تبلیغات تلویزیونی چیست و چه ویژگیهایی باید داشته باشد؟
یکی از مهمترین سؤالات در حوزه بازاریابی و تبلیغات این است که تبلیغات تلویزیونی چیست و چه تأثیری بر روی مارکتینگ دارد؟ آیا هنوز اثربخش است؟ برای تولید و پخش موفق یک تبلیغ تلویزیونی موفق باید به چه نکاتی توجه کرد؟
بسیاری از برنامههای تلویزیونی مخاطبان میلیونی دارند و با توجه به همین مورد تبلیغات تلویزیونی هنوز یکی از قدرتمندترین ابزارهای بازاریابی است. در این مقاله میخواهیم اول به سؤال تبلیغات تلویزیونی چیست پاسخ بدهیم و بعد با بررسی چند نمونه موفق اصول تبلیغات تلویزیونی موفق را بررسی کنیم.
تبلیغات تلویزیونی؛ معرفی برند و محصول به میلیونها نفر
هیچکدام از رسانههای امروزی بهاندازۀ رادیو و تلویزیون قدمت ندارند. این دستگاهها با قدمت زیادی که در زندگی روزمره ما داشتهاند، تاکنون جای خود را در خانههای ما حفظ کردهاند. هرچند امروز تبلیغات اینستاگرامی و آنلاین رو به توسعه هستند اما هنوز تلویزیون ابزار سرگرمی و کسب اطلاعات میلیونها نفر در کشور است؛ بنابراین نمیتوان نقش تبلیغات تلویزیونی را در توسعه برندها و معرفی محصولات و خدمات نادیده گرفت.
از طرفی بسیاری از ما رویدادهای ملی و بینالمللی را از تلویزیون دنبال میکنیم. مثلاً همه میدانیم که هیچچیز بهاندازۀ تماشای زندۀ فوتبال از تلویزیون لذتبخش نیست. به همین دلیل معرفی کالاها و خدمات حین بازیهای زندۀ فوتبال میتواند بیشترین میزان اثربخشی را داشته باشد.
تبلیغات در تلویزیون را میتوان یکی از زیرشاخههای ویدیو مارکتینگ دانست. در ادامه به سؤال تبلیغات تلویزیونی چیست پاسخ میدهیم.
تبلیغات تلویزیونی چیست؟
تبلیغات تلویزیونی به معنی تبلیغ برندها، محصولات و خدمات برای افزایش سطح آگاهی از برند، معرفی محصول و خدمات و افزایش فروش از طریق پخش تلویزیونی است.
بسته به اینکه تبلیغ تلویزیونی از کدام شبکۀ تلویزیونی پخش شود، آن شبکه چقدر پربیننده باشد و در چه زمانی پخش شود قیمت تبلیغات تلویزیونی متفاوت خواهد بود. این تبلیغات در واقع بخش اصلی درآمد شبکهها هستند. تبلیغات تلویزیونی همچنین بهعنوان یکی از پر تقاضاترین انواع تبلیغات در جهان به شمار میآیند. در ادامه انواع تبلیغات تلویزیونی را بیشتر بررسی میکنیم.
انواع تبلیغات تلویزیونی چیست؟
تبلیغات تلویزیونی معمولاً به شکلهای مختلف از تلویزیون پخش میشوند. انواع مختلف تبلیغات تلویزیونی قیمت و اثربخشی متفاوتی دارند. این مدلهای مختلف تبلیغ در تلویزیون معمولاً با توجه به بودجه و اهداف مارکتینگی برند انتخاب میشوند. مهمترین و مرسومترین شکلهای تبلیغ در تلویزیون موارد زیر هستند:
- آگهی بازرگانی: آگهی بازرگانی تیزر تبلیغاتی بسیار کوتاهی است که معمولاً پیش از آغاز، در بین و پس از پایان برنامههای تلویزیونی پخش میشوند.
- زیرنویس تبلیغاتی: زیرنویسهای تبلیغاتی معمولاً متنی هستند که بهصورت متحرک در زمان پخش برنامههای تلویزیونی بهخصوص فوتبال در پایین نمایشگر پخش میشوند و توجه جلب میکنند. البته در زمان پخش برنامههای پرمخاطب شکلهای دیگری از متون تبلیغاتی بهصورت ثابت و متحرک در جاهای دیگر تصویر نمایش داده میشوند.
- اسپانسری برنامهها: برندها میتوانند با حمایت مالی از برنامههای تلویزیونی به شکلهای مختلفی محصولات یا خدمات خود را تبلیغ کنند. این نوع از تبلیغات تلویزیونی معمولاً به شکلهای مختلفی مثل جایگذاری و استفاده از محصول، معرفی توسط مجری برنامه یا پخش طولانیتر تیزر تبلیغاتی انجام میشود.
هزینه تبلیغات در تلویزیون چقدر است؟
هزینه و قیمت تبلیغات تلویزیونی به فاکتورهای مختلفی مثل هدف از تبلیغ، مدتزمان آن، نحوۀ نمایش، زمان پخش تبلیغ، قیمت و بسیاری متغیرهای دیگر وابسته به سیاستهای شبکۀ موردنظر بستگی دارد.
تبلیغات تلویزیونی در مقایسه با سایر انواع تبلیغات، معمولاً هزینۀ بیشتری را میطلبد. هرچند نمیتوان چنین چیزی را بهصورت دقیق سنجید. چرا که ممکن است یک شبکۀ تلویزیونی در مقایسه با یک پیج اینستاگرام، مخاطبان بهمراتب کمتری داشته باشد؛ اما معمولاً در مقایسه بین کانالهای تلویزیون و شبکههای اجتماعی همرده، معمولاً تبلیغ در تلویزیون گرانتر است.
عمدتاً تبلیغات تلویزیونی مدت زمانی بین 15 تا 60 ثانیه را شامل میشوند. بسته به اینکه چه محصولی و به چه گروهی از مخاطبان معرفی میشود، کیفیت و کمیت آن متفاوت خواهد بود. کیفیت ساخت و رعایت استاندارد در چنین تبلیغاتی حائز اهمیت زیادی است. در ادامه برخی نکات مهم برای افزایش اثربخشی یک تبلیغ تلویزیونی را مرور میکنیم.
ویژگی های تبلیغات تلویزیونی اثربخش چیست؟
همانطور که میدانیم، تبلیغ در تلویزیون شامل محتوای بصری و صوتی است؛ هردوی اینها به یک اندازه حائز اهمیت هستند؛ بنابراین نمیتوان انتظار داشت که در صورت استفاده از بازیگران تبلیغات تلویزیونی سطح بالا؛ نقش موسیقی، تدوین و جلوههای ویژه را کمرنگ کنید. برای ساخت تیزر تبلیغاتی اثربخش باید به جنبههای مختلف فنی و هنری توجه کنید تا به هدف مارکتینگی خود برسید.
در این راستا لازم است معیارهایی که کیفیت تبلیغات تلویزیونی را مشخص میکنند را بشناسید و اطلاعات کافی و لازم را در اختیار داشته باشید. برای این کار باید با یک متخصصان این کار مشورت کنید. برای کسب راهنمایی برای ساخت و پخش تبلیغات تلویزیونی باکیفیت میتوانید با ما تماس بگیرید.
اصول تبلیغات تلویزیونی موفق چیست؟
گاهی اوقات ممکن است تبلیغات در تلویزیون چندان مناسب برند و کسبوکار شما نباشد. شاید اگر هزینهای بهمراتب پایینتر را در شبکههای اجتماعی خرج کنید، نتیجۀ بهتری کسب کنید؛ اما برخی از کسبوکارها، ملزم به تبلیغ در شبکههای تلویزیونی هستند.
اگر به این نتیجه رسیدهاید که تلویزیون، ابزار مناسبی برای شناخته شدن برند شما و جذب مشتریان است باید نکات مهمی را در خصوص ساخت یک تبلیغ تلویزیونی اثربخش بدانید. چرا که با عدم در نظر گرفتن چنین مواردی، راه به خطا خواهید برد.
برای ساخت و پخش تبلیغات تلویزیونی موفق باید به موارد زیر توجه کنید:
1. مشخص کردن ایده اصلی
از آنجا که تبلیغ در تلویزیون هزینۀ زیادی دربردارد، پیش از هر چیز باید ایدۀ اصلی را مشخص کنید. تبلیغات تلویزیون هزینۀ زیادی دارد؛ در نتیجه لازم است بهمنظور کاهش هزینهها، پرسونای مشتری مشخص کنید و ایده اصلی را برای او شاخ و برگ دهید. هرچه بتوانید در مدت کوتاهتر، پیام اثربخشتری را به مخاطب ارسال کنید، بازدهی بیشتری خواهید داشت.
2. نوشتن متن تبلیغات تلویزیونی
برای جذب مشتریان و جلب توجه آنان به ویدیو مارکتینگ، زمان زیادی در اختیار ندارید. نوشتن متن تبلیغات تلویزیونی و ویرایش چندین و چند بارۀ آن کمک میکند که ایدۀ خود را به چکیدهترین حالت ممکن برسانید. به عبارتی لازم است سخن را کوتاه کرده و پیام خود را تا حد ممکن شفاف به بیننده ارسال کنید. پیشنهاد میکنیم که تبلیغات تلویزیونی متعددی را ببینید تا ایدههای خود را پرورش دهید.
اگر فکر میکنید برای این کار مهارت لازم را ندارید نگران نباشید. همکاران ما در دپارتمان اتاق فکر کانون ایران نوین میتوانند برای این کار شما را راهنمایی کنند.
3. تعیین نوع محتوای ویدئویی
اینکه از چه نوع محتوای ویدئویی در تبلیغ خود استفاده میکنید، بخش دیگری از هزینههای شما را تعیین میکند. ببینید آیا میخواهید از ویدیوی موشن گرافی استفاده کنید یا بازیگران را در یک ویدیوی فیلمبرداری شده به کار بگیرید. بههرحال این مسئله بستگی به سناریو و بودجه شما دارد. درهرصورت باید مطمئن شوید که تبلیغ شما، اثربخشی موردنظر را ایجاد خواهد کرد.
4. هماهنگی تصاویر، صداها و مفاهیم
بسته به سبک کسبوکار و محتوای تولیدی، باید هماهنگی کاملی بین تصاویر، صداها و مفاهیم ایجاد کنید. پس از فیلمبرداری، ساخت انیمیشن و صداسازی، نوبت به تدوین میرسد. این به عهدۀ کارگردان تبلیغات است که بتواند هماهنگی کامل بین مفاهیم کسب و کار، خدمات، محصولات، صداها و تصاویر ایجاد کند. مثلاً اگر تبلیغ موردنظر مربوط به خودرو است، استفاده از تصاویر خودروهای روز و صدای خودروها و نمای خیابانها حائز اهمیت است.
5. استراتژی زمان برای پخش
منظور از زمان در اینجا، دو مفهوم مختلف است: یکی مدت زمان ویدیو و دیگری زمان پخش تبلیغ!
اینکه فیلم تبلیغاتی شما در چه ساعتی از شبانه روز پخش میشود، بازدهی متفاوتی را برای شما به همراه خواهد داشت. مثلاً اگر تبلیغ شما در ساعت 3 صبح پخش شود، صرفهجویی زیادی در هزینهها انجام خواهید داد؛ اما قطعاً مخاطبان کمتر با گروههای سنی و سبک زندگی متفاوتی آن تبلیغ را مشاهده خواهند کرد.
تبلیغات تلویزیون؛ راهی برای افزایش فروش و برندینگ
تکرار یکی از مهمترین استراتژیها برای ماندگاری بیشتر است. قطعاً یک بار تبلیغ در تلویزیون کافی نیست و برای شناخته شدن لازم است تبلیغ خود را به شکلهای مختلف و از کانالهای متعدد پخش کنید.
در این میان لازم است شبکۀ موردنظر را بهدرستی انتخاب کنید. مثلاً تبلیغ یک کالای ورزشی در شبکۀ کودک چندان درست نیست. به این منظور باید یک شبکه ورزشی را برای کسب اثربخشی بیشتر انتخاب کنید.
در کلام آخر، کیفیت یک محصول بهتنهایی کافی نیست. انتخاب استراتژی مناسب برای رساندن پیام به گروه مخاطبین هدف، اهمیت زیادی در تبلیغات دارد. میتوانید برای دریافت بهترین و تاثیرگذارترین تبلیغات تلویوزیونی از خدمات مشاوره آژانس تبلیغاتی ایران نوین بهره ببرید.