پیش از آنکه پای اینترنت و شبکههای اجتماعی به میان آید، افراد ساکن در یک شهر، چند معمار سرشناس (شاید به تعداد انگشتان 2 دست) را میشناختند و مسیرهای ارتباطی با آنها را بهآسانی یا برخی مواقع با زحمت، پیدا میکردند.
افرادی نیز به دنبال مشهورترین معماران ایرانی مانند ایرج کلانتری، کامران دیبا یا حتی هوشنگ سیحون بودند و موفقیت آنها در جلبنظر این طراحان بزرگ و چیرهدست، کاری سخت و بزرگ محسوب میشد.
اما حالا اگر فردی به دنبال همکاری با یک معمار باشد، ابتدا عباراتی مانند «بهترین معماران تهران» را در اینترنت جستجو میکند و با استفاده از نتایج اولیه، تصمیم خود را مبنیبر همکاری یا عدم همکاری با موسسات معماری یا معماران سرشناس اتخاذ میکند.
این نقطهای است که «سئو سایت معماری» اهمیت زیادی پیدا میکند و اگر این فرایند بهدرستی انجام شده باشد، میتوانید مخاطبان را به سمت وبسایت خود راهنمایی کنید. در ادامه به بررسی نحوه سئو سایت معماری خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
سئو سایت معماری
با پیشرفت کانالهای ارتباطی، روشهای بازاریابی نیز تکامل پیدا کردهاند تا کسبوکارها در کمترین زمان ممکن به بیشترین تعداد از مخاطبان هدف خود دسترسی پیدا کنند!
جستجو در بستر وب یکی از رایجترین روشهای پیدا کردن خدمات یا محصولات به شمار میرود؛ آمارها نشان میدهند که در هر دقیقه 5.9 میلیون جستجو در گوگل انجام میگیرد و این رقم در مقیاس روزانه، به 8.5 میلیارد و در سال به 3.1 تریلیونبار میرسد.
این اعداد و ارقام بیش از اینکه نشاندهنده اهمیت فعالیت کسبوکارها در بستر وب باشند، این موضوع را مطرح میکنند که در هر حوزه و برای هر کسبوکار، تعداد بسیار زیادی رقیب وجود دارد که برتری یافتن نسبت به آنها، نیازمند اجرای اقداماتی مهم و ویژه است؛ سئو سایت! (پیشنهاد: «سئو چیست؟»)
«سئو سایت معماری، مجموعه اقداماتی برای بهینهسازی سایت معماری شماست تا نسبت به رقبایتان، جایگاه (رنک) بهتری را در نتایج جستجو (SERP) گوگل یا دیگر موتورهای جستجو دریافت کنید.»
اگر به دنبال افزایش بازدید سایت معماری خود هستید، سئو یکی از روشهای رساندن شما به نتیجه مطلوبتان است.
اهمیت سئو سایت معماری
افزایش بازدید سایت معماری شما، در گِرو سئوی آن است. در واقع اگر میخواهید کسبوکار شما رونق بیشتری داشته باشد، باید تبلیغات انجام دهید و سئوی سایت هم یکی از انواع تبلیغات در دیجیتال مارکتینگ به شمار میآید.
در واقع میتوان اهمیت سئو سایت معماری را در موارد زیر خلاصه کرد:
- سئو سایت معماری به افزایش دیدهشدن سایت شما و به تبع آن افزایش مشتری، کمک قابلتوجهی خواهد کرد.
- نمایش داده شدن شما در نتایج اولیه جستجو، نوعی اعتبار به برند یا گروه معماری شما میبخشد.
- سئو یکی از روشهای تبلیغاتی کمهزینه است که در عوض نرخ بازگشت سرمایه (ROI) مناسبی را برای شما حاصل خواهد کرد. پیشنهاد میکنیم برای درک بهتر این موضوع، مطالعه مقاله «نرخ بازگشت سرمایه چیست» را از دست ندهید.
پس از بررسی اهمیت این موضوع، به سراغ نحوه سئو سایت معماری خواهیم رفت و روشهای اصولی آن را بهطور مختصر بررسی خواهیم کرد.
روشهای سئو سایت معماری
سئو سایت مانند معماری یک تخصص است و به دانش لازم و شناخت ابزارها نیاز دارد؛ بنابراین مطالب ذیل تحتعنوان نحوه سئو سایت، بیشتر بهمنظور آشنایی شما با این فرایند ارائه میشود.
اگر قصد دارید تا بازدید از سایت خود را افزایش دهید، میتوانید با سفارش خدمات سئو سایت معماری از آژانس دیجیتال مارکتینگ ایران نوین، نتایج مطلوب خود را دریافت کنید. به این منظور برای دریافت مشاوره رایگان با کارشناسان ما تماس بگیرید.
بیشتر بخوانید: کارشناس سئو کیست و چه وظایفی دارد؟
1. تحقیق کلمات کلیدی
اولین گام در سئو سایت معماری، شناسایی کلمات کلیدی مربوط به حوزه کسبوکار شماست. در واقع شما باید نمای کلی از نحوه جستجوی مخاطبان خود داشته باشید و سپس با استفاده از ابزارهای مخصوص، تحقیق کلمات کلیدی خود را کامل کنید.
ابزارهایی مانندKW Finder یا Google Trends و غیره، به شما در شناسایی این کلمات کمک میکنند.
یکی از راهکارهای پیدا کردن کلمات کلیدی، این است که خودتان را بهجای پرسونای هدف بگذارید؛ یعنی اگر شما به دنبال دریافت خدمات معماری باشید، با چه کلماتی جستجوی خود را آغاز میکنید؟
فرض کنید به دنبال تغییر فضای داخلی منزل خود هستید و به دنبال یک طراح دکوراسیون داخلی میگردید؛ جستجوی خود را با «بهترین طراح دکوراسیون داخلی تهران» آغاز میکنید و در نتایج اولیه به دنبال بهترین پاسخ در کوتاهترین زمان ممکن هستید.
اگر تحقیق کلمات کلیدی که گام اول سئو سایت معماری است بهدرستی انجام شده باشد، مخاطبان بسیاری را به سمت خود جذب خواهید کرد.
2. تدوین استراتژی محتوایی و تولید محتوا
پس از اینکه مخاطب کلمه کلیدی خود را جستجو کرد، انتظار دریافت محتوایی بهینهسازیشده و ساختارمند را دارد. اگر شما محتوای مفید و ساختارمندی را در سایت خود ایجاد کرده باشید، میتوانید علاوهبر افزایش ترافیک ورودی سایت خود، مخاطبان بسیاری را به سمت کسبوکارتان لید کنید.
بیشتر بخوانید: لید چیست؟
در واقع همانطور که یک ساختمان به پلانبندی و نقشه نیاز دارد، سئو سایت معماری نیز به یک نقشه و استراتژی دقیق نیازمند است. تولید محتوا با محوریت ارائه اطلاعات مفید در زمینه معماری، توصیف کامل و بخشبندیشده از خدماتی که در حوزه معماری ارائه میدهید یا تشریح پروژههای پیشین در قالب متن، فیلم و عکس، میتواند تاثیر بسیار زیادی در جذب مشتری داشته باشد.
دقت داشته باشید که تولید محتوای مفید، میتواند اعتماد کاربران را به شما جلب کرده و آنها را وارد مرحله بعدی تصمیماتشان کند.
3. ایجاد صفحات فرود مختلف
اگر موسسه معماری شما خدمات مختلفی را ارائه میدهد، بهتر است صفحات فرود جداگانهای را برای هر یک در نظر بگیرید. خدمات معماری مسکونی، معماری تجاری، دکوراسیون داخلی و غیره، اگر همه در یک صفحه (صفحه اصلی) قرار داشته باشند، هنگامیکه مشتریان شما وارد سایت میشوند، احتمالا باید مدتزمان زیادی را صرف یافتن خدمات مدنظرشان کنند.
همین موضوع باعث سرگردانی آنها شده و احتمالا از سایت شما خارج میشوند و مقصدی دیگر را انتخاب میکنند!
وجود صفحات فرود جدا بهمنظور معرفی جداگانه هر یک از خدمات، میتواند تاثیر مثبتی در سئوی سایت معماری شما داشته باشد.
4. بهینهسازی ساختار سایت
ظاهر سایت معماری شما، حکم دکوراسیون دفتر کاری شما را دارد. حالا با توجه به این مثال، اگر کسی وارد سایت شده و با مشکلاتی مانند ظاهر بهمریخته یا نازیبا برخورد کند، آیا پروژه معماری خود را به شما میسپارد؟
بنابراین یکی از اقدامات مهمی که باید در راستای سئو سایت معماری خود انجام دهید، بهینهسازی و اصلاح ساختار سایت است. سرعت بارگذاری پایین، استفاده از تصاویر با کیفیت نامطلوب، فونت نامناسب، دستهبندی نامنظم و مشکلاتی از این دست، در افت رتبه سایت شما در نتایج جستجو، نقش بسیار مهم و پررنگی ایفا میکنند.
بنابراین در صورتی که سایت شما این مشکلات را دارد، بهتر است در اسرع وقت نسبت به اصلاح آنها اقدام نمایید.
نکته: کیفیت تصاویر پروژههای معماری انجامشده توسط شما یا حتی تصاویری که جنبه تزئینی در سایت دارند، نقش مهمی در جذب مخاطب ایفا میکنند.
پیشنهاد میکنیم این موضوع را جدی گرفته و از تصاویر باکیفیت در نسخه (WEBP) استفاده کنید تا سرعت بارگذاری نیز کاهش پیدا نکند.
5. سئو تکنیکال
پیشرفت گوشیهای هوشمند و دسترسی آسان و سریعتر آنها نسبت به سیستمهای کامپیوتری، باعث شده تا روزانه افراد زیادی جستجوی خود را با گوشی همراه انجام دهند؛ بنابراین یکی از نکاتی که باید به آن دقت داشته باشید، سازگار کردن صفحات سایت برای نمایش در موبایل (Mobile-Friendly) است.
استفاده از پروتکل HTTPS و ارسال نقشه سایت (Sitemap) به موتورهای جستجوگر، از دیگر اقدامات مهم در سئو سایت معماری محسوب میشوند.
شناسایی لینکهای داخلی شکسته (Broken Link)، صفحات یتیم (Orphan Pages)، محتوای تکراری (Duplicate content) و توضیحات مِتای ناقص (کوتاه یا طولانی بودن متادسکریپشن) از دیگر اقداماتی است که برای بهبود جایگاه سایت شما انجام میگیرد.
6. سئو داخلی
سئو آن پیج (On-Page SEO) یا سئو داخلی، مجموعه اقداماتی درونسایتی است که در راستای بهینهسازی سایت معماری شما صورت میگیرد. برخی از این اقدامات شامل موارد زیر میشود:
- اصلاح ساختار عناوین یا سرتیترها: استفاده از کلمه کلیدی در عنوان و بررسی استاندارد بودن تعداد کاراکترهای نوشتهشده. (معمولا کمتر از 60 کاراکتر)
- لینکدهی داخلی (Internal Link) و لینکدهی خارجی به صفحات مرتبط: لینکدهی داخلی باعث میشود تا رباتهای خزنده موتورهای جستجوگر، سایت شما را بهخوبی بررسی کنند و با بنبست مواجه نشوند.
همچنین لینکدهی به صفحات معتبر خارجی، میتواند اعتبار مطالب نوشتهشده را افزایش دهد.
- بهینهسازی URL صفحات: بلندی بیشازحد URLها و عدم استفاده از کلمه کلیدی در آن، میتواند جایگاه شما را در نتایج جستجو پایین بیاورد؛ به همین دلیل پیشنهاد میشود اصلاح URLهای سایت را در دستور کار خود قرار دهید.
7. سئو خارجی
سئو Off-Page یا خارجی، اقداماتی است که بهمنظور کسب رتبه بهتر، در خارج از سایت انجام میشود. برخی از این فرآیندها و اقدامات عبارتند از:
- لینکسازی خارجی (Back Link): لینکسازی خارجی از سمت سایتهای معتبر و پربازدید، به افزایش اعتبار و دریافت رتبه بهتر سایت شما کمک قابلتوجهی میکند.
برخی از این لینکسازیها بهصورت طبیعی و بدون دریافت هزینه انجام میشود و در موارد دیگر، به صرف هزینه و خرید از سایتهای معتبر نیاز دارد.
- بازاریابی محتوا در شبکههای اجتماعی Content Marketing in Social Media)): شبکههای اجتماعی مختلفی وجود دارند که با تولید محتوای مفید در آنها، میتوانید مخاطبان هدف را به سمت سایت خود هدایت کنید.
8. سئو محلی
لوکال سئو یا سئوی محلی، دفتر معماری شما را در یک محله نمایش میدهد!
فرض کنید فردی در شهر تهران، عبارت «دفتر معماری» را جستجو میکند؛ اگر شما مکان فیزیکی کسبوکار خود را برای گوگل یا دیگر پلتفرمهای مسیریاب (مانند بلد و نشان) تعریف کرده باشید، روی نقشه نیز نمایش داده خواهید شد.
جمعبندی: افزایش بازدید سایت معماری با سئو، بهینهترین روش تبلیغات معماری
معماری یکی از هنرهای کاربردی محسوب میشود که نیاز جامعه به آن بسیار بالاست. معماران با یکی از مهمترین داراییهای انسان، یعنی خانه سروکار دارند و به همین دلیل، اغلب افراد به دنبال پیدا کردن معتبرترین دفاتر معماری هستند. سئو سایت معماری یکی از روشهایی است که شما را در نتایج اولیه جستجوی مشتریان نشان خواهد داد.
در این مطلب سعی کردیم تا توضیحات جامعی راجعبه سئو سایت معماری، اهمیت آن و نحوه سئوی سایت معماری را در اختیارتان دهیم. امیدواریم که مطالعه این مطلب برای شما مفید واقع شود.