در دنیای امروز، همه ما به نحوی با کاربرد تبلیغات سر و کار داریم. تبلیغات همان جملاتی است که مادرمان برای اینکه اسفناج بخوریم، بهکار میبرد؛ اینکه «اسفناج خیلی خواص دارد و تو را قوی میکند»، یا «اسفناج غذای محبوب ملوان زبل است» و اینجور چیزها.
تبلیغات حتی میتواند تلاشهای خلاقانه شما یا همکلاسیهایتان هنگام رایگیری در زمان انتخاب شورای مدرسه باشد، اینکه روی کاغذی تزیین شده، زیر اسمتان، شعاری بزرگ با یک رنگ جذاب مینوشتید و همکلاسیهایتان را ترغیب میکردید که به شما رأی بدهند؛ احتمالا با وعده اردو به جزایر هاوایی!
بله! تبلیغات تمامی این چیزهای سادهای هستند که مخاطب شما را برای انجام کاری متقاعد میکنند؛ با این حال اگر هنوز هم به دنبال یک پاسخ جامع و علمی برای سؤال «تبلیغات یعنی چه؟» هستید، پیشنهاد میکنیم این مطلب از مجله کانون ایران نوین را از دست ندهید. در ادامه تمام آنچه درباره تبلیغات در دنیای تجارت نیاز است بدانید را آوردهایم.
تبلیغات چیست؟
تبلیغات به انگلیسی (advertising) ترجمه میشود. زمانی که این لغت را در دیکشنری سرچ کنید با واژههای مشابهی همچون انتشار، ارتقاء، ترویج و معرفی چیزی یا کسی مواجه میشوید. حالا سوالی که وجود دارد این است که این کلمات در کنار هم چگونه واژه تبلیغ را تعریف میکنند؟
تبلیغات به معنای ایجاد پیام و استفاده از تکنیکهای روانشناختی برای جلبتوجه و ترغیب افراد برای انجام یک اقدام خاص مانند خرید محصول یا خدمات است.
تاریخچه تبلیغات
در کنار مبادله و پیدایش ارز، تبلیغات نیز یکی از قدیمیترین اقداماتی است که در دنیای تجارت صورت گرفت؛ چرا که به محض ظهور محصولات و خدمات، نیاز به شناساندن آنها هم به وجود آمد. بسیاری از افراد بر این باورند که اولین تبلیغ مربوط به یک پاپیروس در 3 هزار سال قبل از میلاد در مصر است. برخی دیگر نیز شروع تبلیغات را بعد از اختراع دستگاه چاپ توسط گوتنبرگ در سال 1450 میلادی میدانند.
با این حال بد نیست تا نگاهی اجمالی به مهمترین تغییرات عرصه تبلیغات در 5 قرن اخیر بیندازیم:
- 1472 میلادی: اولین پوسترهای تبلیغاتی روی در کلیساهای لندن نصب شدند.
- 1650 میلادی: اولین آگهی در روزنامه منتشر شد؛ این آگهی درباره دادن مژدگانی به فردی بود که بتواند ۱۲ اسب دزدیدهشده را پیدا کند!
- 1880 میلادی: کارتپستالها به یکی از جدیدترین و محبوبترین روشها برای رسیدن به مشتریان هدف تبدیل شدند.
- 1922 میلادی: تبلیغات رادیویی متولد شد.
- 1990 میلادی: کامپیوترها به بازار آمدند و بیش از ۵ میلیون خانه به اینترنت دسترسی پیدا کردند.
- 1994 میلادی: اولین کمپین ایمیل راهاندازی شد.
- 1995 میلادی: موتورهای جستجو مانند Yahoo و Google پا به عرصه گذاشتند.
- 2012 میلادی: ویدئوهای آنلاین بهعنوان یکی از محبوبترین راههای تبلیغاتی شناخته شدند.
- 2020 میلادی: تبلیغات در پلتفرمهای آنلاین مانند شبکههای اجتماعی، پادکستها و تبلیغات کلیکی اوج گرفت.
مزایای تبلیغات
دانستیم که تبلیغات یک ابزار قدرتمند است که کالاها و خدمات را از یک «محصول معمولی» به یک تجربه خرید بهیادماندنی برای مشتری تبدیل میکند. در ادامه مهمترین مزایای تبلیغات برای یک برند را بررسی کردهایم.
1. افزایش آگاهی از برند
یکی از مهمترین مزایای تبلیغات، افزایش آگاهی از برند است. با استفاده از استراتژیهای تبلیغاتی مناسب، یک کسبوکار میتواند برند خود را در لحظهای که بیشترین تأثیر را دارد، در ذهن مصرفکنندگان برجسته کند. این دیده شدن گسترده، نه تنها تصویر مثبتی از برند میسازد بلکه در طول زمان به افزایش وفاداری مشتریان نیز کمک میکند.
2. افزایش فروش
یکی از مزایای مستقیم تبلیغات، افزایش فروش است. تبلیغات این قدرت را دارد که مشتریان جدید را جذب و مشتریان فعلی را به خرید دوباره ترغیب کند. بدیهی است که با شناسایی و برجسته کردن ویژگیهای منحصربهفرد و متمایز محصولات یا خدمات در تبلیغات، میتوان به طرز چشمگیری به افزایش فروش کمک کرد.
3. توسعه برند
تبلیغات یکی از مهمترین ابزارها برای توسعه برند است که به تقویت تصویر مثبت، برقراری ارتباط مؤثر با مشتریان و رشد کسبوکار کمک میکند. از طریق تبلیغات، برند میتواند پیامها و ارزشهای خود را به مخاطب هدف منتقل کند و در ذهن آنها جایگاهی ماندگار بسازد.
4. دیدهشدن در بازار رقابت
در بازار رقابت امروز، برجسته شدن در میان رقبا امری حیاتی است. تبلیغات به کسبوکارها این امکان را میدهد که با نشان دادن تفاوتها و ویژگیهای منحصربهفرد محصولات یا خدمات خود، مزیت رقابتی ایجاد کنند. مزیت رقابتی هم برگ برنده شما برای افزایش فروش است!
5. اطلاعرسانی موثر
کلماتی که تبلیغات را تعریف میکردند به یاد بیاورید؛ انتشار و ترویج. تبلیغات نقش مهمی در آگاهسازی مشتریان دارد و همانطور که پیشتر گفتیم یک ابزار قدرتمند برای معرفی محصولات و خدمات است. یک تبلیغات از طریق ارائه اطلاعات ضروری درباره ویژگیها، مزایا و کاربردها، به مشتریان کمک میکند تا تصمیمات خرید خود را با آگاهی کامل بگیرند. این شفافیت، اعتماد و اعتبار برند را تقویت کرده و به ایجاد رابطهای مثبت و پایدار بین کسبوکار و مشتریان منجر میشود.
انواع تبلیغات
دانستیم که تبلیغات در طول سالها به شکلهای مختلفی ظاهر شده و هر یک از آنها نقش مهمی در رساندن پیام برندها داشتهاند. در ادامه انواع تبلیغات سنتی و دیجیتال را بررسی کردهایم:
روشهای تبلیغاتی آفلاین
از گذشتههای دور که اولین پوسترهای تبلیغاتی بر در کلیسای لندن نصب شدند، تا به امروز که تبلیغات میانبرنامه در تلویزیون و رادیو پخش میشوند، تبلیغات سنتی یا آفلاین از جمله محبوبترین و موثرترین روشهای تبلیغاتی هستند.
چرا که مخاطبان هدف بسیاری به آنها دسترسی دارند و از محبوبترین روشهای تبلیغات محسوب میشوند. در ادامه انواع تبلیغات سنتی را بررسی کردهایم:
1. تبلیغات چاپی
تبلیغات چاپی که سالهاست جایگاه خود را در دنیای تبلیغات حفظ کرده است، شامل پوسترها، بروشورها، آگهیهای روزنامهای و مجلات میشود. همچنین گفتنی است که با وجود تغییرات در طراحی و نحوه استفاده، تبلیغات چاپی همچنان بهعنوان یکی از رسانههای کلاسیک و مؤثر شناخته میشود.
یکی از نقاط ضعف این نوع تبلیغات، عدم امکان ردیابی و تحلیل دقیق نتایج است، اما برندهای خلاق این چالش را به فرصت تبدیل کردهاند. آنها با ادغام تبلیغات چاپی در کمپینهای دیجیتال، موفق شدهاند اثرگذاری این روش سنتی را در دنیای مدرن به سطحی جدید برسانند. با این اوصاف بدیهی است که ترکیب خلاقیت با فناوری، تبلیغات چاپی را به ابزاری فراتر از گذشته تبدیل کرده است.
2. تبلیغات محیطی
تبلیغات محیطی نیز نوعی تبلیغات چاپی است، اما در ابعادی بسیار بزرگتر و با تاثیرگذاری بیشتر. طراحی، مکان قرارگیری و هزینههای بیلبوردها با سایر تبلیغات چاپی متفاوت است و همین ویژگیها، این نوع تبلیغات را به ابزاری منحصربهفرد تبدیل کرده است.
بیلبوردها معمولاً با حداقل کلمات یا حتی بدون متن طراحی میشوند تا پیام را در کوتاهترین زمان ممکن به مخاطب منتقل کنند؛ چرا که بیشتر افراد زمانی آن را میبینند که پشت وسیله نقلیهشان نشستهاند و درحال گذر هستند. این نوع تبلیغات، برای افزایش گاهی از برند بسیار مؤثر است؛ البته زمانی که درعین سادگی و جذابیت، بتواند پیام را منتقل کند!
در واقع بیلبورد تبلیغاتی با قدرت بصری و پیامهای ساده، به راحتی توجه مخاطبان را جلب میکند و در ذهن آنها ماندگار میشود. این روش، بهترین راه برای انتقال سریع و قدرتمند یک پیام است.
3. تبلیغات تلویزیونی
پیامهای بازرگانی تلویزیون و تیزرهای خلاقانه میانبرنامهای برای همه ما آشنا هستند. این نوع تبلیغات از زمان اختراع تلویزیون وجود داشته و همواره درحال توسعه و تغییر بوده است. مزیت اصلی این تبلیغات، دسترسی به میلیونها مخاطب و ارائه یک تبلیغات جذاب با بهرهگیری صدا، تصویر و درگیر کردن احساسات است؛ چیزی که تبلیغات چاپی یا برخی تبلیغات دیجیتال نمیتوانند ارائه دهند!
با همه اینها، تبلیغات تلویزیونی هزینه بالایی دارند و این احتمال وجود دارد که توسط مخاطب هدف نادیده گرفته شوند. به بیانی دیگر، نسبت به هزینهای که این نوع تبلیغات دارد، هدفگیری آن سختتر از روشهای دیگر است؛ اما همچنان یکی از روشهای مؤثر برای رساندن پیام به تعداد زیادی از مردم هستند.
4. تبلیغات رادیویی
شنیدن عبارت «مزمز، مزههای بدون مرز» با صدای گاز زدن چیپس در میان پخش برنامههای رادیویی، یک نمونه تبلیغات در این بستر است. تبلیغات رادیویی بهعنوان یکی از تبلیغات سنتی از سال ۱۹۲۰، همزمان با آغاز رادیوی تجاری متولد شد و محبوبیت زیادی پیدا کرد.
این روش برای جلب توجه مخاطبان محلی و منطقهای بسیار مؤثر است، چرا که به طور مستقیم با جامعه هدف ارتباط برقرار میکند. امروزه، تبلیغات در پادکستها نسخهای پیشرفتهتر و جذابتر تبلیغات رادیویی به شمار میرود.
5. برگزاری ایونت تبلیغاتی
برگزاری رویدادهای تبلیغاتی، چه حضوری و چه آنلاین، فرصتی بینظیر برای ایجاد ارتباط مستقیم با مخاطبان و نمایش ویژگیهای برند هستند. این نوع تبلیغات شامل برگزاری غرفه در نمایشگاه، کنفرانس، وبینار، میزگرد یا حتی یک دورهمی کاری یا دوستانه میشود.
بدیهی است که ایونتهای تبلیغاتی، با ایجاد تجربهای متفاوت و ماندگار، نه تنها برند شما را معرفی میکنند، بلکه ارتباط عمیقتری با مخاطبانتان ایجاد میکنند.
6. تبلیغات پستی
تبلیغات پستی، مانند ارسال کارتپستالها، بروشورها و کاتالوگها، روشی برای ارتباط مستقیم با مخاطبان است. این روش با انتقال پیام به مشتریان هدف بهطور شخصیسازی شده، احساسی خاص و منحصربهفردی ایجاد میکند که در بسیاری از روشهای دیگر یافت نمیشود.
با این حال، این شیوه به دلیل هزینههای بالا، بهویژه هزینه ارسال، ممکن است چالشبرانگیز باشد. میتوانید از نسخه مدرنتر این روش، یعنی ایمیل مارکتینگ بهره ببرید که پیامها را از طریق خبرنامهها و پیشنهادات تبلیغاتی را به صورت دیجیتال به دست مخاطبان میرساند. ایمیل مارکتینگ، در مقایسه با روشهای سنتی پستی، هزینه کمتری دارد و به شما اجازه میدهد تا با سرعت و کارایی بیشتری با مخاطبان خود در ارتباط باشید.
روشهای تبلیغات آنلاین
امروزه بیش از ۵ میلیارد نفر از اینترنت استفاده میکنند؛ رقمی که از سال ۲۰۰۵ تاکنون ۴۲۷ درصد رشد داشته؛ عددی که واقعا حیرتانگیز است! بدیهی است که این روند صعودی متوقف نمیشود و اینترنت هر روز نقش پررنگتری در زندگی مردم پیدا میکند. پس اگر هنوز تبلیغات دیجیتال را برای برندتان بهکار نگرفتهاید، باید بگوییم که متاسفانه از بسیاری از رقیبهایتان که در این فضا حضور دارند، عقب هستید.
میپرسید چرا؟
چونکه اینترنت نه تنها شما را به بیش از نیمی از جمعیت جهان، بلکه به قلب مخاطبان هدفتان متصل میکند. همچنین، گسترهای بینظیر از روشها و کانالهای تبلیغاتی در دنیای دیجیتال وجود دارد که میتوانید از آنها برای دیده شدن برندتان استفاده کنید.
همچنین کانالهای دیجیتال از انعطافپذیری فوقالعادهای برخوردارند؛ طوری که برندها میتوانند در پلتفرمهای مختلف، با روشهای متنوع و با هر بودجهای، به مخاطبان هدف خود دسترسی پیدا کنند. در تبلیغات دیجیتال، ابزارهای بسیاری، از جمله ابزارهای رایگان سئو، در اختیار شما هستند تا استراتژی تبلیغاتیتان را هوشمندانهتر و مؤثرتر اجرا کنید.
در ادامه، محبوبترین و کارآمدترین روشهای تبلیغات آنلاین که دنیای بازاریابی را متحول کردهاند را بررسی کردهایم:
1. تبلیغات کلیکی
تبلیغات کلیکی (PPC)، یکی از قدرتمندترین ابزارها برای جذب مخاطبان هدف در موتورهای جستجو مانند گوگل است. با این روش، تبلیغ شما در صدر نتایج موتورهای جستجو و در مقابل چشم مخاطب هدف قرار میگیرد.
رایجترین نمونه این روش، گوگل ادز (Google Ads) است. در این روش، شما کلمات کلیدی مرتبط با کسبوکارتان را انتخاب میکنید. وقتی کاربران این کلمات را در گوگل جستجو میکنند، تبلیغ شما در بالای صفحه نتایج نمایش داده میشود و زمانی که کسی روی تبلیغ کلیک کند و وارد صفحه موردنظر شما شود، هزینه کلیک از بودجه کمپین شما کسر میشود.
اما تبلیغات کلیکی فقط به گوگل محدود نمیشود. پلتفرمهای دیگری هم هستند که این روش تبلیغاتی را ارائه میدهند. تبلیغات همسان و تبلیغات بنری هم از جمله موثرترین انواع تبلیغات دیجیتال هستند.
2. تبلیغات شبکههای اجتماعی
امروزه شبکههای اجتماعی یکی از محبوبترین رسانههای ارتباطی هستند. پس واضح است که با تبلیغات در این پلتفرمها، پیام برندتان مستقیماً به دست مخاطبان هدف میرسد و آنها را به تعامل، کلیک و حتی خرید ترغیب میکند.
اگر کسبوکار شما نوپاست یا در حال گسترش، تبلیغات در شبکههای اجتماعی میتواند سکوی پرتاب شما باشد؛ این تبلیغات نه تنها محصولات و خدماتتان را معرفی میکند، بلکه دنبالکنندگان صفحه شما را افزایش میدهد و برندتان را در معرض دید گستردهتری قرار میدهد.
پلتفرمهایی مثل اینستاگرام، فیسبوک، لینکدین و توییتر، ابزارهای متنوعی برای تبلیغات ارائه میدهند که میتوانند برند شما را به سطح جدیدی از دیده شدن برسانند؛ برای شروع فعایت در شبکههای اجتماعی پیشنهاد میکنیم محتوای سوشال مدیا مارکتینگ را مطالعه کنید.
تفاوت تبلیغات و بازاریابی چیست؟
بازاریابی، نقشهراهی جامع برای افزایش آگاهی از برند و جذب مشتریان است، در حالی که تبلیغات ابزار قدرتمندی است که با استفاده از پیامهایی متقاعدکننده، این نقشه را به نتیجه میرساند.
به بیانی سادهتر، تبلیغات بخشی از دنیای بازاریابی را تشکیل میدهد که از طریق بسترهای مختلف بازاریابی همچون، ایمیل مارکتینگ، سوشال مدیا مارکتینگ، سئو، تبلیغات محیطی و… دیده میشود.
تبلیغات ابزاری است که از طریق آن پیامهای بازاریابی، بهگونهای جذاب و خلاقانه به مخاطب هدف منتقل میشود و نقش مهمی در تحقق اهداف تجاری برند ایفا میکند.
راهکارهای تبلیغات اثرگذار و موفق
تبلیغات هنری است که در طول زمان و با توجه به ظهور رسانهها و کانالهای جدید همواره درحال رشد و تغییر است. با این اوصاف 5 راهکار ثابت وجود دارد، که پیاده کردن آنها باعث میشود تبلیغ شما در هر بستری و به هر شکلی، پیام خودش را به بهترین شکل ممکن منتقل کند. در ادامه 5 استراتژی برای ایجاد تبلیغات موثر را معرفی و بررسی کردهایم.
احساسات را برانگیزید!
هیچ چیزی اندازه درگیر کردن احساسات نمیتواند باعث ایجاد نزدیکی بین یک تبلیغ و مشتری شود. کمپین تبلیغاتی «متفاوت فکر کن» اپل را به یاد بیاورید؛ این کمپین تحولی در دنیای تبلیغات ایجاد کرد و در سال ۱۹۹۸ با دریافت جایزه امی برای بهترین فیلم تبلیغاتی، نام خود را جاودانه ساخت. این شعار، که بین سالهای ۱۹۹۷ تا ۲۰۰۲ به عنوان نماد تفکر پیشرو اپل استفاده میشد، مردم را به پذیرش تغییر، نوآوری و نگاهی تازه به دنیا دعوت و مفهوم خلاقیت را بازتعریف کرد.
در این تبلیغ الهامبخش، چهرههای بزرگ و تأثیرگذار قرن بیستم همچون آلبرت اینشتین، باب دیلن، ریچارد برانسون، توماس ادیسون، ماریا کالاس، ماهاتما گاندی، آلفرد هیچکاک، فرانک لوید رایت، پابلو پیکاسو و دیگر بزرگان حضور داشتند. جالب اینجاست که بسیاری از این افراد، قهرمانان شخصی استیو جابز بودند و به خوبی روحیه جسورانه و نوآورانه او را منعکس میکردند.
با تبلیغات هوشمندانه یک ارتباط مثبت ایجاد کنید!
زمانی که تبلیغات با احساس یا هدفی خاص گره بخورد، بیشتر احتمال دارد که توجهها را به خودش جلب کند. این ارتباط، اغلب به صورت ناخودآگاه شکل میگیرد. برای مثال برند کوکاکولا در کمپینهای تبلیغاتی خود، محصولش را با لحظات خوش با خانواده و دوستان پیوند داده است. همین مورد باعث میشود کوکاکولا یکی از انتخابهای اصلی ما برای مهمانی و دورهمیهایمان باشد.
برای موفقیت در تبلیغات، مهم است که اهدافی که میخواهید برندتان با آنها شناخته شود را شناسایی کنید و این مفاهیم را از طریق داستانها یا ویدئوهای جذاب در تبلیغات خود بگنجانید. همچنین، همکاری با اینفلوئنسرهایی که با ارزشها و شخصیت برند شما همخوانی دارند، میتواند ارتباط مثبت برند شما با مخاطبان را تقویت کند و تأثیر ماندگاری بر مخاطبان بگذارد.
از پیادهسازی استراتژی چشم و همچشمی نترسید!
درباره اثر همگون سازی یا تاثیر دستهای (Bandwagon Effect) چیزی شنیدهاید؟ اگر بخواهیم این عبارت را در دنیای بازاریابی تعریف کنیم، باید بگوییم که اثر چشم و همچشمی به پدیدهای روانی میگویند که باتوجه به تاثیر آن، افراد دنبالهرو افراد دیگر میشوند و از کارهای آنها تقلید میکنند.
بهعنوان مثال بانویی را فرض کنید در مترو نشسته است و این جمله که «من هر روز بالغ بر 100 تا از این ریملها فقط در این خط میفروشم.» را از جانب دستفروش داخل واگن میشنود. اولین افکاری که در ذهن این بانو ایجاد میشود این است که «مگر این ریمل چه چیز ویژهای دارد؟»، «احتمالا محصول باکیفیتی است که همه خریدهاند.»، «اگر من این ریمل را نخرم از غافله جا میمانم!» و چیزهایی از این قبیل!
شما میتوانید با بهکارگیری این شیوهها و استفاده از جملات ترغیبکننده در تبلیغهایتان، پاندمی چشم و همچشمی را در مشتریانتان بهوجود آورید و شاهد فروش چند برابر باشید!
برای تبلیغ برندتان بهعنوان یک انتخاب ارزشمند، از ابزارهایی مثل نظرات مشتریان و دادههای نظرسنجی استفاده کنید. این روشها به مخاطبان نشان میدهد که برند شما شایسته اعتماد و دنبال کردن است.
یکی دیگر از رویکردهای هوشمندانه، ارائه تخفیف برای مشتریانی است که برند شما را به دوستان یا اعضای خانوادهشان معرفی میکنند. این کار نه تنها باعث میشود مخاطبان شما نقش فروشنده را ایفا کنند، بلکه حس تعلق و تعامل بیشتری با برندتان ایجاد میکند. در هر صورت، تبلیغات خود را طوری طراحی کنید که اتمسفری صمیمی و جذاب بسازد…
محصولات و خدماتتان را منحصربهفرد توصیف کنید!
هر کسی که دستی در برندینگ و تبلیغات داشته باشد خیلی خوب از تعریف و اهمیت دو کلمه مزایا (benefits) و ویژگیها (Features) باخبر است. برای درک بهتر تعریف این دو عبارت برندی را درنظر بگیرید که محصولات لبنیاتی تولید و توزیع میکند. زمانی که این برند در تبلیغاتش بیاید و درباره ترکیبات یا فرایند تولید محصولات حرف بزند، در واقع دارد درباره ویژگیهایی سخن میگوید که تمامی کارخانههای لبنیاتی از آن برخورددار هستند. اما زمانی که یک ویژگیای را برجسته کند که او را نسبت به رقبا متمایز میکند، آن موقع شاهد افزایش فروش خواهد بود!
برای این کار شما میتوانید بهجای پرداختن به مشخصات محصول یا جزئیات خدمات، نشان دهید که خرید از شما چگونه میتواند سبک زندگی مشتری را تحتتاثیر قرار دهد. بگذارید تبلیغ شما با روایت تأثیرات مثبت و جذاب، مشتریان را به سمت کنجکاوی بیشتر سوق دهد. اگر تبلیغتان بهخوبی مزایا را برجسته کند، مشتریان نهتنها برای دانستن جزئیات محصول وقت میگذارند، بلکه با اشتیاق بیشتری تصمیم به خرید میگیرند. این یعنی استفاده هوشمندانه از هر ثانیه تبلیغاتی!
جذاب باشید؛ مثل قصههای دوران کودکیتان!
چرا ملوان زبل را دوست داشتید؟ قطعا بهخاطر ماجراجوییها و داستانهایی که در هر قسمت وجود داشت؛ حقیقتی که وجود دارد این است که همانطور که همه ما دوست داریم به یک جایی یا چیزی تعلق داشته باشیم، شنیدن یک قصه جذاب هم برایمان خوشایند است. حالا چی بهتر از اینکه برای جذب مشتریها از قدرت داستانسرایی استفاده کنیم؟
داستانگویی در تبلیغات، فراتر از معرفی یک محصول یا خدمات است؛ این هنر، تصویری بزرگتر و انسانیتر از برند خلق میکند. زمانی که داستانی با قلب و ذهن مخاطب همخوان شود، انگیزه او برای اقدام به انجام کاری چند برابر میشود.
با این اوصاف برجسته کردن داستان برند ازجمله مهمترین اقداماتی است که میبایست در راستای رشد کسبوکارتان بردارید. داستانها قدرتی دارند که حتی سادهترین حقایق را به یادماندنی میکنند و راهی مؤثر برای برقراری ارتباط عمیقتر با مشتریان و افزایش فروش هستند. داستانگویی نهتنها در تبلیغات، بلکه در تمام فعالیتهای بازاریابی شما، ابزاری بیرقیب است. این جادوی قدرتمند، برند شما را زنده میکند، قلبها را تسخیر میکند و پیامتان را در ذهنها ماندگار میسازد.
جادوی تبلیغات موفق
یک کمپین تبلیغاتی موفق، درسهای ارزشمندی برای آموزش دارد. از نوشتن شعار تبلیغاتی گرفته تا استفاده از هویت بصری برند و انتخاب مخاطب هدف! کمپینهای موفق همیشه چیزی برای گفتن و الهام گرفتن دارند؛ مانند برند نایکی در دهه 80 میلادی…
اواخر دهه ۱۹۸۰، نایکی با چالشی بزرگ مواجه بود؛ Reebok فروش بیشتری داشت و نایکی باید سریع کاری میکرد تا از این رقابت عقب نماند. برای پیروز شدن در این رقابت چکار کرد؟ کمپین افسانهای “Just Do It” که تحولی در تبلیغات ورزشی است را راه انداخت.
این کمپین، فراتر از یک شعار سهکلمهای بود. نایکی بهجای نمایش صرفاً محصولاتش، افراد واقعی را نشان داد که با کفشها و لباسهای این برند ورزش میکردند. این حرکت ساده اما هوشمندانه، احساسات انسانی به تبلیغات نایکی بخشید و توانست مخاطبان را به برند نزدیکتر کند.
و درنهایت نتیجه شگفتانگیز بود! فروش نایکی از ۸۰۰ میلیون دلار در سال ۱۹۸۸ به ۹.۲ میلیارد دلار در کمتر از ۱۰ سال رسید. این کمپین ثابت کرد که یک پیام ساده و ارتباط واقعی با مخاطب، میتواند دنیای کسبوکار را متحول کند.
تبلیغات برندتان را به بزرگترین آژانس تبلیغاتی ایران بسپارید!
تبلیغات حرفهای، تخصصی است که به دانش گستردهای نیاز دارد؛ همچنین برای طراحی و اجرای اصولی آن به خلاقیت و تجربه بالایی نیاز است. از طرف دیگر این کار جزئیات بسیاری دارد که هر آژانس تبلیغاتی از عهده هماهنگی آن برنمیآید.
کانون ایران نوین بهعنوان بهترین شرکت تبلیغاتی ایران، صفر تا صد تبلیغات آفلاین و آنلاین را برای کسبوکارها اجرا میکند. دپارتمانهای مختلف کانون ایران نوین با بهرهمندی از دانش روز مارکتینگ و ابزارهای روز دنیا مثل هوش مصنوعی، بالاترین کیفیت را به مشتریان محترم ارائه میکند.
جهت بازاریابی دیجیتال، تبلیغات محیطی، برگزاری رویداد تبلیغاتی و کمپین تبلیغاتی، برندینگ و طراحی لوگو و هویت بصری میتوانید همین حالا با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
کلام آخر!
تبلیغات، ابزاری قدرتمند برای رشد و توسعه برند شماست. از تبلیغات چاپی و تلویزیونی گرفته تا شبکههای اجتماعی؛ بدیهی است که این بستر، فرصتهای بیشماری برای معرفی و متمایز کردن برند شما ارائه میدهد. اگر میخواهید مخاطبانتان را جذب کنید، احساساتشان را هدف قرار دهید و آنها را به خرید تشویق کنید. میبایست داستانی شفاف و الهامبخش از برندتان روایت کنید که ارزشهایتان را با خواستههای آنها همسو نشان دهد.
با استفاده از روشهای موثری که در این مطلب به آنها اشاره کردیم، میتوانید برندی بسازید که نهتنها مشتریان را جذب میکند، بلکه مشتریان شما را وفادار و فروشتان را افزایش میدهد. اگر این اصول را بهدرستی بهکار بگیرید، برندتان به نامی ماندگار تبدیل خواهد شد؛ درست مثل تبلیغات که در طول زمان، همچنان بهعنوان ابزاری قدرتمند باقیمانده است.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.