یکی از راههای کسب درآمد برای برنامهسازان، فروش برنامه به کاربران است. اما از آنجایی که بیشتر کاربران ترجیح میدهند از نسخه رایگان استفاده کنند، برنامهنویسان به فروش تبلیغات درون برنامه ای رو آوردند. در این مقاله از مجله آموزشی کانون ایران نوین به سراغ بررسی تبلیغات درون اپلیکیشنی خواهیم رفت.
تبلیغات درون برنامه ای چیست؟
«به تبلیغاتی که در میان اجرای برنامههای موبایلی و تبلتی نمایش داده میشود، تبلیغات درون برنامه ای یا همان تبلیغات درون اپلیکیشنی میگویند. این تبلیغات میتوانند به شکل متن، تصویر، بنر تمام صفحه، تبلیغات همسان و غیره باشند.»
تبلیغات درون برنامه ای بازخورد و عملکرد بسیار خوبی برای کسبوکارها دارد و در حالت کلی به 2 مقصد زیر لینک میشوند:
- لندینگپیج برای معرفی بیشتر محصول یا خدمت
- صفحه دانلود اپلیکیشن در گوگل پلی، بازار، اپ استور و غیره
بر این اساس، تبلیغات درون برنامه ای 3 گروه مختلف را نشانه میگیرد:
- صاحبین کسبوکارها
میتوانند براساس ویژگیهای پلتفرم تبلیغاتی، پرسونای هدف خود را تعیین و برای کسبوکار خود تبلیغ کنند.
- صاحبین اپلیکیشنها
بهجای فروش نسخه پریمیوم برنامه خود، میتوانند نسخه رایگان آن را به کمک تبلیغات درون برنامه ای بفروشند.
- کاربران
بهجای خرید نسخه پولی برنامهها، از نسخه رایگان همراه با تبلیغات استفاده میکنند، از تمام امکانات برنامه پولی بهرهمند شده و با برنامههای مشابه و خدمات دیگر آشنا میشوند.
مزایای تبلیغات درون اپلیکیشنی
معمولاً هزینه تبلیغات درون برنامه ای را بهصورت کلیکی یا PPC پرداخت میکنند. با این تفاوت که برای هر بار کلیک هزینهای پرداخت نمیشود؛ بلکه کاربر باید در صفحه مقصد کاری انجام دهد تا هزینه کلیک اعمال شود. مثلاً اپلیکیشن را دانلود کند، فرمی پر کند و غیره.
طبق آخرین آماری که در سال 1401 اعلام شد، بیش از 66 میلیون کاربر گوشی هوشمند (آی.او.اس و اندروید) در ایران داریم. این بازارِ بسیار خوبی برای تبلیغات کسبوکار شماست. علاوهبر آن، امتیاز تبلیغات درون برنامه ای نسبت به سایر تبلیغات کلیکی، در این است که کاربران تا 2 برابر بیشتر بر روی این نوع تبلیغات کلیک میکنند.
انواع تبلیغات درون اپلیکیشنی
تبلیغات درون برنامه ای را در انواع مختلفی نمایش میدهند که در ادامه چند نمونه از آنها را معرفی خواهیم کرد:
1. تبلیغات همسان
تبلیغات همسان از نظر طراحی، رنگ، محتوا و سبک، با برنامه تبلیغکننده تفاوتی ندارد. این همسانی و هماهنگی نهتنها باعث آزردهشدن کاربران نمیشود، بلکه به آن توجه بیشتری هم میکنند. به این ترتیب احتمال جذب لید در تبلیغات درون اپلیکیشنی بیشتر است.
2. تبلیغات ویدیویی
همه ما از روند روبهرشد ویدیو مارکتینگ خبر داریم. تبلیغات ویدیویی چه فیلم یا تیزر تبلیغاتی باشند و چه موشن گرافیک، تاثیر ویژهای بر مخاطب میگذارد.
تبلیغات ویدیویی میتوانند در 3 حالت زیر تهیه و نمایش داده شوند:
- تبلیغات پری رول (Pre-roll) یا پیشنمایشی که پیش از ویدیوهای برنامه نمایش داده میشوند.
- تبلیغات تمام صفحه که بین 2 قسمت ویژه از برنامه اجرا میشوند. مثلاً اگر مشغول بازی موبایلی باشید، این تبلیغات بین دو مرحله بازی نمایش داده خواهد شد.
- تبلیغات جایزهدار که در ازای تماشای تبلیغات مختلف به کاربران امتیاز میدهد. در همان مثال بازی موبایلی، تماشای ویدیوی تبلیغاتی میتواند باعث جمعکردن سکه یا رفتن به مرحله بالاتر بازی شود.
امتیاز ویژه تبلیغات جایزهدار این است که کاربران حتماً آن را تا انتها تماشا میکنند. این فرصت بسیار خوبی برای معرفی کامل محصول یا خدمت کسبوکارهاست.
3. تبلیغات بینابینی
تبلیغات بینابینی، میان 2 مرحله از بازی یا 2 اقدام کاربر نمایش داده شده و گزینه «رد کردن تبلیغات» بعد از 3 تا 5 ثانیه فعال میشود. برخلاف چیزی که به نظر میرسد، نمایش آنها بین کار نهتنها برای کاربران آزاردهنده نیست، بلکه اتفاقاً نرخ کلیک بالایی هم دارد و توجه بسیاری را جلب میکند.
هدف از تبلیغات درون برنامه ای
با توجه به مطالبی که مرور کردیم، تبلیغات درون اپلیکیشنی را میتوان با هدفهای مختلفی نمایش داد که مهمترین آنها عبارتند از:
- جذب لید
- افزایش بازدید
- آگاهی از برند
- فروش محصول یا خدمت
- دانلود اپلیکیشن
- لاگین در سایت یا پر کردن فرم در لندینگ پیج و غیره
برخی از پلتفرمهای پربازدید مانند برنامه بازار، فقط برای دانلود برنامه مناسب است و نمیتوان با تبلیغات در آن به اهداف دیگر رسید؛ بنابراین انتخاب هدف و یافتن پلتفرم مناسب و هدفمند، اهمیت زیادی دارد.
نکات مهم اجرای کمپین تبلیغات درون برنامه ای
موفقیت هر تبلیغ، به میزانی که میتواند توجه کاربر را به خود جلب کند، بستگی دارد؛ بنابراین توجه به جزئیات تاثیر زیادی در موفقیت تبلیغات دارد. اما به چه نکاتی باید توجه کرد؟
1. محتوای بصری جذاب بسازید
حتی اگر تبلیغی که برای کسبوکارتان در نظر گرفتهاید، بنر کوچکی از اپلیکیشن را اشغال میکند، با انتخاب تصویر و متن مناسب و لوگوی باکیفیت، میتوانید توجه کاربران را به خود جلب کنید.
حتی اگر کاربران روی بنر تبلیغی شما کلیک نکنند هم، لوگوی برندتان را میبینند و نام کسبوکارتان در ذهنشان میماند.
اما اگر تبلیغتان ویدیویی است، بهتر است در استراتژی محتوا خود به موارد زیر دقت کنید:
- هارمونی گرافیک، فونت، قاببندی، رنگ و غیره را رعایت کنید.
- لحن صمیمانه، ساده و قابلفهمی داشته باشید.
- بهجای پرداختن به چند موضوع، روی یک ویژگی کلیدی محصول یا خدمت تمرکز کنید.
- حتما از CTA یا اقدام به عمل استفاده کنید.
- از خدمات و مشاوره شرکت تیزر تبلیغاتی کمک بگیرید.
2. اسم و عنوان مناسب انتخاب کنید
فرصت شما در این نوع تبلیغ، کمتر از 5 ثانیه است؛ پس باید هوشمندانه و جذاب عمل کنید! در نوشتن متن تبلیغات، از اصول کپی رایتینگ استفاده کنید، عبارات و کلمات تاثیرگذار بنویسید و متن را به 30 کاراکتر محدود کنید.
سعی کنید در عنوان تبلیغ خود، از عباراتی استفاده کنید که به مخاطبین احساس امنیت، دستاورد، ضرر نکردن و قرارگیری در موقعیت امن را بدهد. مثلاً:
- کیفیت زندگی خود را بالا ببرید.
- شما شایستگی آن را دارید…
- آخرین شانس
- فقط تا آخر این هفته فرصت دارید
- بازگشت بیقید و شرط کالا
- تضمین بازگشت پول
- چه میشود اگر…
- بهراحتی در کیف پول شما
3. متن هوشمندانه بنویسید
در قسمت عنوان کمی بیشتر دستتان باز است و بهجای 30 کاراکتر، میتوانید تا 90 کاراکتر توضیح بنویسید. ساده و شفاف توضیح دهید و در کوتاهترین کلمات، ارزش پیشنهادتان را به نمایش بگذارید؛ با این حال نباید جزئیات را فدای کلینویسی کنید.
مثلاً اگر قصد فروش کفش زمستانی زنانه دارید، حتماً عبارت «زنانه» را در متن بنویسید. شما قرار است بهازای هر کلیک کاربر، به تبلیغکننده هزینه پرداخت کنید و همین جزئیات است که میتواند از کلیکهای اشتباه جلوگیری کرده و کاربران را هدفمندانهتر، به سمت کسبوکار شما جلب کند.
4. کال تو اکشن جذاب بذارید
میتوانید بلافاصله پس از اتمام متن تبلیغاتی، لینکی برای ورود به سایت یا دانلود برنامه قرار دهید. اما به شما توصیه میکنیم متن تبلیغاتیتان را با یک جمله هیجانانگیز یا اطمینانبخش تمام کنید. مثلاً نوشتن «ارزان خرید کنید» محرک بهتری برای کاربران شماست تا روی لینک تبلیغ کلیک کنند.
5. تست A/B بگیرید
تست گرفتن از کمپینهای تبلیغاتی، یکی از بهترین کارهایی است که میتوان برای رسیدن به هک رشد و کاهش ریسک شکست تبلیغات انجام داد. سعی کنید متغیرهای تبلیغات درون برنامه ای خود را تغییر دهید و هر نسخه را برای مدت مشخصی آزمایش و گزارشهایش را ثبت کنید.
در یک نسخه، تصویر تبلیغ را تغییر دهید و در نسخه دیگر متن تبلیغاتی یا متن کال تو اکشن را. هر کدام را برای مدت مشخصی در نظر نگه دارید و سپس گزارشها را بررسی کنید. این کار نرخ کلیک را تا 2 برابر افزایش میدهد!
6. مقصد تبلیغ را در نظر بگیرید
تا به اینجا تمامی مراحل نمایش تبلیغات درون اپلیکیشنی را بررسی کردیم. حالا نوبت در نظر گرفتن مقصد تبلیغات است. هدفتان این است که کاربران از کلیک روی تبلیغ شما به چه صفحهای هدایت شده و چه محتوایی ببینند؟
همانطور که گفتیم برای صفحه مقصد، 2 گزینه وجود دارد:
- لندینگ پیج
در اینجا فرصت دارید تا هر آنچه در متن تبلیغاتی خود وعده داده و به دلیل کمبود زمان در کاراکترهای کوچک خلاصه کرده بودید، توضیح دهید. از تصویر، لوگو و متن گویا و واضح استفاده کنید.
توضیح دهید چه خدمت یا محصولی دارید و چطور میتوانید به کاربران کمک کنید و چطور میتوان از محصول یا خدمت شما استفاده کرد. فراموش نکنید که کاربران شما از طریق برنامه موبایلی و تبلتی وارد لندینگ پیج میشوند؛ بنابراین باید صفحه لندینگ را برای نسخه موبایل بهینه کنید!
- صفحه دانلود برنامه
لوگو، تصویر یا ویدیو و عنوان حرف اول را میزنند. لوگوی باکیفیت بگذارید. عنوان جذاب و بهیادماندنی انتخاب کنید و ویدیوی مرتبط قرار دهید. بسیاری از مخاطبین ترجیح میدهند تا پیش از دانلود و نصب برنامه، بیشتر درباره آن بدانند.
یکی دیگر از عواملی که میتواند در افزایش دانلود و نصب برنامه شما تاثیر مثبت بگذارد، خواندن نظرات واقعی کاربران دیگر، امتیاز برنامه و تعداد دانلود است. سعی کنید به نظرات کاربران پاسخ دهید. با کاربران جدید صادق باشید و هیچیک از نظرات منفی را پاک نکنید.
نحوه استفاده از تبلیغات درون برنامه ای
کاربران برنامههای موبایلی و تبلتی، نهتنها از تماشای تبلیغات درون اپلیکیشنی اذیت نمیشوند، بلکه بسیاری از آنها آگاهانه انتخاب میکنند تا بهجای پرداخت هزینه، تبلیغ تماشا کنند و در عوض امکانات پریمیوم برنامه را بگیرند یا صاحب سکه بیشتری از بازی موبایلی شوند.
از خاطر نبرید که برای برخورداری از تبلیغات درون اپلیکیشنی جذاب و مهیج با بالاترین شانس کلیک، میتوانید از آژانس دیجیتال مارکتینگ ایران نوین و متخصصین آن کمک بگیرید. ما به عنوان بخشی از یک کمپین 360 درجه و یا فرایندهای بازاریابی دیجیتال، با توجه به نیاز و شرایط بازار، روشهای مختلف تبلیغات دیجیتال را به کسبوکارها پیشنهاد میدهیم. این روشهای تبلیغاتی به دلیل پایش لحظهای، قابلیت آنالیز نحوه عملکرد کمپین و انجام اصلاحات موردنظر، نسبت به روش های تبلیغاتی دیگر مزیت ویژهای دارند. از طرف دیگر با توجه به استراتژی دیجیتال مارکتینگ، روشهایی به شما پیشنهاد میشوند که بیشترین کارایی را دارند.
کلام پایانی؛ تبلیغات در اپلیکیشن برای فروش بیشتر
در این مطلب از آژانس تبلیغاتی کانون ایران نوین به سؤال تبلیغات اپلیکیشنی چیست پاسخ دادیم. بعد از آن به سراغ انواع تبلیغات درون برنامه ای رفتیم تا شما بیشتر با این شیوه نوین بازاریابی آشنا شوید. تبلیغات اپلیکیشنی یا درون برنامه ای یکی از انواع استراتژی های دیجیتال مارکتینگ است و در زیرمجموعه تبلیغات کلیکی قرار میگیرد. با توجه به محبوبیت بالای برنامههای موبایلی این تبلیغات در معرض دید هزاران مخاطب قرار میگیرد. از طرف دیگر هر کدام از این برنامهها با توجه به موضوع و دستهبندی خود، مخاطبان مخصوص با ویژگیهای خاصی دارند. بنابراین در این روش تبلیغاتی شما میتوانید پیام موردنظر را به در مقابل چشم پرسونای هدف قرار بدهید.
اگر هنوز سؤالی درباره تبلیغات در اپلیکیشن و تعریف تبلیغات درون برنامه ای دارید میتوانید برای ما کامنت بگذارید. همچنین برای دریافت مشاوره بازریابی دیجیتال میتوانید با کارشناسان ما تماس بگیرید. برای این کار به صفحه تماس با ما مراجعه کنید.