تبلیغات نمایشی میتواند جذب مخاطب بالایی داشته باشد و باعث موفقیت یک کمپین تبلیغاتی یا بهتر دیده شدن یک برند شود؛ البته بهشرطی که از این تبلیغات در جای درست و به شیوه درستی استفاده شود! در این مقاله از مجله آموزشی ایران نوین، یکی از پربازدهترین تبلیغات نمایشی، یعنی تبلیغات همسان را معرفی خواهیم کرد.
همه ما انواع بنرهای نمایشی را در شبکههای اجتماعی، سایتها یا هنگام تماشای ویدیو در یوتیوب و آپارات دیدهایم و معمولاً 3 نوع برخورد با آنها داریم: یا بدون مطالعه و با زدن ضربدر حذفشان میکنیم، یا بعد از چندبار بازدید از سایت، چشممان به دیدنشان عادت کرده و دیگر توجهمان را جلب نمیکند. اما در حالت سوم، ممکن است نهتنها توجهمان را جلب کرده، که روی آن کلیک کنیم یا به هر نحوی بخواهیم بیشتر دربارهاش بدانیم.
بهطور کلی تبلیغات همسان یا Native Ad شانس بیشتری برای رساندن کاربران به این مرحله دارند. اما تبلیغات همسان چیست و چه ویژگیهایی دارد؟
تبلیغات همسان چیست؟
تبلیغ همسان یا Native Ad به تبلیغات نمایشی در سایت و اپلیکیشن میگویند که از نظر ظاهری یا محتوایی فرقی با پلتفرم نمایش تبلیغ ندارد. به همین دلیل هم مخاطب احساس نمیکند با تبلیغ روبهرو است و آن را پیشنهادی از طرف سایت یا اپلیکیشن میبیند. احتمال جذب لید و افزایش ترافیک در این تبلیغ بالاتر است.
اولین تبلیغ نمایشی تاریخ بهعنوان بنر تبلیغاتی توسط سایت «HotWired» برای برند «AT&T» در 27 اکتبر 1994 انجام شد. بعد از آن، این شیوه تبلیغاتی بسیار مورد استفاده قرار گرفت؛ تا جایی که دیگر چشم مردم به باکسهای تبلیغاتی عادت کرده و بهصورت غیراِرادی، فقط متن موردنظرشان را دیده و باکس را نادیده میگرفتند.
به چنین اتفاقی «Brand-blindness» یا نابینایی به بنرهای تبلیغاتی میگویند. در نتیجه این اتفاق، دیجیتال مارکترها سعی کردند تا بهجای پیدا کردن مشتری از میان همۀ کاربران سایت، به دنبال راه میانبری گشته و محصولات خود را به کسانی که مشتاقاند نشان دهند. اما چطور؟
فرض کنید برای خرید کتاب «جنایات و مکافات» وارد یک سایت شدهاید. در کنار توضیحاتی که برای این کتاب نوشته شده، یک باکس تبلیغی است که به شما کتابهای بیشتری از نویسنده یا مترجم کتاب پیشنهاد میدهد. احتمال استقبال شما از این تبلیغ بنری بسیار بیشتر از زمانی است که آن را در سایت یک آژانس هواپیمایی ببینید.
یا تصور کنید در یوتیوب یا آپارات در حال تماشای ویدیوی غذا هستید و قبل یا حین مشاهده ویدیو، یک تبلیغ کوتاه و چند ثانیهای از یک رستوران، یک برند محصولات غذایی یا غیره برایتان نمایش داده شود.
این همسانی تبلیغ با محتوای موردنظر شما آنقدر بالاست که احتمال خیلی کمی برای فشردن گزینه «رد کردن تبلیغات» وجود دارد.
در سالهای اخیر، استفاده از تبلیغات همسان قوت بیشتری گرفته اما این موضوع چیزی از اهمیت و کاربردی بودن تبلیغات غیرهمسان کم نمیکند. گاهی برای دیدهشدن یک برند یا محصول، به ایجاد تفاوت و شوک به مخاطب نیاز است. در آن صورت بهتر است بهجای تبلیغ همسان، از تبلیغ غیرهمسان استفاده کرد.این مورد بستگی به استراتژی دیجیتال مارکتینگ و نوع کمپین تبلیغاتی دارد!
همچنین باید به این نکته توجه کنید که شیوه پرداخت هزینه تبلیغات همسان معمولا به دو صورت تبلیغات کلیکی و تبلیغات نمایشی دستهبندی میشود. در شیوه تبلیغ کلیکی شما باید به ازای هر کلیک و در شیوه تبلیغات نمایشی باید به ازای هر 1000 نمایش هزینه پرداخت کنید.
هدف تبلیغات همسان چیست؟
تبلیغات همسان یکی از بهترین روش های تبلیغات اینترنتی است که برای جذب لید و افزایش ترافیک کاربرد دارد و اصلاً هدف از تبلیغات همسان، دستیابی به همین 2 نکته مهم است. یکی دیگر از مزایای آن هم، جذب حداکثری اما صادقانه مخاطب است.
در واقع، هنگامی میتوانیم کمپین تبلیغاتی خود را موفق بدانیم که مشتری را جذب کرده اما فریبخورده یا عصبانیاش نکرده باشیم. در تبلیغ همسان، بهنوعی میانبر زدهایم و بهجای جذب کردن مخاطب عام، مخاطبین بالقوه را هدف میگیریم.
انواع تبلیغات همسان
این نوع تبلیغات طیف و انواع مختلفی دارند. در ادامه انواع تبلیغات همسان را معرفی خواهیم کرد.
1. تبلیغات تصویری
دقت کردهاید در صفحات پایینی سایت یا در انتهای مقالات، بخشی بهعنوان «پیشنهاد سردبیر» یا «مطالب پیشنهادی» قرار میدهند؟ این هم نوعی از تبلیغات همسان است که هم با موضوع موردعلاقه شما و هم با ساختار صفحه همخوانی دارد.
لزوماً هر تبلیغ همسانی برای بیرون نیست و میتواند تبلیغ داخلی مجموعه هم باشد.
2. تبلیغات متنی
به تصویر زیر نگاه کنید. این یک نمونه دقیق از تبلیغات متنی است. تبلیغات متنی همراه با تصویر نیستند و از نظر ظاهری تفاوتی با بقیه قسمتهای سایت ندارند.
در تصویر زیر، پس از یک خبر ورزشی لیستی از تبلیغات مهاجرت بدون هیچ نشانه و تغییر خاصی نسبت به سایر قسمتهای سایت نوشته شده است.
3. تبلیغات در گوگل
یکی دیگر از تبلیغات همسان یا Native Ad، تبلیغاتی است که گوگل براساس کلمه کلیدی که کاربر جستجو کرده در اختیارش قرار میدهد.
این تبلیغات هیچ فرقی با سایتهای معمولی ندارد؛ جز اینکه در کنار سایت برچسبی با عنوان «Sponsored» یا «Ad» نوشته شده و نشان میدهد که به کمک گوگل ادز نمایش داده میشود و نه سرچ ارگانیک. اگر دوست دارید درباره گوگل ادز بیشتر بدانید حتما مطلب گوگل ادز چیست را مطالعه کنید.
4. رپورتاژ آگهی
رپورتاژها هم از خانواده تبلیغات همسان هستند. «به هر نوع مطلبی که در یک سایت پربازدید گذاشته میشود و هدفش جذب کاربران آن سایت به موضوع یا محصول موردنظر است، رپورتاژ آگهی میگویند.»
رپورتاژ تبلیغ علنی نیست و در آن بهشکلی غیرمستقیم، به سایت یا صفحه موردنظر لینک داده یا شماره تماس قرار میدهند.
5. تبلیغات ایمیلی
تبلیغات ایمیلی به 2 دسته تقسیم میشوند: خبرنامه و ایمیل.
خبرنامۀ سایتها هر هفته یا هر چند روز یکبار، از طریق ایمیل برای مخاطب ارسال میشود و محتوای داخلی سایت را تبلیغ میکند.
تبلیغات ایمیلی مثل یک ایمیل ساده برای مخاطب ارسال میشود و بعد از اینکه کاربر ایمیل را باز کرد، با تبلیغ مواجه میشود. در تصویر یک نمونه تبلیغات همسان آورده شده.
6. تبلیغات اپلیکیشنها
فرقی نمیکند تبلیغ روی اپلیکیشن بازی باشد یا روی ویدیوی یوتیوب، به هر نوع تبلیغی که پیش یا حین استفاده شما از برنامه، روی صفحه نمایش داده میشود، تبلیغ همسان در اپلیکیشن میگویند.
این تبلیغها هرچه بیشتر با محتوای اپلیکیشن همخوانی داشته باشند، احتمال نادیدهگرفتهشدن آنها کمتر است.
7. تبلیغات همسان کلیکی
به تبلیغات بنری که با محتوا و ظاهر پلتفرم نمایش همساناند اما کاربران برای دیدن کامل محصول یا کالا باید روی آن کلیک کنند و به لینک مقصد بروند، تبلیغات کلیکی همسان میگویند و به تبلیغکننده بهازای هر کلیک هزینه پرداخت میکنند.
مزایا و معایب تبلیغات همسان
همانطور که بالاتر هم توضیح دادیم، تبلیغات همسان میتوانند به بهتر دیدهشدن و بالاتر رفتن نرخ کلیک کمک زیادی بکنند. علاوهبر این ظاهر یکدست و زیبایی دارند و با یکنواختی که به وجود میآورند، به تمیزتر بودن شکل ظاهریِ واسط کاربری یا User Interface کمک میکند.
اما چندان هم روش بیایرادی نیست و میتوان عیبهایی را برایش در نظر گرفت. مثلاً بعضی از این تبلیغات آنقدر با متن یکی و شبیه شدهاند که دیگر کاربران نمیتوانند فرق محتوای اصلی و تبلیغ را تشخیص دهند.
اصلاً به همین دلیل است که گوگل در کنار تبلیغات خود عبارتهای «Sponsored» و «Ad» را قرار میدهد تا از آزردهشدن کاربران جلوگیری کند.
یکی دیگر از معایب تبلیغات همسان، سخت و پیچیده بودن آن است. معمولاً رسانههایی که تبلیغات همسان انجام میدهند، تسلط خوبی به همسان بودن تبلیغ با پلتفرم موردنظر دارد؛ به همین دلیل هم، بسیاری از صاحبین برند، این نوع تبلیغ را به آژانس دیجیتال مارکتینگ میسپارند تا ریسک شکستخوردن کمپین تبلیغاتی را کاهش دهند.
کلام پایانی؛ تبلیغات همسان برای فروش بیشتر
در این مطلب از بلاگ آژانس تبلیغاتی ایران نوین با تبلیغات همسان آشنا شدید. تبلیغات همسان یکی از استراتژی های دیجیتال مارکتینگ است که فرآیند جذب لید و افزایش فروش را بهبود میبخشد. همچنین تأثیر مثبتی بر روی برندسازی دارد. ما در کانون ایران نوین با توجه به نیاز شما شروع به طراحی استراتژی دیجیتال مارکتینگ میکنیم. در ادامه بر اساس همین استراتژی مراحل مختلف کمپین شما طراحی میشود تا مسیر دستیابی به اهداف موردنظر آسانتر پیش برود. شما هم مثل بهترین برند های ایران، در صورت تمایل میتوانید با کارشناسان ما تماس بگیرید. ما بعد از دریافت اطلاعات موردنیاز، کار خود را با ارائه پروپوزال دیجیتال مارکتینگ شروع میکنیم، همه فرآیندهای همکاری به شکلی است که در نهایت رضایت شما برآورده شود.