاربران باید نسخۀ Pro تهیه کنند.
بهطور کلی شما میتوانید از ابزار Keywordtool برای بررسی کلماتی که کاربران در مورد کسبوکار جستجو میکنند، استفاده کنید. در نسخه pro اطلاعات و آمار گسترده و مهمی در اختیار کاربران قرار میگیرد.
سایر مزایای این ابزار شامل موارد زیر میشود:
- تحقیق کلمات کلیدی
- پیشنهاد کمات کلیدی
- تحلیل رقابتی
- پشتیبانی از زبانها و مکانهای مختلف از هر جغرافیا و زبانی
- ارائه گزارش و نمودار
- تجزیهوتحلیل سئو وبسایت
11. ابزار اسکریمینگ فراگ (Screaming Frog)
هرچه بیشتر اطلاعات و قسمتهای مختلف سایت را بررسی کنید، شانس بیشتری برای بهبود و ارتقای جایگاه سایت در نتایج جستجوی گوگلی دارید.
ابزار رایگان Screaming Frog نگاهی جزئینگرانه و وسیع به سئوی داخلی وبسایت داشته و میتواند گزارشات مهمی درباره وضعیت موارد زیر ارائه دهد:
- عنوان صفحات وبسایت
- تعداد تگهای هدینگ 1 «H1» تا هدینگ شش «H6» در هر صفحۀ وبسایت
- توضیحات متا در هر صفحه
- لینکهای خروجی
- لینکهای صفحات
- ریدایرکت صفحات
- مدیریت و آنالیز تصاویر
- تحلیل دادههای متا و غیره
12. جی.تی متریکس «GTMetrix»
همانطور که بالاتر هم اشاره کردیم، سرعت بارگذاری سایت تاثیر مهمی در بهبود جایگاه وبسایت در نتایج جستجوی گوگلی دارد. ابزار GTMetrix سرعت بارگذاری وبسایت را بررسی کرده و برای عملکرد آن نمرهای تعیین میکند؛ در ادامه توصیههایی برای بهبود وضع موجود نیز ارائه میدهد.
ویژگیهای کلیدی این ابزار شامل موارد زیر میشود:
- تحلیل عملکرد صفحات وبسایت
جی.تی متریکس میتواند گزارش دقیقی از عملکرد وبسایت ارائه دهد که شامل معیارهای مهمی مثل بارگذاری صفحات، سایز و حجم فایلها، تعداد درخواستها «Requests» و غیره میشود.
- امتیازدهی و تحلیل
آیا ابزارهای Google Light House و Page Speed که پیشتر معرفی کردیم را به خاطر دارید؟ این ابزار از هر 2 سیستم امتیازدهی گوگل لایت هاوس و پیج اسپید برای بهینهسازی جنبههای مختلفی از سایت استفاده میکند.
- گزارش تفصیلی
پس از هر بار آنالیز وبسایت، گزارش جامع و کاملی از مشکلات و پیشنهادات برای بهبود وضعیت ارائه میدهد که شامل سرعت سرور، بهینهسازی تصاویر، کشینگ «Cashing»، به حداقل رساندن فایلهای JSو CSS و غیره میشود.
- نظارت مداوم
مانیتورینگ وبسایت بهصورت مداوم برای پیگیری سایت در طول زمان و بررسی تغییرات اعمالشده.
13. ابزار MozBar
تا به حال اصطلاحات PA و DA را شنیدهاید؟ این 2 اصطلاح که اتفاقاً بسیار هم بین سئوکاران پرتکرارند، به Domain Authority و Page Authority وبسایت اشاره دارند. اعتبار این 2 شاخص بسیار مهم را میتوان در ابزار MozBar گوگل جستجو کرد.
این ابزار بهعنوان یک افزونه در مرورگر کروم قرار میگیرد و اطلاعات زیر را در اختیار کاربران قرار میدهد:
- نمایش معیارهای سئو
نرخ اسپم، اعتبار صفحات، تعداد بک لینکها و غیره
- تحلیل لینکها
بررسی وضعیت لینکهای داخلی و خارجی وبسایت
- تحلیل جایگاه وبسایت در نتایج جستجوی گوگل
تحلیل وضعیت فعلی وبسایت در «SERP» و سایر رقبا
- جستجوی کلمات کلیدی
بررسی و آنالیز کلمات کلیدی و اطلاعات مرتبط با آنها از قبیل حجم جستجو، رقابت و غیره
- سفارشیسازی
امکان جابهجایی و سفارشیسازی ابزارها براساس نیاز و انواع دسترسیهای کاربران
14. ابزار SEO Site Checkup
بررسی مشکلات و فرصتهای بهبود سئوی وبسایت، به ابزاری دقیق و نکتهسنج نیاز دارد. به کمک ابزار SEO Site Checkup میتوان از خدمات تحلیل سئو تکنیکال، آنالیز سئو آن پیج، تجزیهوتحلیل بکلینکها، بهینهسازی نسخه موبایل ویو، امنیت وبسایت، دریافت گزارشات جامع و غیره بهره برد.
از نسخه رایگان این ابزار تنها برای یک روز میتوانید استفاده کنید و گزارش کاملی از وضعیت سئویی وبسایت به همراه اطلاعات فنی و توصیههایی برای بهبود سئو دریافت کنید.
اما در نسخه پولی، میتوانید تعداد نامحدودی سایت را تحلیل کرده، به گزارشات بیشتری دسترسی داشته و از ابزارهای مانیتورینگ بیشتری استفاده کنید.
15. ابزار Answer the Public
Answer the public یکی از بهترین ابزارهای رایگان سئو است و میتواند به طیف گستردهای از نیازهای کاربران پاسخ دهد از جمله:
- جستجو و آنالیز کلمات کلیدی با هدف یافتن نیازهای واقعی کاربران
- بهبود سئو آن-پیج
- بهبود استراتژی کلمات کلیدی بلند
- ارائه ایدههای مختلف برای تولید مقالات، وبلاگ، ویدیوها، محتوای آموزشی و غیره
از نسخه رایگان این ابزار میتوانید برای چند روز محدود استفاده کنید اما نسخه پولی ابزار answer the public امکان جستجوی نامحدود، دسترسی به دادههای بیشتر و قابلیتهای تحلیلی را در اختیار قرار میدهد.
16. ابزار Google Trends
کمتر کسی است که اسم گوگل ترند «Google Trend» را نشنیده باشد. همانطور که از اسم این ابزار هم مشخص است، از آن میتوانید برای شناسایی میزان محبوبیت یک موضوع یا کلمه کلیدی در یک بازه زمانی خاص استفاده کنید. مزیت خاص این ابزار را میتوان در موارد زیر خلاصه کرد:
- مقایسه چندین کلمات کلیدی بهطور همزمان
- تجزیهوتحلیل موضوعات و کلمات کلیدی براساس مناطق جغرافیایی مختلف
- شناسایی موضوعات داغ روز
- شناسایی فصلیبودن کلمات کلیدی (کنترل نوسانات فصلی موضوعات و کلمات کلیدی ترند)
17. ابزار Similar Web
یکی دیگر از اصول سئو، توجه به جایگاه و رتبه سایت در مقایسه با سایتهای دیگر است. به کمک ابزار رایگان سئو سیمیلار وب «Similar Web» میتوانید ترافیک سایت رقبا، رتبه صفحات مختلف سایتهای رقیب، نرخ Engagement و سایر اطلاعات لازم را مشاهده و بررسی کنید.
مثلاً برای مشاهده انواع کمپینهای تبلیغاتی در گوگل، تبلیغات کلمات کلیدی، تبلیغات شبکههای اجتماعی و غیره تنها کافیست با کلیک روی قسمت دادهها، ترافیک سایت را بررسی کنید.
این ابزار نشان میدهد که کاربران از طریق کدام کلمات کلیدی وارد سایت شدهاند و بیشترین رشد کمپین تبلیغاتی از چه طریقی بوده است. در نسخه رایگان Similar web میتوانید 5 سایت را بررسی کنید اما برای بررسی سایتهای بیشتر باید نسخه پرو داشته باشید.
18. ابزار Broken Link Checks
کابوس هر سئوکاری، لینک شکسته است. برطرف نکردن لینکهای شکسته مثل لینکهایی که به صفحات حذف شده یا اخطارهای 404 میروند، تاثیر مخربی روی رتبه سایت میگذارد. اما جای نگرانی نیست با استفاده از ابزار سئویی رایگان Broken Link Checks میتوانید تمام لینکهای شکسته را بررسی و رفع کنید.
برای استفاده از این ابزار کافیست آدرس وبسایت را وارد کرده و لینکهای معیوب را بررسی کنید. لینکهای شکسته انواع مختلفی دارند و در گزارشهای این ابزار میتوانید بهراحتی گزارش انواع لینکهای شکسته مثل صفحات حذفشده و 404 را دریافت کنید.
19. ابزار Woorank
Woorank ابزاری جامع برای تحلیل سئو است که معمولاً از آن برای سئو، بهبود تجربه کاربری، سرعت بارگذاری و غیره استفاده میشود. خدمات رایگان این ابزار شامل یک گزارش رایگان از وبسایت در مورد بهینهسازی سئو، سرعت سایت، وضعیت تجربه کاربری است و پیشنهاداتی هم درباره سئو آن پیج و تکنیکال میدهد.
اما در نسخه Pro میتوان اطلاعات و دسترسیهای بیشتری مثل تحلیل عمیقتر سئو و گزارشهای بیشتر، مانیتورینگ رقبا برای مقایسه عملکرد سئو وبسایت و پیشنهادات دقیقتری برای بهبود جایگاه سایت در نتایج جستجو گوگل در دسترس داشت.
20. ابزار Dasheroo
امروزه شبکههای اجتماعی نقش مهمی در شبکههای اجتماعی داشته و به بهبود کمپینهای تبلیغاتی کمک زیادی میکند. یکی دیگر از ابزارهای رایگان سئو که در ادامه معرفی خواهیم کرد، ابزار Dasheroo است.
به کمک این ابزار میتوانید به اپلیکیشنهای مختلفی مثل توییتر، هاب اسپات، فیسبوک، گوگل آنالیتیکس، اینستاگرام، یوتیوب، اسپاتیفای و غیره متصل شوید. همچنین میتواند ویژگیهای زیر را در اختیارتان قرار دهد:
- مدیریت دادهها در یک داشبورد متمرکز
دادههای مختلف از گوگل، Mailchimp، توییتر، فیس بوک اینسایت «Facebook Insights»، گوگل آنالیتیکس و غیره را در یک داشبورد واحد جمعآوری میکند.
- نظارت بر وضعیت و عملکرد سئو
دادههای ترافیکی وبسایت، کلمات کلیدی، رتبهبندی صفحات و سایر معیارهای سئو را بررسی و در قالب گزارش ارائه میدهد.
- سفارشیسازی داشبورد
علاوهبر خدمات بالا، امکان شخصیسازی داشبورد براساس نرخ تبدیل، نرخ بازگشت و غیره نیز وجود دارد.
سئو و بهینهسازی سایت؛ راهی مطمئن و اصولی در معرفی برند
فرقی نمیکند نوع کسبوکارتان چیست و چه هدفی از تبلیغات را دنبال میکنید. سئو و بهینهسازی سایت یکی از مهمترین و کلیدیترین ابزارهای معرفی برند به مخاطبان و مشتریان است.
با استفاده از خدمات و مشاوره آژانس دیجیتال مارکتینگ ایران نوین میتوانید از تجربۀ سالها فعالیت درخشان در بستر آنلاین استفاده کرده و بهترین و اصولیترین نتایج را در بهینهسازی و سئوی وبسایت خود دریافت کنید.
برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با مشاوران شرکت تبلیغاتی ایران نوین تماس بگیرید.
بهترین و کاربردیترین ابزارهای رایگان سئو وبسایت
برای رسیدن به جایگاه بالا در نتایج جستجوی گوگل، به سئو و بهینهسازی اصولی وبسایت نیاز است. برای موفقیت در سئوی وبسایت میبایست بهصورت مداوم و روزانه، وبسایت و جایگاه آن را در نتایج جستجوی گوگل بررسی کرد.
در این مقاله به معرفی و بررسی 20 ابزار رایگان سئو پرداختیم که میتوانند گزارش کامل و جامعی از وضعیت سئویی وبسایت تهیه کرده و نقاط قوت و ضعف آن را نشان دهند.