چه چیزی باعث میشود مردم یک برند را روی تیشرت خود چاپ کنند، استیکر آن را روی ماشین یا پشت لپتاپ خود بچسبانند یا در زمان صحبت با دوستانشان، روی کیفیت بالای آن تأکید کنند؟
هر کسبوکار، کار خود را با برنامهریزی برای تولید محصول و خدمات باکیفیت شروع میکند، سپس نام و نشانی را برای معرفی خود انتخاب کرده و با یک هویت بصری قدم به بازار میگذارد. روش های تبلیغاتی مختلفی وجود دارد که میتوانند فروش محصول یا خدمات یک برند را افزایش دهند اما هیچچیز مثل توسعه برند نمیتواند افراد را به طرفدار دوآتشه برند شما تبدیل کند!
اگر شما هم میخواهید با توسعه برند، سهم بازار خود را افزایش دهید و همیشه در ذهن مخاطبان با صفاتی که دوست دارید به یاد آورده شوید؛ این مطلب را از دست ندهید.
توسعه برند چیست؟
«توسعه برند (Brand Development)، مدیریت استراتژیک و فرایند رشد یک برند در طول زمان است. این فرایند با هدف ایجاد یک برند پایدار، افزایش آگاهی از برند و ایجاد ارتباط عاطفی با مشتریان انجام میشود.»
به این نکته توجه کنید که توسعه برند با برندینگ (Branding) فرق میکند.
برندینگ بیشتر بر طراحی لوگو و جلوههای بصری برند معطوف است ولی توسعه برند با نگاهی وسیع به جایگاهیابی برند برای رشد کسبوکار توجه دارد. این یک فرایند دائمی است که با تعریف هویت برند، وعده برند، درک نیاز مشتریان و ارتباط مؤثر با آنها شکل میگیرد.
به عبارتی توسعه برند، هویتی مستقل را شکل میدهد که نشاندهنده چشمانداز، ارزشها و شخصیت ویژه یک کسبوکار است؛ چیزی که باعث تفاوت آن با سایر رقبا میشود. تعصب مردم روی برخی از برندها مثل اپل، نایک و کوکاکولا نهتنها به دلیل کیفیت محصولات آنها، بلکه به خاطر سرمایهگذاری بلندمدت روی توسعه برند اتفاق افتاده است.
اگر شما هم برندی میخواهید که جایگاه ویژهای در ذهن مخاطبان داشته باشد و از بین صدها محصول، محصول شما انتخاب اول مشتریان باشد، باید توسعه برندینگ را جدی بگیرید!
اهمیت توسعه برند چیست؟
برند بدون توسعه برندینگ هیچوقت نمیتواند جایگاه ویژهای در بازار پیدا کند. در این صورت هیچوقت ارتباط حسی بین مخاطبان و برند شکل نمیگیرد، برند پیامی واضح برای ارتباط نخواهد داشت و فعالیت های بازاریابی دچار ناپیوستگی میشوند. همچنین سرمایهگذاری روی توسعه یک برند به چند دلیل اهمیت ویژهای دارد:
- برند اورنس (Brand Awareness) یا شاخص آگاهی و شناخت برند را افزایش میدهد.
- به رشد کسبوکار و دستیابی آن به اهدافش کمک میکند.
- مشتریان بیشتری را جذب و مشتریهای قدیمی را حفظ میکند.
- ارزش و جایگاه ویژهای برای برند ایجاد میکند.
- برند را از رقبایش متمایز میکند.
- رساندن پیام برند به مخاطبان هدف را آسانتر میکند.
- به شما کمک میکند که زمان و بودجه بازاریابی خود را بهصورت استراتژیک بر روی پیامرسانی و نمایش ارزشهای اصلی برند متمرکز کند.
- تیمهای مختلف یک سازمان مثل مارکتینگ، محصول و پشتیبانی را برای رسیدن به یک هدف خاص هماهنگ میکند.
تفاوت برندسازی با توسعه برندسازی چیست؟
همانطور که اشاره کردیم، با وجود تمام شباهتها و اشتراکها، برند و توسعه برند با یکدیگر متفاوت هستند.
برند برای شما لوگو، هویت بصری و ظاهر منحصربهفرد میسازد اما هیچوقت نمیتواند به عمق قلب آنها نفوذ کند. در مقابل توسعه برند فرایندی برای ارتباطی عمیق با مخاطبان و ارائه پاسخهای متفاوت به نیاز آنهاست.
توسعه برند برای برند معنایی خاص میسازد و باعث میشود مخاطبان از ارتباط با آن احساس خوبی داشته باشند. اینگونه است که لوگوی برند کارکرد واقعی خود را پیدا میکند و مخاطبان با دیدن آن همان حس را تجربه میکنند؛ مثل حسی که شما با دیدن لوگو و محصولات برند نایک تجربه میکنید!
بهصورت کلی، برندسازی برای شما لوگویی زیبا میآورد اما اگر دوست دارید لوگوی برند شما به خردهفرهنگ مردم تبدیل شود، باید به توسعه نام تجاری یا برند توجه کنید.
انواع توسعه برند چیست؟
توسعه برند یک فرایند بلندمدت است و یک سرمایهگذاری بلندمدت نیز به حساب میآید. اگر برندی بتواند نام و هویت خود را در ذهن مخاطبین حک کند و اعتبار لازم را به دست بیاورد، بزرگترین پتانسیل ممکن برای رشد را در اختیار دارد.
به این ترتیب، آن برند میتواند به هر هدفی در بازار دست پیدا کند؛ درست مثل کاری که برندهای بزرگ جهان انجام دادهاند و دیگر مرزی برای آنها معنا ندارد.
با توجه به این موضوع، 4 استراتژی اصلی توسعه برند وجود دارد که شرکتهای مختلف میتوانند برای رشد از آن استفاده کنند. انواع روشهای توسعه برند عبارتند از:
- استراتژی توسعه خطی برند (line extension)
- استراتژی توسعه الحاقی برند (brand extension)
- استراتژی توسعه چندگانه برند (multi-brands)
- استراتژی توسعه برندهای جدید (new brands)
1. استراتژی توسعه خطی برند
در استراتژی توسعه خطی برند، یک دستهبندی محصول خاص با تنوعهای جدید از نظر رنگ، اندازه، طعم یا فرمولاسیون (مثل نوشابه زیرو کوکاکولا)، مدلها و ورژنهای جدید یک محصول (مثل خودروی دنا پلاس بهجای دنا) یا اضافه شدن خدمات و ویژگیهای جدید به محصول قبلی (مثل اسنپ فود برای اسنپ) به بازار عرضه میشود.
2. استراتژی توسعه الحاقی برند
در استراتژی توسعه الحاقی برند یک شرکت از قدرت نام تجاری خود برای ورود به بازارهای جدید و افزایش دامنه فعالیت خود استفاده میکند. بهعنوان مثال شرکت انیمیشنسازی دیزنی با احداث پارکهای موضوعی دیزنیلند، از این روش برای توسعه برند خود استفاده کرده است.
به این ترتیب مردم با توجه به ارزشی که آن برند در ذهنشان دارد، راحتتر به محصولات و خدمات جدید آن اعتماد میکنند. البته به این نکته توجه کنید که در این روش، مخاطب هدف یکسانی وجود دارد.
3. استراتژی توسعه چندگانه برند
در این استراتژی، یک شرکت در یک بازار رقابتی، برای گروهها و سلایق مختلف مخاطبان، برندهای مختلفی را توسعه میدهد؛ به این ترتیب توسعه برندهای زیرمجموعه یک هلدینگ مادر، منجر به تصاحب سهم بزرگتری از بازار میشود.
بهعنوان مثل برند اتومبیلسازی تویوتا، زیر برند لکسوس را برای رقابت در بازار خودروهای لاکچری به مخاطبان معرفی کرده است.
4. استراتژی توسعه برند جدید
در برندینگ برخلاف زندگی، شما فرصت دوباره زادهشدن را دارید. در این استراتژی یک شرکت به سراغ توسعهی برندی جدید میرود که با هویت، شخصیت، پیام، مخاطبان و محصولات جدید شناخته میشود.
در این روش شما همۀ نقاط مثبت و منفی برند قبلی را رها میکنید و از نقطه صفر به سراغ توسعه برند جدید میروید. در این استراتژی با تکیهبر تجربیات گذشته برند، میتوانید برند جدیدی را گسترش دهید و به جامعۀ جدیدی از مخاطبان دست پیدا کنید.
مزیت این روش، توسعه برندهای جدید، بدون آسیبرساندن به هویت برند قبلی محسوب میشود.
آموزش مراحل توسعه برند
توسعه برند یک فرایند زمانبر و چندمرحلهای برای ایجاد ارزش ویژه و ارتباط با مخاطبان هدف آن است. رسیدن به این مقصود به برنامهریزی نیاز دارد و باید با دقت بالا انجام شود.
مراحل تدوین استراتژی توسعه برندهای مختلف شاید کمی با هم متفاوت باشند ولی بهصورت کلی شامل 4 مرحله میشوند. مهمترین مراحل توسعه برند عبارتند از:
1. تحقیق و آنالیز
اولین کاری که باید برای توسعه برندسازی انجام شود، شناخت کامل مشتریان هدف، رقبا و وضعیت فعلی برند است. این کار به بررسی جامعی نیاز دارد و اطلاعاتی کاربردی در اختیار شما میگذارد تا تصمیماتی درست اتخاذ کنید.
همچنین بعد از انجام تحقیق و آنالیز، فرصتهای ارزشمندی برای ارتباط و پاسخگویی بهتر به مشتریان را شناسایی خواهید کرد؛ فرصتهایی که باعث تمایز شما نسبت به رقبا خواهند شد!
به این نکته توجه کنید که این اطلاعات باید بهصورت فایل مکتوب جمعآوری شوند تا فرآیند توسعه برند بهصورت اصولی پیش برود و همیشه بتوان از آن برای تصمیمگیریهای بعدی بهره برد.
2. شناخت مخاطب هدف
برای توسعه برندینگ باید درکی عمیق و واقعی از نیازها و خواستههای مشتری خود داشته باشید. فقط در این صورت است که میتوانید پیام مناسب را برای برند خود تعریف کنید.
این کار باید با انجام مصاحبه، نظرسنجی، پرکردن پرسشنامه و مشاهده رفتار مشتریان انجام میشود تا اطلاعات لازم برای طراحی پرسونای مخاطب به دست بیاید. بهصورت کلی این اطلاعات باید شامل موارد زیر باشد:
- جمعیتشناسی: سن، جنسیت، شهر و سطح درآمد
- ترجیحات: علایق، ارزشها و منافع موردنظر
- نقاط درد: چالشها و نیازهایی که برند شما با ارائه محصول میتواند آنها را حل کند.
برای شروع تحقیقات بازار و شناخت مخاطب هدف میتوانید به سؤالات زیر پاسخ بدهید:
- مخاطب هدف کیست؟
- محصول یا خدمات شما چه احساسی در مخاطب ایجاد میکند؟
- چرا مخاطب به شما اعتماد دارد؟
- رقبای اصلی شما کدام برندها هستند؟
- مزیت برند شما در بازار چیست؟
- برند شما کدام مشکل مخاطب را حل میکند؟
- برند شما چه ویژگیهای شخصیتی دارد؟
- بهترین راه ارتباط با مخاطب شما چیست؟
- مخاطب شما به چه مسائلی اهمیت میدهد؟
- میخواهید مخاطب چگونه برند شما را به یاد بیاورد؟
- برند شما چه داستانی را برای مخاطب روایت میکند؟
3. تحلیل رقبا
رقبای مستقیم و غیرمستقیم محصولات و خدمات برند خود را شناسایی کنید. این رقبا باید از نظر نام تجاری، جایگاه، بستهبندی، قیمت و غیره تجزیهوتحلیل شوند.
همچنین باید به دنبال نقاط ضعف این رقبا بگردید و ببینید چه نیازهایی از مصرفکننده هنوز برآورده نشده است.
4. بررسی وضعیت فعلی برند
مشتریان و کارمندان فعلی برند، بهترین و بزرگترین منبع اطلاعاتی شما برای ارزیابی وضعیت فعلی برند هستند؛ بنابراین باید با استفاده از نظرسنجی، آشنایی آنها با نام برند، ارتباط حسی آنها با برند، اعتماد و رضایت آنها مورد ارزیابی قرار گیرد.
همچنین برای اثربخشی انتقال هویت و وعده برند به مخاطبان، باید نقاط تماس کسبوکار با مشتریان مورد ارزیابی قرار بگیرد. اطلاعاتی که از نقاط تماس برند مثل وبسایت، شبکههای اجتماعی و تبلیغات به دست میآورید، برای این تحلیل ضروری و کاربردی هستند.
تعریف هویت برند
هویت برند را میتوان با مشخص کردن شخصیت برند و ارزشهای اصلی برند تعریف کرد.
شخصیت برند
شخصیت برند ویژگیها، نگرشها و احساسات برند شما را مشخص میکند و به آن بُعدی انسانی میبخشد. این شخصیت باید هیجانانگیز و قابلدسترس باشد تا مشتریان بیشترین ارتباط را با آن برقرار کنند.
برای این کار میتوانید با توجه به تحقیقات انجامشده چند صفت به برند خود اطلاق کنید؛ مثل شخصیت قدرتمند، معتبر و منظم برای کهنالگوی حاکم با توجه به آرکتایپ های برند.
همچنین میتوانید با رجوع به مقاله انواع شخصیت برند دراینباره اطلاعات بیشتری کسب کنید.
این نکته را فراموش نکنید که این شخصیت برند نیز مثل هر شخص تأثیرگذار دیگری باید مأموریت و چشمانداز مخصوص به خود را داشته باشد.
ارزشهای اصلی برند
کسی که نداند به چه ارزشهایی باور دارد در موقعیتهای مختلف ممکن است موضعهای متفاوتی بگیرید و رفتارهایش ضدونقیض باشد؛ این مورد درباره برند نیز صادق است.
شما باید برای برند خود 3 الی 5 ارزش و اولویت را تعریف کنید تا شکل رفتار و برخورد برند شما را مشخص کند.
ارزشها و باورها، بنیاد رفتاری برند هستند که مدیران و کارمندان شرکت برای اتخاذ تصمیمهای سخت، جایگاهیابی و رساندن پیام به مخاطبان باید به آنها رجوع کنند. این ارزشها مثل ستاره قطبی برای مسیریابی کمک میکنند و هروقت که برند در رفتارهای خود دچار سردرگمی شود، میتوان به آنها رجوع کرد.
بهعنوان مثال برند دیجیکالا ارزشهای مسئولیتپذیری، شفافیت، نوآوری و چابکی را برای خود تعیین کرده است. همچنین این ارزشها باید در برنامه توسعه برند بهصورت دقیق تعریف شوند تا دچار تفاسیر احتمالی نگردند.
5. جایگاهیابی در برنامه توسعه یک برند
بعد از تعیین هویت برند نوبت به آن میرسد که جایگاه خود نسبت به رقبا در بازار را تعیین کنید. این جایگاهیابی بهصورت فشرده اطلاعات ارزشمندی را در اختیار شما میگذارد تا از آن برای تدوین استراتژیهای بازاریابی و انتخاب اولویتهای پیامرسانی به مشتریان بهره ببرید. همچنین با شناخت نقاط قوت و ضعف برند میتوانید آگاهانه تصمیم بگیرید و تا حد امکان از انجام اشتباه پرهیز کنید.
برای جایگاهیابی باید این 3 کار را انجام بدهید:
1. تعیین چهارچوب اصلی
دستهبندی محصول یا خدماتی که برند شما آنها را پوشش میدهد و در بازار با دیگران رقابت میکند را مشخص کنید.
2. وجه تشابه
آدمها از هر محصول یا خدمات، انتظاراتی پایه و اولیه دارند. معمولاً این انتظارات توسط برندهای مختلف پاسخ داده میشوند و در میان آنها یکسان است. یک لیست از این شباهتها تهیه کنید.
3. وجه تمایز
مشتریان وجه تشابه را بدیهی میدانند ولی این مزیتهای رقابتی هستند که شما را از برندهای دیگر متمایز میکنند؛ بنابراین باید 3 الی 5 ویژگی متمایز خود را لیست کنید؛ ارزشهایی منحصربهفرد که فقط شما به مشتریان ارائه میکنید!
برای جمعبندی این 3 فاکتور میتوانید به مثال زیر توجه کنید:
برندی را فرض کنید که برای چهارچوب اصلی خود تولید کفشهای پیادهروی را در نظر گرفته است. ارائه کیفیت مناسب وجه شباهت این برند با رقباست و طراحی پستمدرن و زیرههای طبی و ارگونومیک، وجه تمایز آن.
6. خلق پیام برند
یک برند موفق باید بتواند با مشتریان و مخاطبان خود ارتباط معناداری برقرار کند. برقراری این ارتباط نیازمند انتقال پیام تأثیرگذار است. یک پیام تأثیرگذار مزایای کاربردی و عاطفی برند را با توجه به لحن آن به مخاطبین منتقل میکند.
تنها در این صورت است که هویت برند در یاد مخاطبان باقی میماند!
برای خلق پیام مؤثر باید این 3 کار را انجام دهید:
مزایای کاربردی (Functional Benefits)
هر محصول یا خدماتی برای رفع مشکلی یا پاسخ به نیاز خاصی عرضه میشود. با توجه به این نکته، باید راهحلهای عملی و مزایای کاربردی برند را بهصورت کامل شرح دهید. دقیقاً مشخص کنید که برند شما چه ویژگیهای فیزیکیای را به افراد میدهد.
مزایای عاطفی (Emotional Benefits)
انسانها همیشه به دنبال مزایای کاربردی و ویژگیهای فیزیکی یک محصول نیستند. چیزی که آنها واقعاً میخواهند، احساسات و هیجاناتی است که محصول یک برند به آنها منتقل میکند؛ احساساتی که میتوانند باعث شوند آنها حس بهتری داشته باشند؛ بنابراین باید مزایای عاطفی برند و محصول خود را هم بهصورت کلی شرح دهید.
بهعنوان مثال مزایای کاربردی گوشی اپل کیفیت بالا و طراحی زیباست ولی مزایای عاطفی آن، احساس بهروزبودن، اعتمادبهنفس، در امنیت بودن و تعلق داشتن به سطح بالای جامعه است.
شخصیت و لحن برند
هر برند شخصیت مخصوص به خود را دارد و باید پیام خود را با لحنی که با آن سازگار است انتقال دهد. ویژگیهای لحن برند مثل رسمی، دوستانه یا محاوره بودن، تکه کلامها، صفات مربوط به لحن مثل شوخطبعی یا صداقت و غیره، باید در استراتژی توسعه برند بهصورت دقیق مشخص شوند.
نمونه موفق توسعه برند
برای درک بهتر مفهوم توسعه برند، چند نمونه موفق از توسعه برندهای معروف را توضیح خواهیم داد:
برند ژیلت
تا چندین سال تنها محصول برند ژیلت تیغ اصلاح بود اما پس از مدتی، برند خود را با تولید محصولات اصلاح صورت مثل کرم اصلاح، کف اصلاح و ژل اصلاح توسعه داد. با تولید کالای مکمل خود توانست اولاً تمام نیازهای اصلاح صورت مشتریان را رفع کرده و ثانیاً نام برند خود را معادل مفهوم اصلاح صورت کند.
جنگ ستارگان
سال 1977 که سهگانۀ جنگ ستارگان پخش شد، محبوبیت زیادی بین بزرگسالان داشت. اما بسیاری از کودکان آن را دوست نداشتند. جنگ ستارگان با ورود به بازار اسباببازی توانست با موفقیت برند خود را گسترش داده و با جلب توجه مثبت کودکان تا سالها محبوبیت خود را ادامه دهد.
قرصهای ویتامین C sunkist
یکی از هوشمندانهترین مثالهای توسعه، برند sunkist است. محصول شاخص این برند آب پرتقال بود که ارتباط محکمی با میوه پرتقال، انرژی و سلامتی دارد. با تولید ویتامین C توانست فعالیت خود در زمینه ویتامینها و مکملها را تقویت کرده و با موفقیت برند خود را توسعه دهد.
نمونه شکستخورده توسعه برند
از سوی دیگر، برندهای معروفی در سراسر دنیا هستند که در استراتژی تولید محصول جدید اشتباه کرده و باعث شکست توسعه برند میشوند. در ادامه چند مورد از نمونههای ناموفق را بررسی خواهیم کرد:
اسپری دئودورانت زیر بغل Arm & Hammer
این برند یکی از موفقترین و برجستهترین تولیدکنندگان جوش شیرین بیبو، شوینده لباس، پاککننده فرش و… است. اما با تولید محصول اسپری خوشبوکننده زیربغل، با شکست بزرگی مواجه شد. دلیل شکست این محصول این است که در ذهن مشتریان محصولات این برند خاصیت تمیزکنندگی بسیار قوی دارند و برای استفاده در قسمت حساسی مثل زیر بغل مناسب نیستند.
غذاهای منجمد کالگیت
برند کالگیت تولیدکننده برتر محصولات مراقبت از دهان و دندان است و در ذهن مشتریان، به عنوان نماینده سلامتی فعالیت میکند. بنابراین تولید غذاهای منجمدی که سلامت غذایی پایینی دارند، کاملاً با هویت تجاری کالگیت در تضاد بود و شانسی برای فروش نداشت.
لباس بیرون سامسونیت
سامسونیت به چمدانها و کیفهای مسافرتی و تجاری زیبا و باکیفیتش مشهور است و تولید لباس بیرون، توجیه منطقی برای مشتریانش ندارد. از آن جایی که سرمایهگذاری او در صنعت پوشاک از ارزش ویژه برندش کم کرد، پس از مدتی لینک خرید لباس سامسونیت را از روی وبسایت برداشت.
چگونه استراتژی توسعه برند را اجرایی کنیم؟
بعد از تدوین سند استراتژی توسعه برند، باید پیام برند به گوش مخاطبان برسد و به تجربیات مشتریان تبدیل شود؛ تنها در این صورت است که برنامه توسعه برند عملی میگردد.
برای این کار باید هویت و پیام برند در تمام نقاط تماس با مشتریان متجلی شود. همچنین با بهوجودآمدن پلتفرمهای جدید، باید این تجلی آنجا نیز اتفاق بیفتد.
نحوه اجرای توسعه برند را باید در 3 دستهبندی زیر موردتوجه قرار دهید:
یکپارچگی هویت برند در سراسر نقاط تماس با مشتری
مشتریان از طریق کارکنان برند، بستهبندی محصول، خدمات پشتیبانی، سایت، شبکههای اجتماعی، فروشگاههای برند و نمایشگاهها با برند در ارتباط هستند.
بنابراین اولین کار شما آموزش کارکنان و کارمندان برند است تا به سند استراتژی توسعه برند مسلط باشند و این سند در تمام رفتارهای سازمانی و تعاملات با مشتریان دیده شود.
همچنین سایر نقاط تماس فیزیکی و دیجیتالی باید با هویت و شخصیت برند سازگار باشند.
توسعه برند و دیجیتال مارکتینگ
با گسترش اینترنت و پلتفرمهای مجازی، مخاطبان هدف برند بیشتر از هر جایی در این بستر در دسترس هستند؛ بنابراین داشتن یک سایت، صفحهای در شبکههای اجتماعی و راهاندازی اپلیکیشن موبایلی منطبق با هدف، شخصیت و هویت بصری از ضروریات فرایند توسعه برند است.
این بسترها به شما این امکان را میدهند تا پیام خود را بهصورت تأثیرگذار به گوش مخاطبان برسانید و جایگاه مدنظر را در ذهن آنها بسازید.
برای توسعه برندینگ در فضای دیجیتال شما به استراتژی بازاریابی دیجیتال قدرتمندی نیاز دارید. این استراتژی باید شامل تقویت سئو سایت، بازاریابی شبکه های اجتماعی، اینستاگرام مارکتینگ، تبلیغات کلیکی، استراتژی تولید محتوا و موارد دیگر باشد.
ما این موضوعات را در مقالههای دیگر بهطور مفصل بررسی کردهایم.
توسعه برند و تبلیغات
تبلیغات و کمپینهای بازاریابی نقش مهمی در توسعه برند دارند. به این ترتیب شما با استفاده از تبلیغات ATL،BTL و TTL و کمپینهای PR میتوانید آگاهی از برند را افزایش دهید.
به این ترتیب با کوچکترین قدمها و استفاده خلاقانه از پتانسیل این ابزارها میتوانید در زمان کمتر پیام برند را در ذهن مخاطبان جا بیندازید. اینگونه با تعریف هویت برند و استفاده از هنر داستانگویی، میتوانید وفاداری مشتریان را افزایش دهید.
معیارهای سنجش موفقیت در توسعه برند
- آگاهی از برند: تعداد جستوجوها یا اشاره به برند در فضای آنلاین.
- نرخ وفاداری: تعداد مشتریانی که خرید را تکرار میکنند.
- میزان تعامل در شبکههای اجتماعی: تعداد لایکها، اشتراکگذاریها و نظرات.
با بررسی این شاخصها به وسیله ابزارهایی مانند Google Analytics و Mention، میتوانید اثربخشی توسعه برند را ارزیابی کنید.
توسعه برند خود را به کانون ایران نوین بسپارید
توسعه برند فرایندی دائمی و زمانبر است که میتواند قدرت و اعتبار بسیاری برای شما ایجاد کند؛ قدرتی که فراتر از سرمایه مالی، انسانی و زیرساختی شرکت، به جایگاه برند در دل جامعه مربوط میشود!
برای اینکه برندی بتواند به این جایگاه دست پیدا کند، باید از ابزارهای مختلفی بهره ببرد، ابزارهایی که همه آنها در بزرگترین شرکت تبلیغات کشور یکجا جمع شدهاند.
کانون ایران نوین خدمات 360 درجه بازاریابی و تبلیغات را به کمپانیها و استارتاپهای کشور ارائه میکند و با ارائه خدمات زیر، در کنار شماست تا با توسعه برند خود شاهد افزایش روزافزون اعتبار و درآمد باشید:
- خدمات تدوین استراتژی برندینگ
- خدمات تبلیغات تلویزیونی
- خدمات طراحی لوگو و هویت بصری
- خدمات تبلیغات بیلبوردی
- خدمات دیجیتال مارکتینگ
- خدمات برگزاری ایونت
- خدمات تبلیغات نقطه فروش
- خدمات ساخت تیزر تبلیغاتی
- و دهها روش بازاریابی و تبلیغات دیگر
شما میتوانید این همکاری را با دریافت مشاوره توسعه برند آغاز کنید. به این منظور با شماره کانون ایران نوین تماس حاصل فرمایید.
بهترین ابزارهای توسعه برند چیست؟
توسعه برند؛ داستانی که ادامه دارد
در این مطلب از مجله برندینگ و بازاریابی کانون ایران نوین درباره توسعه نام تجاری و برند صحبت کردیم. توسعه برند فرایندی است برای جایگاهسازی و به دست آوردن مقبولیت در بین مخاطبین هدف؛ فرایندی که در صورت درست اجراشدن میتواند برند را به یک پایگاه قدرت در جامعه تبدیل کند. البته این کار مستلزم برنامهریزی درست و هدفمند است.
هرچه شما قبل از آغاز توسعه برندسازی اطلاعات بیشتری را به دست بیاورید، میتوانید داستان بهتری را برای آدمها روایت کنید؛ داستانی که بیشتر موردقبول آنها واقع شود. پس بهتر است همین حالا با آژانس تبلیغاتی ایران نوین مراحل تدوین استراتژی توسعه نام تجاری یا برند آغاز کنید!
سوالات متداول
نقش احساسات در توسعه برند چیست؟
همانطور که پیشتر نیز اشاره کردیم، احساسات در تصمیمگیریهای مشتریان نقش کلیدی دارد. برندهایی که بتوانند از طریق پیامهای احساسی (مثل شادی، اعتماد یا امید) ارتباط برقرار کنند، مشتریان وفادارتری خواهند داشت. مثال موفق آن برند کوکاکولا است که با اجرای کمپینهای جذاب، ارزشهای خود را تقویت میکند.
توسعه برند برای کسب و کارهای کوچک به چه شکلی انجام میشود؟
کسبوکارهای کوچک باید استراتژیهای توسعه برند را متناسب با منابع و ظرفیتهای خود انتخاب کنند. تمرکز روی ایجاد هویت قوی و استفاده مؤثر از شبکههای اجتماعی، یکی از بهترین راههای شروع این امر به شمار میروند. سرعت پخش خبر توسعه برند استارتاپها در شبکههای اجتماعی و رویدادهای محلی، نقش موثری را در رشد این کسبوکارها ایفا میکند.
نقش شبکههای اجتماعی در توسعه برند چیست؟
شبکههای اجتماعی محیطی پویا برای تعامل مستقیم با مخاطبان محسوب میشوند. برندها با تولید محتوای خلاقانه، مثل خبر توسعه برند یا معرفی محصولات جدید، میتوانند تعامل بیشتری ایجاد کرده و وفاداری مشتریان را تقویت کنند.
منابع: