سئو سایت یکی از استراتژیهای تبلیغات موثر برای کسب و کار به شمار میآید؛ به این خاطر که سئو باعث میشود تا شما در نتایج اولیه جستجوی مخاطبانتان دیده شوید. اما این موضوع هنگامی چالش جدیتری خواهد شد که قصد داشته باشید، مشتریان خارجی را نیز به سمت سایت کسبوکار خود لید کنید.
دقیقا در این نقطه است که باید به سراغ سئو سایت انگلیسی یا سئو سایت چند زبانه بروید و اقدامات لازم برای دیدهشدن سایتتان در نتایج جستجو به زبانهای دیگر را نیز فراهم کنید. در این مطلب قصد داریم ابتدا به بررسی این سوال که «سئو سایت انگلیسی چیست» بپردازیم و اهمیت و نحوه اجراییسازی آن را مرور کنیم؛ همراه ما باشید.
خدمات سئو سایت انگلیسی زبان
دریافت مشاوره از متخصصان هر زمینه، میتواند به پیشبرد اهداف شما کمک قابلتوجهی کند. سئوی سایت نیز یکی از فرایندهای تخصصی است که به دانش، آشنایی با ابزار و آنالیز نتایج نیاز دارد.
تیم سئو آژانس دیجیتال مارکتینگ ایران نوین، با همکاری جمعی از متخصصان باتجربه و خلاق، آماده ارائه خدمات سئو سایت انگلیسی یا مشاوره سئو سایت چند زبانه به مشتریان گرامی است. برای دریافت مشاوره رایگان با کارشناسان ما تماس بگیرید.
بررسی مفهوم سئو سایت انگلیسی یا دو زبانه
«سئو سایت انگلیسی یا سئو سایت چند زبانه (Multi Language SEO)، مجموعهای از فرآیندهاست که طی آن، وبسایت شما قابلیت ارائه محتوا به چندین زبان مختلف را خواهد داشت. همین موضوع باعث میشود تا محتوای شما به کاربرانی که در گوگل به زبانهای خاص جستجو میکنند، نشان داده شود.»
بهمنظور درک بهتر این موضوع، بیایید سئوی سایت چند زبانه را با یک مثال بررسی کنیم؛ فرض کنید شما یک شرکت بازرگانی در زمینه صادرات فولاد هستید و سایت شما تنها به زبان فارسی محتوا دارد.
در این شرایط وقتی مخاطب هدف، جزئیات کسبوکار شما را به زبانهای انگلیسی، عربی، روسی یا چینی جستجو کنند، سایت شما برای آنها نمایش داده نمیشود؛ بنابراین مشتریان بینالمللی و به موازات آن سرمایه بسیاری زیادی را از دست خواهید داد!
بیشتر بخوانید: آموزش جامع سئو خارجی سایت
اهمیت سئو سایت چند زبانه
در بخش قبلی تا حدودی به اهمیت سئو سایت پی بردیم اما در این قسمت نکاتی که در سئو سایت چندزبانه اهمیت دارند را بهصورت خلاصه بررسی خواهیم کرد:ض
- افزایش دامنه کسب و کار، اضافهشدن مشتریان خارجی و در نتیجه افزایش ترافیک سایت!
- دریافت رتبههای اول در نتایج جستجو (SERP). افزایش مخاطب و به موازات آن ترافیک سایت، اعتبار کسبوکار شما برای موتورهای جستجوگر را ارتقا میدهد و همین باعث میشود تا در نتایج اولیه جستجوی مخاطبان هدفتان قرار بگیرید.
- اهمیتی ندارد که کسبوکار شما به مشتریان بینالمللی نیاز داشته باشد یا نه؛ همین موضوع که شما برای تولید محتوا از زبانهای مختلفی استفاده کردهاید تا نیاز مخاطبان بسیاری را پاسخگو باشید، به سایت و کسبوکار شما اعتبار قابلتوجهی میبخشد و شما میتوانید از این اعتبار در راستای اعتلای شخصیت برند خود یا بهطور کلی برندینگ بهره ببرید.
بیشتر بخوانید: تعریف برند و انواع برند
آموزش سئو سایت انگلیسی یا چند زبانه
اما سئو سایت انگلیسی دقیقا چطور انجام میشود؟ چه استراتژی و تکنیکهایی برای ایجاد یک یا چند زبان دیگر در سایت وجود دارد؟
1. بررسی نیازمندی به سئو سایت دو زبانه یا چند زبانه
مهمترین اقدام در مرحله اول، این است که آیا سایت شما مخاطبی از کشورهای دیگر با زبانی دیگر داشته یا خواهد داشت؟ برای این کار هم بهتر است از ابزاری مانند گوگل آنالیتیکس (G4A) استفاده کنید تا مختصات مخاطبان خود و زبانی که با آن به جستجو میپردازند را بیابید.
ممکن است بسیاری از مخاطبان سایت شما مربوط به کشورهای عربی باشند؛ در این شرایط سایت شما به 2 زبان فارسی و عربی نیاز خواهد داشت. اما پس از مشخصشدن نیاز به سئوی سایت چند زبانه و پیدا کردن زبان یا زبانهای مدنظر، چه باید کرد؟
2. استراتژی سئو انگلیسی
احتمالا میدانید که در دنیای تبلیغات، نداشتن استراتژی مساوی با شکست است!
حالا این شکست میتواند ناگهانی یا به مرور اتفاق بیفتد. اگر قصد دارید سئو سایت انگلیسی یا دو زبانه را روی سایت کسبوکار خود اجرایی کنید، پیشنهاد میکنیم این کار را با استراتژی مدون آغاز نمایید. اما استراتژی سئو دقیقا چیست و شامل چه مواردی میشود؟
«استراتژی سئو، فرآیند سازماندهی محتوای یک سایت بهمنظور افزایش بازدید و بهبود رتبه آن در نتایج جستجو است.» در واقع تدوین یک استراتژی سئویی دقیق، به شما فرصت دریافت ترافیک ارگانیک از موتورهای جستجوگر را میدهد.
- آنالیز رقبا
- شناخت معیارهای گوگل (A.T و YMYL) و راههای ایجاد اعتبار (Authority) برای سایت
- تولید محتوای بهینهسازیشده برای موتورهای جستجوگر
- اجرای سئو داخلی، خارجی، تکنیکال و محلی
موارد ذکرشده، اصلیترین شاخصهایی هستند که برای تدوین استراتژی سئو سایت انگلیسی در نظر میشوند. اما برای سئو سایت چند زبانه یا دو زبانه باید چه کرد؟
بیشتر بخوانید: اهمیت سئو لوکال برای کسب و کارها
3. اجرای سئو سایت چند زبانه (سئو سایت انگلیسی)
جذابترین و شاید سختترین کار شما از این نقطه آغاز خواهد شد. اجرای تکنیکهای سئو سایت انگلیسی یا دو زبانه بر اساس استراتژی تدوینشده، شما را به هدف نهاییتان یعنی دریافت ترافیک ارگانیک و گسترش مخاطبان چندملیتی خواهد رساند.
در بخشهای بعدی هر یک از این تکنیکها را بهصورت کامل شرح خواهیم داد.
البته این نکته را در نظر داشته باشید که بسیاری از سایتها، نیازی به داشتن زبان ملیتهای مختلف ندارند؛ معمولا سایتهای مهمی که از اقصینقاط دنیا کاربر دارند، اقدام به تولید محتوای چند زبانه میکنند.
1. انتخاب دامنه و ساختار URL مناسب
دامنه سایت، آدرس منحصربهفرد کسبوکار شماست که کاربران بهواسطه آن شما را میشناسند. بهمنظور درک بهتر این موضوع، یک مثال را مورد بررسی قرار میدهیم؛ فرض کنید که شما به دنبال خرید کالا از برند ZARA در شعبه ترکیه آن هستید و هنگامی که میخواهید مطمئن شوید در سایت موردنظرتان قرار دارید، میتوانید با بررسی URL آن، از این موضوع اطمینان حاصل کنید.
در این مثال zara.com/tr/en نشاندهنده این است که شما در سایت برند زارا شعبه ترکیه قرار دارید ولی محتوای سایت به زبان انگلیسی به شما نمایش داده میشود.
در واقع وجود /tr بهعنوان مخفف Turkey، شما را به نمایندگی ترکیه این برند راهنمایی کرده است. این ساختار در همه سایتها یکسان نیست و در شکلهای متفاوتی وجود دارد.
برای مثال نمایندگی برند نیوبالانس (New Balance) در ترکیه، آدرس سایت خود را با این ساختار اجرا کرده است: newbalance.com.tr/en. در قسمت زیر نمونههای رایج از این ساختار یا دامنه را بررسی خواهیم کرد:
- example.com
- com/ir
- com.ir
در واقع مثالهای بالا، نمونههایی ازSub Domain یاSub Folder هستند که در ساختار URL سایت اجرایی میشوند. اگر کسبوکار شما هم شعباتی در کشورهای مختلف دارد، باید روی دامنه سایت خود و ساختار URL آن، این مختصات را وارد کنید.
2. تحقیق کلمات کلیدی زبان هدف
تحقیق کلمات کلیدی یکی از مهمترین مراحل در سئو سایت انگلیسی یا سئو سایت چند زبانه است. مخاطبان انگلیسی زبان یا عربی زبان شما، هنگام جستجو از چه کلماتی استفاده میکنند؟
آیا شما با استفاده از مترجمهایی مانند Google Translate میتوانید بهطور کامل به این کلمات کلیدی دست پیدا کنید؟ پاسخ منفی است؛ چراکه مترجمهایی مانند مثال ذکرشده، شما را در این بهطور کامل مرحله راهنمایی نخواهند کرد و در بعضی موارد شما را گمراه میکنند؛ بنابراین بهتر است یک شخص مسلط بر زبان و اصول تحقیق کلمات کلیدی، این فرایند را به انجام برساند.
موضوع دیگر، لحاظ کردن تفاوت فرهنگی در خواست ساکنین دیگر کشورهاست. همانطور که برخی واژهها در فرهنگ ما برای ملیتهای دیگر تعریف نشده است (مانند تعارف)، برخی عبارات یا کلمات نیز وجود دارند که ما نسبت به آنها آگاه نیستیم.
بنابراین سئوکار شما علاوهبر تسلط به زبان، باید نسبت به فرهنگ زبانی که در آن به تحقیق کلمات کلیدی پرداخته نیز، اشراف کامل داشته باشد.
مسئله آخر، بحث تکمیل دید شما نسبت به تحقیقات بازار در کشور یا زبان دیگر است. اگر قصد فروش کالا یا خدمات را در کشور دیگر داشته باشید، تحقیق کلمات کلیدی اصولی و کامل، بهنوعی به تحقیقات بازار نیز بدل میشود. اما اگر مشتریان شما، محصول یا خدمات شما را به زبان دیگری جستجو کنند، این موضوعی متفاوت است و نسبت به مورد قبلی، دشواری کمتری دارد.
3. تولید محتوای بهینهسازی شده برای هر زبان
پس از مرحله تحقیق کلمات کلیدی، نوبت به تولید محتوا به زبان دیگر میرسد. تولید محتوای صحیح، اصولی و غیرتکراری در سئو سایت انگلیسی شما، تاثیر و اهمیت بسیار زیادی دارد.
بهمنظور درک بهتر این موضوع، بیایید عکس ماجرا را تصور کنیم؛ فرض کنید یک سایت خارجی، به تولید محتوای فارسی پرداخته و در آن از عبارات و اصطلاحاتی استفاده کرده که ما با آنها آشنایی داریم. نتیجه؟
برقراری ارتباط و دنبالکردن محتوای علمی، آموزشی یا استفاده از محصول یا خدمات آن سایت. اگر هم پیام صاحب رسانه، ناقص و غریبه با فرهنگ زبانی و زیستی ما باشد، آن را دنبال نخواهیم کرد؛ بنابراین تولید محتوا گامی بسیار مهم و حیاتی در اجرای سئو سایت دو زبانه یا انگلیسی به شمار میرود.
نکته بعدی که مجدد باید روی آن تاکید کنیم، کپی نکردن از محتوای دیگر سایتهاست؛ چراکه اگر این موضوع به ربات موتورهای جستجوگر انتقال پیدا کند، صفحاتی که محتوای تکراری یا کپیشده دارند را از دسترس خارج خواهد کرد.
4. سئو تکنیکال سایت انگلیسی
- نقشه سایت خود را برای رباتهای خزنده موتورهای جستجوگر تعریف کنید.
یکی از روشهای مهم در سئو سایت چند زبانه، تعیین نقشه سایت به زبانهای مختلف برای رباتهای خزنده است. اگر برای هر زبان، نقشه مختص به آن را ترسیم نکرده باشید و تنها یک زبان (مثلا فارسی) دارای نقشه باشد، تنها محتواهای فارسی شما برای مخاطب فارسی زبان، در نتایج نشان داده خواهند شد.
بنابراین اگر قصد دارید که زبان انگلیسی یا چند زبان دیگر را به سایت خود اضافه کنید، طراحی نقشه سایت (Sitemap) آن را نیز مدنظر داشته باشید.
- استفاده از تگ Hreflang
اگر محتوای یکسان شما به یک یا چند زبان در سایت منتشر شود، گوگل آن را محتوای تکراری در نظر گرفته و دسترسی به آن را مسدود میکند. بهمنظور جلوگیری از رخداد چنین اتفاقی، باید از تگ اچرفلنگ (Hreflang) استفاده کنید.
اما برای موتورهای جستجوگر دیگر، مانند بینگ، این کد تعریف نشده و باید از افزونه یا تگهای دیگر استفاده نمایید.
- لینکدهی داخلی (Internal Link) را فراموش نکنید!
این موضوع از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. لینکدهی داخلی باعث میشود تا رباتهای خزنده با بنبستی در سایت شما مواجه نشوند و همین موضوع اعتبار سایت شما را ارتقا میدهد.
به این منظور میتوانید با استفاده از کلمات کلیدی در زبانهای مختلف، بین صفحات سایت خود پیوند برقرار کرده و شاهد بهبود رتبه سایت خود در نتایج جستجوشده توسط مخاطب باشید.
بیشتر بخوانید: معرفی بهترین روش های تبلیغات آنلاین
در آخر: سئو سایت انگلیسی، دشوار اما شدنی!
سئو سایت، یکی از مهمترین اصول بازاریابی در دنیای امروزی به شمار میرود؛ از این منظر که قابلیت ایجاد یک بازار آنلاین در سطح بینالمللی را دارد. سئو سایت چند زبانه یا سئو سایت انگلیسی، یکی از فرایندهایی است که برندها، هلدینگها و کسبوکارهای بسیاری برای ارتباط با مشتریان خارجی خود، به آن نیاز دارند.
ما در این مطلب به بررسی کلی مفهوم سئو سایت انگلیسی، استراتژیهای لازم برای انجام آن و همچنین تکنیکهای تخصصی سئو سایت چند زبانه پرداختیم. برای دریافت مشاوره و خدمات میتوانید به آژانس تبلیغاتی ایران نوین مراجعه کنید.
امیدواریم مطالعه این مطلب برای شما مفید بوده باشد.