صنعت گردشگری بازار پررقابت و روبه رشدی دارد و بدون تبلیغات نمیتوان به موفقیت در آن دست یافت. با این مقاله از مجله آموزشی ایران نوین همراه باشید تا با انواع تبلیغات گردشگری آشنا شوید.
انواع روشهای تبلیغات گردشگری
در ادامه انواع روشهای تبلیغات گردشگری را در 5 دستهبندی کلی توضیح خواهیم داد:
1. تبلیغات گوگلی (Google Ads)
بهترین مرجع برای رفع نیازهای مردم، موتورهای جستجوی گوگل است. بنابراین یکی از بهترین راهها برای تبلیغات شرکت گردشگری، استفاده از تبلیغات گوگل ادز است که در ادامه هر یک از انواع آن را معرفی خواهیم کرد:
- تبلیغ موتور جستجو (Search Advertising)
کلمه یا کلمات کلیدی مشخصی را به گوگل ادز اعلام کرده و در ازای هر کلیک یا بازدید کاربران، هزینه مشخصی پرداخت میشود. تبلیغات گوگل ادز در بالا و پایین صفحه نتایج جستجوی گوگل نمایش پیدا میکنند و نرخ کلیک بالایی دارند. این روش تبلیغاتی برای سایتهایی که سئو ضعیفی دارند بسیار مفید است. هرچند رقابت بالا در این صنعت، باعث میشود که اکثر رقبا گوگل ادز را بهعنوان یکی از استراتژیهای دیجیتال مارکتینگ اصلی کسبوکار خود در نظر بگیرند.
- تبلیغات نمایشی (Display Ads)
تبلیغات نمایشی به شکل متنی، تصویری، ویدیویی یا تبلیغات بنری که در فضای وب (شبکههای اجتماعی و وبسایتها) نمایش داده میشود اشاره دارد. تبلیغات نمایشی گوگل بهخاطر عدم نمایش در سایتهای ایرانی از محبوبیت کمتری نسبت به تبلیغات جستجومحور برخوردار است. به همین دلیل برای اینگونه تبلیغات و تبلیغات ریتارگتینگ بیشتر از سرویسهای داخلی مثل یکتانت، صباویژن و سنجاق استفاده میشود.
2. تبلیغات ویدیویی (Video Ads)
روند رو به رشد ویدیو مارکتینگ در دنیا باعث شده بسیاری از کسبوکارها استراتژی بازاریابی دیجیتال خود را متمرکز بر ویدیو مارکتینگ کنند. تبلیغات ویدیویی در رسانههای ویدیومحور مثل آپارات یا یوتیوب، در ابتدا، حین یا انتهای ویدیوی اصلی نمایش داده میشوند.
3. تبلیغات درون برنامهای (In_App Ads)
تبلیغات درون برنامهای یا تبلیغات درون اپلیکیشنی بهصورت تبلیغات همسان، متنی، تصویری، بنری و… در زمان اجرای برنامههای تبلتی و موبایلی نمایش داده میشود. با توجه به محبوبیت روزافزون این برنامهها، میزان دیدهشدن این نوع تبلیغات بسیار بالاست و اگر هوشمندانه استفاده شود اثربخشی بالایی هم دارد.
4. تبلیغات محلی (Local Ads)
به کمک سئو لوکال میتوان محل کسبوکار را در موتورهای جستجوی گوگل به کاربران اینترنت نمایش داد. این کار باعث سهولت دسترسی کاربران شده و مشتریان محلی را جذب کسبوکار میکند. بهاینترتیب لینک کسبوکار شما به کاربرانی که از کلمات کلیدی حاوی اسم محله و شهر استفاده میکنند نمایش داده میشود.
5. تبلیغات شبکههای اجتماعی
براساس آخرین گزارشهای سایت Exploding Topics، مردم بهطور متوسط 2 ساعت و 24 دقیقه از روزشان را در شبکههای اجتماعی میگذرانند. بنابراین استفاده از سوشال مدیا مارکتینگ میتواند فرصت ویژهای برای تبلیغات برند و افزایش فروش باشد.
از یک طرف روزبهروز به تعداد کاربران شبکههای اجتماعی (مثل اینستاگرام که در ایران محبوبیت بالایی دارد) افزوده میشود و از طرف دیگر، این رسانه بستر مناسبی برای معرفی و تبلیغ محصولات یا خدمات انواع برندهاست. میتوانید از تبلیغات اینفلوئنسری، بازدیدی، ویدیویی و … در فرایند اینستاگرام مارکتینگ برای بهبود کسبوکار خود استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: اهمیت اینستاگرام مارکتینگ
6. تبلیغات محیطی
ما هرروزه، ساعتهای زیادی از روز را بیرون از خانه و در خیابان، اتوبان، جاده، مترو، اتوبوس و… میگذرانیم. انواع تبلیغات محیطی مثل تبلیغات بیلبوردی، تبلیغات استرابورد، تبلیغات عرشه پل و… میتوانند تأثیر خوبی روی مخاطبان داشته و به جذب لید کمک کنند. برای آشنایی بیشتر با این روش، مقاله انواع بیلبورد تبلیغاتی را بخوانید.
7. ایمیل مارکتینگ
کاربرانی که ایمیل خود را از طریق عضویت در خبرنامه سایت یا راههای دیگر در سامانه کسبوکار ثبت میکنند، مشتریان بالقوهای هستند که میتوان آنها را با ارسال ایمیلهای منظم و هدفمند از مشتری بالقوه به مشتری بالفعل تبدیل کرد. از این روش در بازاریابی بهعنوان ایمیل مارکتینگ یاد میشود. این روش در صورت اجرای هدفمند و خلاق، با کمترین هزینه ممکن میتواند بازدهی بالایی داشته باشد. معمولاً ایمیل مارکتینگ نرخ بازگشت سرمایه بالایی دارد.
8. تبلیغات پیامکی
ممکن است افراد در طول روز، ایمیل یا پستهای اینستاگرامی خود را بررسی نکنند اما پیامکهای تبلیغاتی را تا حدود زیادی باز کرده و چک میکنند. تبلیغات پیامکی معمولاً کوتاه، شفاف و مستقیم هستند و با تعداد محدود کلمات اصل مطلب را به مخاطبان منتقل میکنند. شما با استفاده از این روش میتوانید مخاطبان خود را از فروشهای ویژه یا تخفیفهای فصلی آگاه کنید یا قیمت تورهای پرطرفدار را به اطلاع آنان برسانید. این روش نیز به نسبت هزینه اثرگذاری بالایی دارد. ولی در اجرای آن باید وسواس زیادی بهخرج دهید تا باعث آزار مخاطبان و درنتیجه آسیب به هویت برند نگردد.
بیشتر بخوانید: هویت برند چیست؟
تبلیغات شرکت گردشگری، راهی مطمئن برای ماندگاری در بازار پررقابت این صنعت است.
نمونه متن تبلیغات صنعت گردشگری
در ادامه چند نمونه متن تبلیغات گردشگری را خواهیم آورد که میتوان از آنها برای انواع تبلیغاتی که معرفی کردیم استفاده کرد:
- بیا مهمون موجهای چابهار شیم!
- دلت هوای یه سفر آروم دو نفره کرده؟ پس چرا معطلی! کلبه «نیمه ماه» از مجموعه اقامتگاههای … همون جاییه که باید بری.
- یه تجربه ناب تو دل طبیعت گیلان میخوای؟ عمارت … همون جاییه که باید بری!
- چمدونت رو برای یه سفر جذاب ببند! اقامتگاه سنتی … منتظرته.
- تو این هوای گرم، فقط آبتنی تو آبشار میچسبه.
گنجاندن شعار تبلیغاتی و فراخوان (CTA) مناسب به عملکرد بهتر تبلیغات کمک میکند.
فواید استفاده از تبلیغات گردشگری
تبلیغات در گردشگری میتواند فواید زیر را برای صنعت داشته باشد:
- افزایش شاخص آگاهی از برند
- توسعه برند
- بهبود شاخص عملکرد کلیدی (KPI)
- بهبود نرخ بازگشت سرمایه (ROI)
نکات طلایی در تبلیغات گردشگری
برای داشتن تبلیغات مؤثر، باید به موارد ویژهای مثل رسانۀ تبلیغکننده، مشتری هدف، اصول کپی رایتینگ و… دقت کرد. در ادامه 5 نکته طلایی در تبلیغات گردشگری را توضیح خواهیم داد:
1. شناسایی مخاطب هدف
قبل از هر نوع تبلیغی، باید اطلاعات کاملی از مخاطبان هدف خود تهیه کنید. اطلاعات جمعیتشناسی مشتریان خود را بررسی کرده و با استفاده از نظرسنجیهای ایمیلی، نیازهای پرسونای مخاطب خود را کشف کنید.
2. تدوین تقویم محتوایی
رعایت زمانبندی در ارسال تبلیغات نهتنها از آزردگی مخاطب جلوگیری کرده، که باعث جلب توجه بیشتر هم میشود. یکی از مراحل تدوین استراتژی محتوایی، تدوین تقویم محتوایی است که به زمانبندی ارسال تبلیغات و مطالعه روند رشد آن کمک میکند.
3. انتخاب رسانه مناسب
به این نکته توجه کنید که مخاطبان هدف، تبلیغات را در چه رسانهای میبینند؟ ایمیلی، پیامکی، شبکههای اجتماعی، تبلیغات محیطی یا در وبسایتها؟ هر تبلیغ را مناسب با رسانه آن تولید کنید.
علاوه بر رسانه، تناسب محتوای تبلیغاتی خود با تبلیغکننده را هم در نظر بگیرید. مثلاً برای تبلیغ یک خانه جنگلی در ماسال، بهتر است به سراغ صفحه اینستاگرامی با موضوع گردشگری بروید تا بازخورد بهتری از مخاطبان دریافت کنید.
نکات طلایی تبلیغات صنعت گردشگری
4. توجه به زمانبندی
یکی دیگر از نکات طلایی برای تبلیغات گردشگری، توجه به زمانبندی است. سعی کنید با توجه به موقعیت فصلی، اقتصادی و حتی سیاسی جامعه عمل کنید. مثلاً همانقدر که تبلیغ اسکی برای فصل تابستان بیمعنی است، تبلیغ کردن جاذبههای گردشگری یک کشور در آستانه جنگ نظامی هم بیفایده است.
5. توجه به موقعیت جغرافیایی
به موقعیت جغرافیایی مخاطبان خود دقت کنید. با ارسال تبلیغ سفر به مناطق جنگلی، برای ساکنان کویر و بالعکس میتوانید شانس فروش خود را افزایش دهید.
تبلیغات صنعت گردشگری با بزرگترین آژانس تبلیغاتی ایران
در بازار پررقابت صنعت گردشگری، راهی جز تبلیغات برای رشد و پیشرفت وجود ندارد. برای معرفی و تبلیغ خدمات گردشگری خود و رسیدن به بالاترین مشتری و میزان فروش، میتوانید از آژانس دیجیتال مارکتینگ ایران نوین، با سالها سابقه درخشان کمک گرفته و از خدمات انواع تبلیغات گردشگری بهرهمند شوید.
همچنین آژانس تبلیغاتی ما در زمینه طراحی و اجرای انواع بیلبوردهای شهری فعالیت دارد. برای کسب اطلاع درباره قیمت اجاره بیلبورد در تهران با کارشناسان ما تماس بگیرید.
کلام پایانی؛ بهترین راهکارهای تبلیغات صنعت گردشگری
صنعت گردشگری یک بازار پولساز، جوان، پرمخاطب و پررقابت است. به همین دلیل کسبوکارهای مختلف برای بدست آوردن سهم بیشتری از بازار مجبور هستند با هم رقابت سختی را داشته باشند. این کار با استفاده هوشمندانه و خلاقانه از روشهای مختلف تبلیغات آفلاین و آنلاین امکانپذیر است.
اینکه شما کدام روش تبلیغاتی را انتخاب کنید بیشتر از هرچیزی به بودجه و اهدافی که دارید بستگی دارد. با این حال مطمئن باشید که با کمی فکر کردن درباره نیاز مخاطب هدف و توجه به نکات روانشناسی، میتوانید روشهای ارزان ولی اثرگذاری را انتخاب کنید.
در این مطلب هم ما سعی کردیم بهترین روش های تبلیغات صنعت گردشگری را به شما معرفی کنیم. اگر هنوز در این مورد سؤالی دارید میتوانید آن را در کامنتها با ما در میان بگذارید.