فیلم یا تیزر تبلیغاتی چیست و چه ویژگی هایی باید دارا باشد؟
امروزه کمتر کسی خواندن متن تبلیغاتی را به دیدن ویدئوی تبلیغاتی ترجیح میدهد؛ چراکه مغز انسان تصویر را بسیار سریعتر از متن پردازش میکند و ماندگاری تصویر بیشتر از متن است. جذابیت، سرعت، ماندگاری فیلمهای تبلیغاتی باعث شده تا ویدیو مارکتینگ و ساخت تیزرهای تبلیغاتی به یکی از محبوبترین و اثربخشترین روشها در بازاریابی تبدیل شود.
تیزر تبلیغاتی یا همان فیلم تبلیغاتی یکی از انواع ویدیوهاست که کاربردهای زیادی در دیجیتال مارکتینگ دارد. در دنیایی که با انواع و اقسام تبلیغات روبهرو هستیم، هیچچیز به اندازۀ خلاقیت در طراحی تیزرها نمیتواند باعث رشد و ارتقای برندها شود.
اما دقیقا منظور از تیزر تبلیغاتی چیست؟ انواع آن کدامند و اثرات آن در مارکتینگ چیست؟ در این مقاله این موضوعات را بهصورت جزئی بررسی میکنیم. با ما همراه باشید.
تیزر تبلیغاتی چیست؟
تیزر تبلیغاتی در واقع ویدیویی کوتاه است که بهصورت مختصر به معرفی برند، محصولات یا خدمات آن میپردازد. تیزرها بهعنوان بخشی از انواع ویدیو مارکتینگ شناخته میشوند که تأثیرات بالقوۀ زیادی در شناختهشدن برندها دارند. هدف از تولید فیلم تبلیغاتی، آشنایی مخاطبان و مشتریان با کسبوکارها و تبدیل آنها به مشتریان بالفعل است.
در گذشتهای نهچندان دور، تیزرهای تبلیغاتی تنها محدود به تبلیغات تلویزیونی بودند. همۀ ما با صدای پیامهای بازرگانی در شبکههای صدا و سیما آشنا هستیم. اما این روزها تبلیغات ویدیویی تنها محدود به تلویزیون نیست. تقریباً در همۀ تبلیغات آنلاین و شبکههای اجتماعی، از اینستاگرام تا آپارات و یوتیوب، انواع مختلفی از تیزرهای تبلیغاتی وجود دارد.
اهمیت استفاده از فیلم تبلیغاتی چیست؟
بالاتر به این موضوع اشاره کردیم که در حال حاضر، ویدئو به یکی از اصلیترین ابزارهای بازاریابی بدل شده؛ بر همین اساس هم رقابت بین برندهای مختلف بر سر تولید فیلم تبلیغاتی خلاقانه بسیار بالا گرفته است.
امروزه مخاطبان ویدئوهای تبلیغاتی یک برند را میبینند و با توجه به کیفیت آن تصمیم میگیرند که از محصولات آن برند استفاده کنند یا خیر. به همین دلیل استفاده از فیلم تبلیغاتی خلاقانه برای معرفی محصول یا خدمات یک برند، اهمیت بسیار زیادی دارد.
کانون ایران نوین بهعنوان بزرگترین آژانس تبلیغاتی در ایران و برترین تولیدکننده تیزر تبلیغاتی در سطح کشور، افتخار همکاری با بزرگترین برندها را داشته و همچنان در راستای ارتقای سطح مهارت و دانش خود در این زمینه میکوشد.
برای دریافت خدمات کانون ایران نوین در حوزه تولید فیلم تبلیغاتی، با شماره 02127634 تماس بگیرید.
ویژگیهای لازم در طراحی تیزر تبلیغاتی چیست؟
درست است که امروزه هر کسی با موبایل خود میتواند ویدئو تبلیغاتی درست کند، اما این لزوما به این معنی نیست که فیلم یا تیزر تبلیغاتی هیچ استاندارد مشخصی نداشته و همه میتوانند فیلم تبلیغاتی تولید کنند.
برای تولید تیزر تبلیغاتی بیشتر از اینکه ویژگی خاص و دقیقی مدنظر باشد، مدل ذهنی یا Mindset پنهان در پشت آن اهمیت دارد. برخی از ویژگیهای تیزرهای تبلیغاتی شامل موارد زیر هستند:
- یک تیزر تبلیغاتی حرفهای سعی در ایجاد حس نزدیکی با مخاطب خود دارد.
- در طراحی تیزرها معمولاً از کارکترها یا افراد مشهور استفاده میشود.
- کلیپ تبلیغاتی باید به لحاظ محتوای بصری کیفیت بالایی داشته باشد.
- انتشار تیزرها به روشهای مختلف و در کانالهای متعدد صورت بگیرد.
- برای طراحی تیزر باید گروه مخاطبان بهصورت کامل شناسایی شود.
- هدف از طراحی و تولید تیزر باید مشخص و دقیق باشد.
- پیام تیزرها بهشکلی خلاقانه و هوشمندانه در ذهن مخاطب باقی بماند.
- ایجاد درگیری فکری و احساسی یکی از ویژگیهای مهم تیزرهای تبلیغاتی است.
- خلاقیت در طراحی و رعایت سادگی در تیزر تبلیغاتی حائز اهمیت زیادی است.
- رعایت صداقت و شفافیت در فیلمهای تبلیغاتی بسیار مهم است.
برندها و کسبوکارهای معتبر، معمولا ساخت تیزر تبلیغاتی خود را به آژانس دیجیتال مارکتینگ میسپارند. این موضوع به برندها کمک میکند تا خیالشان از بابت کیفیت ساخت راحت باشد؛ چراکه آژانسهای دیجیتال مارکتینگ، اغلب تیمهای حرفهای و مخصوص خود را دارند که مراحل ساخت یک فیلم تبلیغاتی را بهخوبی میدانند و اجرایی میکنند.
مدت زمان یک فیلم تبلیغاتی چقدر است؟
با وجود اینکه فیلمهای تبلیغاتی دارای زمان مشخص و دقیقی نیستند اما معمولاً مدت آنها از 10 دقیقه بیشتر نیست؛ هرچند اغلب آنها در حد چند ثانیه هستند.
یکی از واضحترین مثالها، ویدیوهایی هستند که برای مشاهدۀ کلیپهای مورد علاقۀ خود در یوتیوب یا دیگر شبکههای اجتماعی مبتنیبر ویدیو، باید تماشا کنید. مگر اینکه اقدام به خرید اشتراک ویژۀ شبکههای اجتماعی کنید تا دیگر تیزرهای تبلیغاتی را به شما نشان ندهد. با این حال هر ویدیویی که به معرفی برند میپردازد نیز جزو انواع تیزرها به حساب نمیآید.
انواع تیزر تبلیغاتی کدامند؟
اصطلاحات زیادی در تولید انواع تیزرهای تبلیغاتی وجود دارد که شاید بسیاری از آنها برای ما ناشناخته باشند. هرچند همۀ ما با انواع تیزرهای تبلیغاتی روبهرو شدهایم. تنها توضیحی مختصر دربارۀ هر یک از آنها کافیست تا نمونههای متعددی از آنها را به یاد آوریم.
هرچند اصطلاحات این حوزه معمولاً بین فعالان و طراحان حرفهای رایج است اما دانستن آنها کمک میکند تا در صورت لزوم به استفاده از آنها، ذهنی شفافتر در مورد هر یک داشته باشیم. در ادامه انواع تیزر تبلیغاتی را معرفی میکنیم.
تیزر Real یا واقعی
تیزرهای تبلیغاتی رئال یا واقعی، شامل صحنههای فیلمبرداریشده از دنیای واقعی پیرامون خودمان است. این تیزرها توسط دوربینهای فیلمبرداری و مطابق با سناریوهای طراحیشده توسط اتاق فکر، تولید میشوند.
فیلمهای تبلیغاتی رئال تنوع و گستردگی بسیار بالایی دارند و ممکن است در ظاهر بسیار متفاوت از هم دیده شوند. اما ویژگی مهم آنها استفاده از جلوههای واقعی است و معمولاً از افکتها یا جلوههای ویژه بصری و کامپیوتری در آنها استفاده نمیشود. هرچند برخی از آنها ممکن است در تلفیق با دیگر روشها تهیه شده باشند.
تیزرهای رئال پس از فیلمبرداری به تدوینگر یا در شرکتهای تبلیغاتی بزرگ به واحد تدوین یا استودیو خط فرضی سپرده میشوند. صداگذاری، ادیت و بهبود رنگ، از جمله اقدامات مهم تدوینگران در مرحله پستولید بهحساب میآید.
تیزر تبلیغاتی موشن گرافیک
همانطور که از واژۀ گرافیک در انتهای عبارت موشن گرافیک پیداست، این نوع تیزرها از طراحیهای کامپیوتری و مبتنیبر خروجیهای گرافیکی ایجاد میشوند. به این دسته از تیزرهای تبلیغاتی، تیزرهای مبتنیبر انیمیشن نیز گفته میشود. انواع تیزرهای سه بعدی، دو بعدی، موشن گرافیک، استاپ موشن، اینفوگرافیک در این دسته قرار دارند.
در واقع هیچگونه فیلمبرداری واقعی در فیلم تبلیغاتی موشن گرافیک صورت نمیگیرد و این عمل با استفاده از دوربینهای مجازی داخل نرمافزار انجام میگیرد. تکنیکهای مختلف و متعددی در ساخت موشن گرافیک وجود دارد که با استفاده از انواع نرمافزارهای طراحی انیمیشن انجام میشود. در واقع دنیای موشن گرافیک، دنیایی بسیار گسترده با امکانات بینهایت است.
تیزرهای تلفیقی
این تیزرها با تلفیق تکنیکهای رئال و انیمیشن ساخته میشوند. تکنیکهای بهکاررفته در این تیزرها بسیار وسیع است و نمیتوان تعریف دقیقی از آن ارائه داد. در ساخت این فیلمهای تبلیغاتی تلفیقی، معمولاً از موقعیتهای واقعی فیلمبرداری شده و سپس با استفاده از نرمافزارها، جلوههای ویژهای روی آنها اعمال میشود.
هرچند در بعضی موارد جلوههای ویژه آنقدر واقعی و حرفهای هستند که شاید مخاطب متوجه تفاوت آنها نشود. تیزرهای تلفیقی معمولاً هزینۀ بیشتری برای کسبوکارها و افراد ایجاد میکنند؛ چراکه نیاز به استفاده از انواع تخصصها در آن وجود دارد. هرچند بحث هزینه ساخت تیزر تبلیغاتی موضوعی جداست. به این منظور لازم است مراحل کلی ساخت تیزرها را نیز بدانیم.
مراحل ساخت تیزر تبلیغاتی چیست؟
از آنجا که تیزرهای تبلیغاتی بسیار گسترده هستند، نمیتوان مراحل دقیق و مشخصی را برای آنها تعریف کرد؛ چراکه ممکن است یک تیزر تنها در چند ثانیه و با استفاده از طراحی دو بعدی و خطی صورت تولید شود و هیچ نوع موسیقی نیز در آن استفاده نشده باشد.
از طرفی شاید یک فیلم تبلیغاتی با جزئیات زیاد، فیلمبرداریهای خاص و افکتهای ویژۀ و مختلفی داشته باشد. اما در اینجا منظورمان ویدیوهای تبلیغاتی عمومی است که در بسیاری از شبکههای اجتماعی و تلویزیونی میبینیم.
مراحل کلی ساخت تیزر تبلیغاتی شامل موارد زیر است:
- شناسایی مخاطبان هدف و طراحی لحن تیزر
- ایجاد فرم داستانگویی و طراحی سناریو
- ایجاد استوری برد با جزئیات کامل طرح
- دریافت مجوزهای لازم برای فیلمبرداری
- انجام مراحل تمرینی برای بازیگران تیزر
در مراحل بعدی ساخت تیزر وارد حوزۀ فیلمبرداری، تدوین تصویر و صدا، ایجاد جلوههای ویژه، تصحیح رنگ، طراحی نور و قاب تصویر و موارد متعدد دیگری میشود که هر یک باید بهصورت تخصصی مورد بررسی قرار گیرند.
جمعبندی: فیلم یا تیزرتبلیغاتی، یکی از موثرترین روشهای بازاریابی
فاکتورهای مهمی در طراحی تیزر تبلیغاتی وجود دارند که باید آنها را در نظر گرفت. استراتژی عرضه و انتقال پیام در تبلیغ، خلاقیت در نمایش، چگونگی اجرای کار و بهکارگیری تکنیکهایی برای کاهش هزینهها از مهمترین فاکتورها هستند. اما در پایان باز هم به این سوال برگردیم که اهمیت استفاده از فیلم تبلیغاتی چیست؟
اگر بتوانید ذهن و فکر مشتریان را بخوانید و نیاز آنها را تشخیص دهید و از افراد حرفهای و مجرب در این زمینه کمک بخواهید، قطعاً تیزر تبلیغاتی شما میتواند سهم زیادی در ارتقای اعتبار برندتان داشته باشد؛ بنابراین در ساخت فیلم تبلیغاتی موردنیاز خود همۀ جزئیات را با دقت کامل در نظر داشته و تمام کارایی و خلاقیت تیم خود را برای گرفتن بهترین نتیجه به کار بگیرید.