هر کسبوکاری برای افزایش درآمد و رشد، به بیشتر دیده شدن نیاز دارد. دیده شدن یک کسبوکار در دنیای دیجیتال، چیزی جز به دست آوردن رتبه یک گوگل نیست. کسبوکاری که بتواند روی کلمات کلیدی حوزه کاری خود رتبه بالاتری به دست بیاورد، بیشتر دیده میشود و در نتیجه، محصول و خدماتش بیشتر فروش میروند.
برای اینکه به این جایگاه برسید، باید روی سئوی سایت خود سرمایهگذاری کنید. سئو انواع مختلفی دارد که «سئو داخلی یا سئو آن پیج» یکی از آنهاست.
اگر نمیدانید سئوی داخلی چیست یا اینکه چطور باید این کار را انجام بدهید، این مطلب برای شماست. در ابتدا بیایید یک تعریف کلی در پاسخ به سؤال سئو آن پیج چیست ارائه دهیم؛ با ما همراه باشید.
سئو داخلی یا سئو on page چیست؟
«سئو داخلی (On-Page SEO)، فرآیند بهینهسازی صفحات سایت و محتوای آنها برای موتورهای جستجو و کاربران است.»
این کار باعث میشود رتبه بهتری در گوگل بگیرید و ترافیک بیشتری جذب کنید. سئو on page معمولاً شامل بهینهسازی محتوا، تگهای عنوان، کلمات کلیدی، لینکهای داخلی و ساختار URL صفحات سایت است.
به عبارت دیگر، هر کاری که باید در سایت خود انجام دهید تا صفحات مختلف آن بتوانند با کلمات کلیدی مشخص، رتبه یک را در جستجوی گوگل و موتورهای جستجوی دیگر به دست بیاورند، شامل سئو آن پیج میشود.
شکل دیگر و متفاوت سئو داخلی، سئو خارجی نام دارد. در ادامه برای درک بهتر تفاوتهای آنها، سئو داخلی و سئو خارجی را با هم مقایسه میکنیم.
تفاوت سئو داخلی و خارجی چیست؟
گوگل صفحات مختلف سایت شما را با توجه به 3 فاکتور اصلی رتبه میکند:
- سئو داخلی
- سئو خارجی
- سئو تکنیکال
سئو تکنیکال (Technical SEO) بیشتر به بهینهسازی مسائل فنی زیرساخت سایت با توجه به الزامات فنی موتورهای جستجو اشاره دارد و با سئو داخلی و خارجی کاملاً متفاوت است.
سئو داخلی و خارجی نیز، دارای همپوشانیهایی هستند که باعث اشتباه میشوند.
سئو خارجی (Off-Page SEO) تمام تکنیکها و فرآیندهای بهینهسازی است که بیرون سایت خود انجام میدهید؛ بهعنوان مثال میتوان به لینکسازی خارجی، سوشال مدیا مارکتینگ، پست مهمان و انتشار رپورتاژآگهی اشاره کرد.
در تصویر زیر میتوانید تفاوتهای سئو خارجی و داخلی ببینید:
اهمیت سئو داخلی چیست؟
موتورهای جستجو برای بررسی اینکه آیا یک صفحه با هدف جستجوی کاربر مطابقت دارد یا نه، از کلمات کلیدی و سایر عناصر صفحه استفاده میکنند. به این ترتیب اگر مرتبط و مفید باشد، گوگل لینک آن را در صفحه نتایج جستجو نمایش میدهد.
سئوی داخلی سایت به همین دلیل اهمیت دارد؛ زیرا نکات و مشخصات صفحات سایت شما را به زبان گوگل و موتورهای جستجوی دیگر بیان میکند و به شما کمک میکند تا رتبههای بهتری را تصاحب کنید. همچنین اهمیت این موضوع را نشان میدهد که علاوهبر تولید محتوای مفید و کاربردی، باید صفحات خود را برای جذب ترافیک بیشتر بهینهسازی کنید.
بیتوجهی به سئوی داخلی باعث میشود تا لینک صفحات سایت شما هیچوقت به مخاطبان نمایش داده نشود. در این صورت وقتی کاربران کلمات کلیدی مرتبط به کسبوکار شما را سرچ میکنند، وارد سایت رقبا میشوند و شما آنها را از دست میدهید!
سئو on page فاکتورهایی دارد که توجه به آنها سئوی سایت را بهبود میدهد. در ادامه این فاکتورها را بررسی میکنیم.
مهمترین فاکتورهای سئو داخلی چیست؟
سئوی آن پیج شامل فاکتورهای زیادی میشود. در اینجا 12 فاکتور مهم سئوی داخلی سایت که تأثیر مستقیم یا غیرمستقیمی بر سئو دارند، آورده شده است. اینها فاکتورهایی هستند که طبق آخرین مستندات گوگل گردآوری شدهاند:
- امکان کرال شدن سایت (Crawlable Website): سایت باید امکان کرال و ایندکس شدن توسط رباتهای خزنده گوگل را داشته باشد.
- معماری سایت (Site Architecture): ساختار صفحات سایت باید منطقی و مشخص باشد.
- لینک خارجی باکیفیت (Quality Outbound Links): صفحات سایت باید به صفحات خارجی معتبر لینک شده باشد.
- سرعت سایت (Website Speed): صفحات سایت باید با بیشترین سرعت ممکن در دستگاههای مختلف لود شوند.
- سازگاری با موبایل (Mobile Friendliness): صفحات سایت باید موبایل فرندلی (Mobile-Friendly) یا ریسپانسیو (Responsive) باشند و در مرورگر گوشیهای تلفن همراه به شکل مناسب دیده شوند.
- استفاده از HTTPS (Use of HTTPS): سایت باید امن و دارای گواهی SSL باشد.
- کاربرپسند بودن URL صفحات (User-friendly URLs): آدرس صفحات باید ساده، کوتاه، مرتبط و بامعنی باشند.
- محتوای هدفمند (Well-targeted Content): محتوای هر صفحه باید موضوع خاصی را هدف قرار دهد.
- بهینهسازی کلمات کلیدی (Keyword Optimization): هر صفحه باید دارای چگالی طبیعی از کلمات کلیدی مرتبط با محتوای آن باشد.
- بهینهسازی تصاویر (Image Optimization): تصاویر باید برای موتورهای جستجو بهینه شوند و حجم کمی داشته باشند.
- خوانایی و UX (Readability and UX): محتوای هر صفحه باید خوانا و کاربرپسند باشد.
- نرخ کلیک (Click through Rate): هر صفحه باید عنوان و توضیحات متا جذابی داشته باشد تا بیشترین نرخ کلیک را به دست بیاورد. این عامل (CTR) جذابیت محتوا را نمایش میدهد.
آموزش اصول سئو on page برای گرفتن رتبه یک گوگل
در گذشته انجام سئوی داخلی بسیار راحت بود و فقط به چند کار ساده مثل رعایت چگالی کلمات کلیدی محدود میشد؛ ولی حالا با پیشرفت رباتهای خزنده گوگل این کار بهمرور زمان، دشوار و دشوارتر شده است.
بهصورت کلی، گوگل به دنبال آن است که همیشه مفیدترین و کاربرپسندترین محتوا را به دست مخاطبان برساند و نهایت رضایت آنها برآورده شود؛ به همین دلیل شما باید برای انجام سئو آن پیج مراحل مختلفی را طی کنید.
در ادامه این مراحل را با هم بررسی خواهیم کرد.
1. تولید محتوای جذاب، ارزشمند و هدفمند
برای بهبود سئو داخلی سایت، هیچچیزی مهمتر از انتشار محتوا نیست. محتوا قدرتمندترین ابزار شما در بازاریابی محتوایی است که میتواند ترافیک سایت را افزایش دهد و درآمد ایجاد کند؛ اما هر محتوایی لیاقت رسیدن به رتبه یک را ندارد.
اگر میخواهید محتوای شما ترافیک موردنظر را جذب کند، فقط نمیتوانید به استفاده از کلمات کلیدی بسنده کنید. برای اینکه در سال 2024 محتوای شما رنک خوبی به دست بیاورد، باید برای تدوین استراتژی تولید محتوا وقت بگذارید.
یک محتوای خوب دارای ویژگیهای زیر است:
- منحصربهفرد باشد.
- مفید باشد.
- برای هدفِ جستجوی خاصی نوشته شده باشد.
در ادامه به شما میگوییم چگونه محتوایی تولید کنید که دارای 3 ویژگی بالا باشد.
چگونه محتوای منحصربهفرد تولید کنیم؟
وقتی از محتوای منحصربهفرد صحبت میکنیم، فقط منظورمان محتوای کپینشده نیست؛ منظور محتوایی است که حرف تازهای برای گفتن داشته باشد.
این کار همیشه با انتخاب یک موضوع آغاز میشود. بعد این کار میتوانید محتواهایی که پیش از این درباره آن موضوع نوشته شده است را بررسی کنید و ببینید چه نقاط ضعفی دارند؟ چه سؤالهای بیپاسخی باقی مانده است؟ چطور میتوان محتوای بهتری تولید کرد؟
پاسخ به سؤالهای بالا به شما کمک میکند تا محتوای منحصربهفردی بنویسد. این محتوا میتواند ویژگیهای زیر را داشته باشد:
- نکته جدیدی را بیان کند.
- جامعتر باشد.
- طراحی بصری بهتری داشته باشد.
- یک تجربه واقعی را بیان کند.
- یک فرایند پیچیده را بهصورت گامبهگام و ساده توضیح دهد.
چگونه محتوای مفید تولید کنیم؟
هر روز میلیونها بلاگ پست منتشر میشود که بعد از ایندکسشدن توسط رباتهای خزنده گوگل وارد سیستم رتبهدهی میشوند. اینکه بلاگ پست و محتوای شما منحصربهفرد باشد، حتماً ویژگی مثبتی محسوب میشود ولی باید مفید هم باشد؛ به این معنی که ارزشی برای کاربران خلق کند.
اینکه چه محتوایی برای کاربران مفید و ارزشمند است، فردبهفرد فرق میکند. بهطور کلی میتوان گفت محتوایی که گرهای از کار باز کند، سطح دانش را افزایش دهد، فرصتی را معرفی کند و لذتبخش باشد، مفید تلقی میشود.
برای تولید محتوای مفید میتوانید به نکات زیر توجه کنید:
- تصاویر و اسکرینشاتهایی که روند مرحلهبهمرحله انجام کاری را نمایش بدهد.
- نگارش زیبا که مفاهیم را بهصورت واضح و شفاف به کاربر انتقال دهد.
- ارائه جدیدترین اطلاعات درباره حوزههای تخصصی
- محتوای منتشرشده توسط افراد متخصص و صاحبنظر حوزه
- قابلاعتماد و استناد بودن اطلاعات ارائهشده
چگونه محتوای هدفمند تولید کنیم؟
محتوای منحصربهفرد و مفید برای اینکه به رنک یک گوگل دست پیدا کند، هنوز به یک فاکتور دیگر نیاز دارد و آن هم هدفمند بودن است. این نکته بدین معنی است که کاربر بعد از مطالعه محتوا باید پاسخ سؤالی که دنبال آن بوده است را پیدا کند و به هدفی که از سرچ داشته، برسد.
برای اینکه محتوای شما هدفمند باشد، باید به کلمات کلیدی توجه کنید. کاربران از کلمات کلیدی برای رسیدن به محتوای خاصی استفاده میکنند؛ اینکه هدف از جستجوی آن کلمه چیست را میتوانید از خود گوگل بگیرید. کافیست آن کلمه را سرچ کنید تا ببینید صفحاتی که رنک 1، 2 و 3 را گرفتهاند، چه محتوایی ارائه میکنند.
بنابراین باید هر محتوا را با توجه به کلمات کلیدی خاصی بنویسید تا موضوعی واحد را ارائه دهد و کاربر را در سریعترین زمان ممکن به هدف خود برساند.
توجه به پرسونای مخاطب درک این فرایند را آسانتر میکند.
2. تولید محتوا طبق اصول سئوی داخلی سایت
حتی اگر بهترین محتوا جهان را هم تولید کنید، بدون توجه به اصول سئو آن پیج نمیتوانید رنک مناسبی بگیرید. گوگل با وجود تمام پیشرفتهایی که داشته، هنوز به مسائلی مثل نوع استفاده از کلمات کلیدی اهمیت میدهد. شما هم اگر نمیخواهید سراغ تبلیغات کلیکی گوگل بروید، بهتر است به اهمیت این موضوع توجه کنید!
در ادامه به بررسی تکنیکها و اصولی میپردازیم تا به کمک آنها محتوای سئوشده تولید کنید. این محتوا علاوهبر حفظ جذابیت خود، این پتانسیل را دارد که ترافیک بالایی را جذب کند.
استفاده از کلمه کلیدی اصلی در 100 کلمه اول
این تکنیک کمی قدیمی شده است ولی هنوز کاربرد دارد. برای انجام این کار بهتر است که از کلمه کلیدی اصلی در 100 الی 150 کلمه ابتدایی متن استفاده کنید. این کار به گوگل نشان میدهد که کدام کلمه در این محتوا اهمیت بیشتری دارد.
البته اگر بهصورت طبیعی درباره موضوعی شروع به نوشتن کنید، کاملاً طبیعی است که در ابتدای محتوای به آن اشاره داشته باشید. توجه به این نکته باعث میشود محتوایی پاکیزه و به دور از زیادهگویی تولید کنید و به نظر گوگل هم احترام بگذارید.
استفاده از کلمات کلیدی در سرفصلها
سرفصلها یا همان هدینگهای محتوای شما ساختار و سلسلهمراتب اهمیت آن را مشخص میکنند. این سرفصلها علاوهبر اینکه کار خواندن را برای مخاطب راحتتر میکنند، به گوگل نیز اطلاعات مهمی درباره محتوای شما ارائه میدهند.
اولین کار و مهمترین کار، این است که از کلمه اصلی در عنوان اصلی (تگ H1) استفاده کنید. در ادامه باید در عنوانهای دیگر (از تگ H2 گرفته تا H6) از کلمات کلیدی فرعی و کلمات کلیدی LSI استفاده کنید.
این کار علاوهبر ایجاد ساختار محتوایی و افزایش خوانایی محتوا، به شما این امکان را میدهد تا موضوع موردنظر را بهصورت عمیقتر بررسی کنید.
رعایت چگالی کلمات کلیدی
چگالی کلمه کلیدی، تعداد دفعاتی است که کلمات کلیدی در متن تکرار شده است. تجربه متخصصین نشان میدهد که توجه به چگالی کلمات کلیدی میتواند نقش مهمی در رتبهبندی گوگل دارد.
البته به این نکته توجه کنید که دیگر نیاز نیست که از کلمات کلیدی خیلی زیاد و بهصورت بیمعنی استفاده کنید؛ همین که کلمه موردنظر چند مرتبه بهصورت پراکنده در متن استفاده شود، کافیست.
همچنین استفاده از کلمات همخانواده، مترادف و هممعنی نیز بسیار اثربخش است. در کنار این موضوع پراکندگی کلمات کلیدی هم اهمیت خاص خودش را دارد. بهترین مکانها برای استفاده از کلمه کلیدی در محتوا موارد زیر هستند:
- عنوان سئو
- متادیسکریپشن
- URL صفحه
- متن جایگزین تصاویر
- پاراگراف اول
- سرفصلها
لینکدهی خارجی به صفحه مرتبط
تستهای انجام شده نشان میدهد صفحاتی که به صفحات سایتهای دیگر لینک شدهاند، شانس بیشتری برای به دست آوردن رتبه بالاتر دارند. البته باید این کار را مثل یک حرفهای انجام بدهید.
لینک خارجی باید به صفحات معتبر مثل سایت دانشگاهها، مقالات علمی، تحقیقات معتبر و سایتهای مرجع داده شود. صفحهای هم که مقصد لینک است، باید مطلبی مرتبط با موضوع محتوای شما داشته باشد. این کار به گوگل میگوید که محتوای شما دقیقاً درباره چیست.
به این نکته توجه کنید که لینک خارجی به صفحات بیکیفیت، بیارتباط و فیلتر، تأثیر منفی روی سئوی on page سایت شما میگذارد.
بهینهسازی URL صفحات سایت
آخرین نکتهای که برای تولید محتوای سئوشده باید به آن توجه کنید، بهینهسازی URL صفحه است.
URL آدرس هر صفحه است که از بخشهای مختلف تشکیل میشود. بخش آخر URL که در هر صفحه جدید بهصورت اختصاصی تعریف میشود، اسلاگ (Slug) نام دارد. شما برای انتشار هر محتوای جدید باید اسلاگ یا نامک آن را تعیین کنید تا URL آن تکمیل شود. دقیقاً همینجاست که کار شما اهمیت پیدا میکند.
اسلاگی که برای آدرس صفحه تعیین میکنید باید این 2 شرط را داشته باشد:
- کوتاه باشد.
- ترجیحا از کلمه کلیدی اصلی یا هممعنی استفاده شود.
مسئله دیگری که درباره انتخاب اسلاگ به آن توجه میشود، فارسی یا انگلیسی بودن آن است. تجربه نشان میدهد که این مسئله تأثیر خاصی روی بهبود سئو داخلی سایت ندارد ولی اگر URL دارای کلمه فارسی باشد، هنگام اشتراکگذاری یا استفاده از ابزارهای تحلیلی، به شکل عجیبوغریبی نمایش مییابد.
3. نگارش عنوان سئو و متادیسکریپشن جذاب
نرخ کلیک (CTR) یکی از فاکتورهای بهینهسازی سئو داخلی سایت است. وقتی کاربران یک کلمه کلیدی را در گوگل سرچ میکنند، با هزاران نتیجه روبهرو میشوند که به ترتیب مرتب شدهاند.
مخاطبان معمولاً با یک نگاه سریع، بین عناوین نوشتهشده میچرخند و روی یک یا چندتا از آنها کلیک میکنند تا محتوای موردنیاز خود را پیدا کنند. هر چقدر عنوان شما جذابتر باشد، احتمال کلیک روی آن افزایش پیدا میکند.
این اتفاق علاوهبر جذب ترافیک، سیگنال مثبتی هم به گوگل ارسال میکند تا رنک خوبی به شما اختصاص یابد.
متادیسکریپشن یا توضیحات متا، اطلاعات بیشتری در اختیار کاربر قرار میدهند؛ در واقع هر چقدر کاربران برای تبدیل به لید و مشتری، پتانسیل بیشتری داشته باشند به این توضیحات بیشتر توجه میکنند.
چگونه عنوانی بنویسیم که بیشتر کلیک بخورد؟
عنوان سئو یکی از مهمترین عوامل تأثیرگذار بر روی بهبود سئوی داخلی سایت است. این تگ بیشترین اطلاعات را درباره محتوای صفحه به کاربران و موتورهای جستجو میدهد و مثل یک قلاب عمل میکند!
شما باید در عنوان سئو از کلمه کلیدی اصلی محتوا استفاده کنید. بعضی معتقدند هر چقدر این کلمه کلیدی به ابتدای عنوان نزدیکتر باشد، تأثیر بیشتری دارد. البته به این نکته توجه کنید که این مورد اجباری نیست و باید بهصورت منطقی انجام شود.
راه دیگر برای گرفتن کلیک بیشتر، استفاده از کلمات و عباراتی مثل «مؤثرترین، باورنکردنی، راهنما، بهترین، فرصت محدود، راهکار، لیست، راز، بررسی، اولین، چیست، چگونه، اولین، شگفتانگیز، پیشنهاد، رایگان و غیره» است.
هرچه عنوان سئوی محتوای سایت را با هدف جستجوی کاربر بیشتر تطبیق بدهید، شانس کلیک خوردن آن هم بیشتر میشود. کاربران با جستجو در گوگل به دنبال بهترین و سریعترین پاسخ به سؤال خود هستند؛ پس چیزی که لازم دارند را به آنها ارائه دهید!
از کلمات کلیدی اصلی و فرعی در توضیحات متا استفاده کنید
متادیسکریپشن یا توضیحات متا، اطلاعات مختصری درباره محتوای صفحه به کاربران ارائه میکند. این عبارت کوتاه، نقش مهمی در بهبود سئوی آن پیج سایت دارد و نرخ کلیک را افزایش میدهد.
متادیسکریپشن باید موضوع صفحه و ارزشی که برای کاربر ایجاد میکند را مشخص کند؛ همچنین دارای کلمه کلیدی اصلی و فرعی باشد. برای نوشتن یک متا دیسکریپشن خوب، به نکات زیر توجه کنید:
- متادیسکریپشن را بین 120 تا 150 کاراکتر بنویسید تا بهصورت کامل نمایش داده شود.
- برای هر صفحه متادیسکریپشن منحصربهفردی بنویسید و از تکرار اجتناب کنید.
- مزیت و فایدۀ صفحه را در متادیسکریپشن متمایز کنید.
- موضوع و هدف صفحه را بهصورت شفاف بنویسید.
- اطلاعات مهم و کنجکاویبرانگیز را در متادیسکریپشن قرار دهید.
- در متادیسکریپشن از اقدام به عمل یا کال تو اکشن (CTA) استفاده کنید.
4. افزایش CTR برای بهبود سئوی داخلی
نرخ کلیک (CTR) یکی از فاکتورهای رنکینگ گوگل است و میتواند ترافیک بیشتری را وارد سایت شما کند.
در مرحله قبل با بررسی بهینهسازی سئو تایتل و توضیحات متا، گفتیم که این کار نقش مهمی در افزایش نرخ کلیک دارد؛ پس بهتر است سعی کنید که عناوین سئوی بهتری برای محتوای قبلی و جدید بنویسید.
همچنین افزودن متادیسکریپشن به محتواهایی که پیش از این منتشر شدهاند هم میتواند تأثیر خود را بگذارد. برای افزایش نرخ کلیک هنوز راههای دیگری هم پیش روی شما قرار دارد. بهترین کار استفاده از SERP Features گوگل است.
استفاده از سرپ فیچرز (SERP Features)
وقتی کاربر کلمه موردنظر خود را در نوار جستجوی گوگل وارد میکند، یک صفحه نتایج به او نمایش داده میشود که به این صفحه نتایج SERP یا Search Engine Results Page میگویند.
گوگل برای صفحه نتایج، قابلیتهای مختلفی را در نظر گرفته تا اطلاعات موردنظر کاربر به سریعترین شکل ممکن در اختیار او قرار بگیرد. این فیچرها انواع مختلفی دارند که میتوانید در تصاویر زیر چند مورد از آنها را ببینید:
Featured Snippet
Local Pack
Sitelinks
Knowledge Panel
Images
FAQs
البته به این نکته توجه کنید که گوگل هیچ تضمینی برای نمایش این اطلاعات نداده است؛ با این وجود اگر این امکان برای شما نمایش داده شود، شانس کلیک بسیار افزایش پیدا میکند.
بهتر است تا جای ممکن با استفاده از کدهای اسکیما از این فرصت بهره ببرید. حداقل با اضافه کردن چند پرسش و پاسخ متداول بهعنوان FAQ محتوا، تأثیر مثبتی روی سئو داخلی وبسایت و ترافیک ارگانیک بگذارید.
5. توجه به تجربه کاربری برای بهبود سئو On Page سایت
تجربه کاربری (UX) یکی از فاکتورهایی است که گوگل از آن برای رتبهبندی محتواها استفاده میکند؛ به عبارت دیگر، گوگل با توجه به برخی دیتاها مثل تعامل کاربر، نرخ پرش (Bounce rate) و مدتزمان ماندگاری روی صفحه تشخیص میدهد که آن محتوا مناسب هست یا نه!
حالا که گوگل به تجربه کاربران اینقدر اهمیت میدهد، پس بهتر است شما هم به آن توجه کنید. محتوای خود را خوب بنویسید و آنقدر خوب ارائه بدهید که رضایت کاربران و گوگل را جلب کند.
در این مرحله توجه به توصیههای زیر میتواند تأثیر مثبتی روی سئوی داخلی داشته باشد:
- بهتر است وقتی کاربر وارد صفحهای میشود، اولین چیزی که ببیند عنوان اصلی و مقدمه باشد. ترتیبی بدهید تا پاسخ مسئله تا جای ممکن در معرض دید قرار بگیرد.
البته استفاده از عکس شاخص مرتبط اگر حجیم یا بسیار بزرگ نباشد، موردی ندارد.
- از تگهای عنوان متنوع و پاراگرافهای کوتاه استفاده کنید.
- برای راحت خوانده شدن محتوای و برای نمایش لیستها خود از بولت پوینت بهره ببرید.
- تا جای ممکن از تصاویر مرتبط در محتوا استفاده کنید. این مورد، هم از خستگی کاربر جلوگیری میکند و هم شیوهای برای انتقال بهتر محتوای موردنظر است.
- کاربران را تشویق به تعامل کنید. این کار میتواند با اقدام به عمل (CTA) یا گذاشتن چند کامنت از طرف خود نویسنده آغاز شود.
6. نکات پیشرفته سئو داخلی
تا اینجای کار با بخش زیادی از اصول سئو داخلی آشنا شدید. حالا نوبت آن است که در بخش پایانی اصول پیشرفتهتر را یاد بگیریم. این اصول کمک میکنند تا سئوی سایت شما پیشرفت چشمگیری کند و وقتی پشت سرچ کنسول مینشینید چشمانتان از خوشحالی برق بزند.
از تصاویر یونیک استفاده کنید
همه ما وقتی شروع به نوشتن محتوا میکنیم، حواسمان هست که چیزی را کپی نکنیم و همیشه حرف تازهای برای زدن داشته باشیم ولی هنگام انتخاب تصاویر این نکته را فراموش میکنیم.
تصاویری که صدها سایت دیگر نیز از آنها استفاده کردهاند، نهتنها هیچ تأثیر مثبتی روی سئوی داخلی سایت شما نمیگذارند، بلکه نتیجه منفی هم دارند. در تصویر زیر میتوانید نتیجۀ آزمایشی که در اینباره انجام شده است را ببینید:
بهترین کار این است که برای تولید محتوا بیشتر وقت بگذارید و عکسهای دست اول بگیرید. اگر برای این کار وقت و بودجه مناسبی در اختیار ندارید یا نمیتوانید از گرافیستها کمک بگیرید، بهتر است حداقل عکسهای استوک را با کمی تغییرات، استفاده و منتشر کنید.
اهمیت لینکسازی داخلی را جدی بگیرید
لینکسازی داخلی سایت مثل ایجاد یک شبکه نامرئی بین صفحات مختلف است که به شما کمک میکند یک جریان دائمی از ترافیک ایجاد کنید. تجربه نشان داده است که صفحات یتیم (صفحاتی که لینکسازی داخلی روی آنها انجام نشده است) یا Orphan Pages، کمترین شانس را برای رسیدن به رتبههای خوب موتور جستجو دارند.
برای این کار شما باید ساختار هرمی محتواهای سایت خود را درک کنید. وقتی که ارتباط موضوعی را خوب درک کردید، وقت آن است که از صفحات مختلف با انکرتکست (Anchor text) مناسب لینکدهی کنید. این انکر تکستها نیز باید از میان کلمات کلیدی موردنظر برای صفحه مقصد انتخاب شوند.
به این ترتیب شما سیگنالی به گوگل ارسال میکنید که محتوای سایت مقصد دقیقاً درباره چه موضوعی است. همچنین میتوانید اعتبار دامنه صفحات قدیمی را به صفحات جدید انتقال دهید.
انجام دائمی این روند، مثل مراقبت از نهال است؛ شاید در لحظه رشد آن را نبینید ولی بعد از مدتی خواهید دید که به درختی تناور تبدیل شده است!
از کلمات کلیدی LSI استفاده کنید
استفاده از کلمات کلیدی LSI یا Latent Semantic Indexing که در فارسی به کلمات کلیدی دُمبلند ترجمه شدهاند، یکی از رمزهای جذب ترافیک و بهبود رتبه گوگل است. این کلمات عبارات خاص و معمولاً طولانیتری هستند که کاربران از آنها برای جستجوی دقیق اطلاعات استفاده میکنند.
بهعنوان مثال کلمه کلیدی «تالار» را در نظر بگیرید. حالا فرض کنید کاربری دقیقاً میداند که به دنبال رزرو چگونه تالاری است؛ بنابراین او بهجای سرچ کلمه کلیدی تالار با سرچ عبارتی مثل «تالار پذیرایی با ظرفیت 50 نفر تهران» به دنبال نتیجه موردنظر میگردد.
این عبارت یک کلمه کلیدی LSI است. راحتترین راه برای پیدا کردن این کلمات مراجعه به پایین صفحه SERP و بخش Related Searches است.
کلمات LSI معمولاً کمترین سطح رقابت را دارند و رتبه گرفتن روی آنها آسانتر است. همچنین با استفاده از این دست کلمات در بلاگ پستها، میتوانید مطالب جامعتری بنویسد؛ مطالبی که به تمام سؤالات مخاطبان درباره آن موضوع خاص پاسخ میدهد. این مدل بلاگپستها نیز شانس رتبه گرفتن بیشتری دارند.
سرعت سایت را افزایش بدهید
شما چقدر صبر میکنید تا یک صفحه بارگذاری شود؟
تحقیقات نشان میدهد که کاربران اینترنت بیشتر از 2 تا 3 ثانیه برای لود شدن صفحات صبر نمیکنند و در غیر این صورت، از آن خارج میشوند. این مسئله همانقدر که برای کاربران مهم است موردتوجه گوگل هم قرار میگیرد.
بنابراین اگر سرعت سایت پایینی دارید، مطمئن باشید هیچوقت رنگ ترافیک بالا را نخواهید دید!
سرعت پایین سایت ممکن است به عوامل مختلفی مثل هاست و اسکریپتها ارتباط پیدا کند. ولی برای درک بهتر مشکلات فنی و زیرساختی سایت خود پیشنهاد میکنیم با استفاده از ابزار Google PageSpeed Insights مشکلات موجود را شناسایی کنید.
این ابزار سرعت سایت شما را اندازه میگیرد و گزارش جامعی از عیوب آن به شما نمایش میدهد.
تصاویر سایت را بهینهسازی کنید
بهینهسازی تصاویر سایت از چند جهت اهمیت ویژهای دارد:
- به رباتهای کرارل گوگل کمک میکند تا درک بهتری درباره تصاویر سایت به دست بیاورند.
- این کار باعث میشود که در بخش جستجوی تصاویر گوگل دیده شوید.
- فرمت صحیح تصاویر، سرعت لود شدن صفحات سایت را افزایش میدهد.
برای بهینهسازی تصاویر سایت اولین کاری که باید انجام دهید، استفاده از کلمات کلیدی برای نامگذاری فایل آن است. در این نامگذاری باید از علامت «-» برای جدا کردن کلمات مختلف استفاده کنید.
بعد از این کار نوبت به استفاده از متن جایگزین یا ALT Text برای تصاویر میرسد. «متن جایگزین یا Alt تصویر همان عبارتی است که در صورت لود نشدن تصویر بهجای آن نمایش مییابد.»
به این نکته توجه کنید که متن جایگزین باید توصیفی باشد و بدون دیدن تصویر هم، توضیحی درباره محتوای آن ارائه کند. برای نوشتن یک متن جایگزین خوب به نکات زیر توجه کنید:
- عکس را توصیف کنید.
- از تکرار کلمات کلیدی اجتناب کنید.
- کوتاه و مختصر بنویسید.
- از کلمات کلیدی محتوا استفاده کنید.
- متن را کپی نکنید.
علاوهبر نوشتن نام فایل و متن جایگزین، استفاده از فرمت مناسب نیز به سرعت بارگذاری تصاویر کمک میکند. بهترین فرمت برای عکسهای سایت فرمت WebP است.
نظارت و بهروزرسانی منظم
سئو یک پروژه موقتی نیست که با انجام چند کار به پایان برسد و شما برای همیشه خیالتان از آن راحت شود، بلکه فرآیندی است که به نظارت و بهروزرسانی دائمی نیاز دارد.
علاوهبر نیاز به تولید محتوای دائمی، الگوریتمهای گوگل نیز مدام در حال تغییرند. از طرف دیگر رقبا نیز در تلاشاند که رتبههای بهتری به دست بیاورند؛ بنابراین شما باید همیشه گوشبهزنگ و آماده باشید.
برای اینکه بتوانید همیشه بهترین پرفورمنس را داشته باشید و از جذب ترافیک دائمی بهرهمند بمانید، توجه به نکات زیر ضروری است:
- پایش ترافیک سایت: همیشه ترافیک ورودی سایت را زیر نظر بگیرید. اُفت ناگهانی ترافیک میتواند نشاندهنده مشکلات سئویی باشد.
- بررسی نرخ پرش (Bounce Rate): نرخ پرش یکی از فاکتورهای مهم برای اندازهگیری مفید و ارزشمند بودن محتواهای سایت است. اگر نرخ پرش سایت افزایش پیدا کرد، میتواند نشاندهنده عدم انطباق هدف جستجو با محتوای شما باشد.
برای جلوگیری از این مشکل باید بهصورت دائمی محتواهای قدیمی را بهروزرسانی کنید.
- کاهش نرخ کلیک (CTR): کاش نرخ کلیک میتواند نشاندهنده عملکرد ضعیف عنوان سئو و متادیسکریپشن محتواهای سایت باشد. اگر چنین مشکلی مشاهده کردید، حتماً این تگها را با توجه به نیاز کاربران بازنویسی کنید.
- بررسی رتبه کلمات کلیدی: گوگل سند رتبه یک را برای همیشه به یک سایت نمیدهد! شما با بررسی دائمی رتبه کلمات کلیدی خود باید از وضعیت فعلی باخبر باشید و در صورت اُفت رتبه، چارهای برای آن بیاندیشید.
پیشنهاد ما بهروزرسانی محتواها، انتشار بلاگ پستهای جدید با توجه به گپ محتوایی و لینکسازی داخلی است.
بیشتر بخوانید: بهینه سازی نرخ تبدیل سایت چیست؟
اجرای حرفهای سئو داخلی در کانون ایران نوین
اجرای فرآیندهای سئو تخصصی، سخت و طاقتفرسا است؛ به همین دلیل بسیاری از کسبوکارها در مراحل برنامهریزی و اجرا، نااُمید میشوند و ترجیح میدهند به همان راههای سنتی برای جذب مشتری بازگردند.
در صورتی که کاربران امروزه بیشتر از هر چیزی با استفاده از اینترنت نیازهای خود را رفع میکنند و هر چیزی که در اینترنت نباشد، بدون شک فراموش میشود.
شاید فرآیند سئوی داخلی سخت و تخصصی باشد ولی همیشه میتوان کار را به آژانس دیجیتال مارکتینگ سپرد؛ به همین دلیل کانون ایران نوین، بهعنوان بزرگترین کانون تبلیغاتی کشور تیمی از متخصصین این حوزه را گرد هم آورده تا بهترین خدمات سئو را به شما عزیزان ارائه کند.
اگر شما نیز میخواهید در بازار دیجیتال بهعنوان یکی از پرچمداران شناخته شوید، برای دریافت پروپوزال سئو و خدمات دیجیتال مارکتینگ با ما تماس بگیرید.
سئو داخلی؛ کلید میانبر رسیدن به رتبه یک گوگل
در این مطلب با پاسخ به سؤال سئو آن پیج چیست به بررسی یکی از اصلیترین زیرشاخههای بازاریابی دیجیتالی پرداختیم. بعد از بررسی تعاریف اولیه و اهمیت سئو داخلی، به سراغ فاکتورهای اصلی آن رفتیم. در نهایت نیز، این مطلب را با بررسی کامل اصول سئو On Page به پایان رساندیم. این راهنمای جامع میتواند چراغ راه شما باشد تا در سال 2024 رتبههای بهتری در گوگل کسب کنید. اگر میخواهید درباره اهمیت سئو سایت بیشتر بدانید به مقالهای که درباره این موضوع نوشتهایم مراجعه کنید.
ما در مجله تبلیغات و بازاریابی کانون ایران نوین هر هفته با جدیدترین مطالب همراه شما عزیزان هستیم. اگر هنوز دوست دارید درباره سئو، انواع روشهای تبلیغاتی و دیجیتال مارکتینگ اطلاعات بیشتری به دست بیاورید، حتماً مطالب وبلاگ ما را دنبال کنید!
منابع: