روزنامهها و مجلهها معمولاً بخشها و صفحات مخصوصی را به قرار دادن تبلیغات اختصاص میدادند. با گسترش اینترنت و شکلگیری سایتها، مخاطبان نیز ترجیح دانند اخبار، دانستنیها و سرگرمیهای خود را در صفحات اینترنت پیگیری کنند.
هر جا مخاطب باشد، تبلیغات هم حضور دارد! اینگونه شد که شکل جدیدی از تبلیغات به اسم تبلیغات بنری شکل گرفت. تبلیغات بنری یکی از پربازدهترین انواع تبلیغات دیجیتال است؛ پس اگر شما هم میخواهید بدانید تبلیغ بنری چیست؟ و با استفاده از این نوع تبلیغ کسبوکار خودتان را گسترش دهید، این مطلب برای شماست.
تبلیغات بنری چیست؟
«تبلیغات بنری بهعنوان زیرمجموعهای از تبلیغات نمایشی شناخته میشود که با استفاده از بنرهای تبلیغاتی دیجیتال که در بخشهای خاصی از صفحات وب قرار میگیرند، انجام میشود.»
هدف از تبلیغات بنری جلبتوجه کاربران و هدایت آنها به صفحه لندینگ موردنظر است.
بنرهای تبلیغاتی در صفحات پربازدید سایتها و اپلیکیشنها قرار میگیرند و باعث افزایش آگاهی از برند، فروش و جذب لید میشوند. یک بنر تبلیغاتی خوب باعث جلب توجه مخاطبان میشود و آنها را تحریک میکند تا با یک کلیک درباره آن تبلیغ بیشتر بدانند.
در تصویر زیر میتوانید نمونه تبلیغات بنری را ببینید:
در تصویر بالا سایت ورزش 3 را میبینید که بخش زیادی از صفحه اصلی خود را به تبلیغات اختصاص داده است. این تبلیغات بهطور معمول پیامی جالب دارند که با توجه به نرخ بالای بازدید این سایت، میتواند فرصت مناسبی برای رساندن پیام موردنظر به گوش مخاطبان باشد.
بیشتر بخوانید: تبلیغات درون اپلیکیشنی چیست؟
محل نمایش تبلیغات بنری
سایتها و اپلیکیشنها فضاهای خاصی از صفحات خود را به انتشار بنرهای تبلیغاتی اختصاص میدهند. بهطور معمول این تبلیغات را میتوانید در موقعیتهای زیر مشاهده کنید:
- نزدیک به بالای صفحه
- در نوارهای کناری بهخصوص در نوار سمت چپ
- در پایین اسلایدر صفحه اصلی
- بهصورت پراکنده در میان محتوای سایت
- بهصورت ثابت در پایین مرورگر
بهعنوان مثال در تصویر زیر میتوانید جایگاههای تبلیغاتی سایت زومجی را ببینید. این سایت ادعا کرده است که جای بنرهای تبلیغاتی را در نقاطی قرار داده که بیشتر دیده میشوند.
جایگاه نمایش بنر تبلیغ این سایت با رنگ قرمز مشخص شده است.
تبلیغات بنری چگونه انجام میشود؟
سایتها به شیوههای مختلفی کسب درآمد میکنند ولی معمولاً به 2 دسته سایتهای فروشگاهی و منتشرکننده محتوا تقسیم میشوند.
سایتهای منتشرکننده محتوا هیچ محصول و خدماتی برای عرضه به کاربران ندارند و فقط آخرین اخبار، بررسیها و راهنماها را به اشتراک میگذارند؛ با این وجود به نظر شما شیوه درآمدزایی این سایتها چگونه است؟
سایتهای منتشرکننده محتوا شاید محصولی یا خدماتی نداشته باشند ولی هزاران بازدیدکننده در روز دارند و این بزرگترین سرمایه آنهاست!
این سایتها فضاهای خالی بسیاری را برای تبلیغات بنری اختصاص میدهند. سایتهای دیگر نیز با قرار دادن تبلیغ بنری خود در این جایگاهها میتوانند پیامشان را به هزاران مخاطب نمایش دهند.
بله درست فهمیدید؛ دیجیتال مارکتینگ برای هر کسبوکار به شکل متفاوت درآمدزایی میکند و سودآوری خاص خود را دارد.
چطور میتوان با سایتهای ناشر کار کرد؟
سایتهای ناشر محتوا فضاهای تبلیغاتی خود را به 2 صورت به مشتریان ارائه میدهند.
در روش اول هر کدام از آنها تعرفه تبلیغات بنری مخصوص به خود را دارند و شما میتوانید با آنها بهصورت مستقیم ارتباط برقرار کنید. در این شیوه جایگاه تبلیغات مشخصی برای مدت زمان خاصی به شما اجاره داده میشود.
در روش دیگر سرویسدهندگان تبلیغات، بین شما و ناشرین بهعنوان واسطه عمل میکنند. به این ترتیب که شما تبلیغ بنری خود را در پنل سرویسدهنده میسازید و بعد سرویسدهنده آن را در سایتهای ناشر منتشر میکند.
در این روش شما هزینه را با توجه به مدل کمپین خود مثل کلیک، نمایش یا انجام کار خاصی میپردازید. روش دوم تبلیغات بنری به خاطر قابلیت اندازهگیری، هدفمند بودن، وسعت کار و کنترل هزینهها بسیار مرسومتر است.
بهترین سرویسدهندگان تبلیغات بنری کدام است؟
بزرگترین سرویسدهنده تبلیغات بنری گوگل محسوب میشود و گوگل ادز دیسپلی یک سرویس بینالمللی ساخت و نمایش کمپینهای تبلیغ بنری است. این سرویس تبلیغهای بنری را بر روی بیش از 35 میلیون سایت نمایش میدهد. البته یک مشکل وجود دارد، این سرویس هیچگونه فعالیتی با سایتهای ایرانی انجام نمیدهد.
از دیگر سرویسهای بینالمللی تبلیغات بنری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- متا ادز (Meta Ads): سرویس نمایش تبلیغات بنری در فیسبوک، اینستاگرام و سایر زیرمجموعههای شرکت متا
- مایکروسافت ادز (Microsoft Ads): سرویس نمایش تبلیغات بر روی زیرمجموعههای مایکروسافت مثل Outlook و Bing
عدم نمایش تبلیغات بنری سرویس گوگل ادز دیسپلی بر روی سایتها و اپلیکیشنهای ایرانی، باعث شکلگیری سرویسهای داخلی شد.
پلتفرمهای نمایش تبلیغات بنری ایرانی با قراردادن یک کد اسکریپت بر روی سایتهای تبلیغدهنده و ناشر، بنرهای تبلیغاتی را به بازدیدکنندگان نمایش میدهند و به ازای هر کلیک یا اقدام خاص، مبلغ توافقی را از بودجه شما کسر میکنند. بهترین سرویسهای تبلیغات بنری ایرانی موارد زیر هستند:
- یکتانت
- تپسل
- سنجاق
- صباویژن
تبلیغات بنری گوگل چیست؟
تبلیغات بنری یکی دیگر از خدمات گوگل ادز است که به آن Google Display Ads میگویند. بهعبارت دیگر در زمان ساخت یک کمپین تبلیغاتی گوگل شما میتوانید انواع مختلف تبلیغ مثل سرچ و دیسپلی را انتخاب کنید. در این سرویس گوگل بنر تبلیغاتی تعیینشده را در سایتهای خارجی به کاربران نمایش میدهد. در این روش از فاکتورهای مختلفی مثل کلمات کلیدی برای هدفگیری مخاطبان استفاده میشود. به همین دلیل اجرای تبلیغات بنری گوگل بسیار اثرگذار است. با این وجود این تبلیغ فقط در سایتهای خارجی نمایش پیدا میکند و با توجه به قیمت بالا فقط به برخی از کسبوکارها توصیه میگردد.
جایگزین سرویس تبلیغات دیسپلی یا بنری گوگل شرکتهای داخلی است. این شرکتها را در پاراگراف قبلی به شما معرفی کردیم.
هزینه تبلیغات بنری چقدر است؟
هزینه تبلیغات بنری توسط سرویسهای ارائهدهنده با توجه به مدلهای مختلف که هنگام ساخت کمپین انتخاب میکنید، تعیین میشود. موارد زیر رایجترین مدلهای قیمتگذاری تبلیغات بنری هستند:
- هزینه در ازای نمایش (CPM): هزینه در ازای هر 1000 باری که بنر نمایش مییابد. در کمپینهای افزایش آگاهی از برند این روش توصیه میشود.
- هزینه در ازای هر کلیک (CPC): تبلیغات کلیکی روشی برای پرداخت هزینه در ازای هر کلیک روی بنر تبلیغاتی است.
- هزینه در ازای هر اقدام (CPA): هزینه در ازای هر بار که کاربر با کلیک روی آگهی، اقدام تعیینشدهای مثل نصب اپلیکیشن یا کلیک روی دکمه تماس را انجام میدهد، پرداخت میشود.
- تعرفه ثابت: بدون توجه به رفتار کاربر و فقط برای اجاره جایگاه باید هزینه پرداخت شود.
تبلیغات بنری CPC نسبت به سایر مدلهای پرداخت در میان سرویسهای ایرانی متداولتر است. در این روش شما هزینه اولیهای را برای هر کلیک روی بنر موردنظر مشخص میکنید. در ادامه تبلیغ شما با توجه به قیمت مشخصشده، میزان تقاضا و کیفیت سایت ناشر، وارد یک رقابت با سایر تبلیغات میشود. در نهایت بهترین پیشنهادها روی سایتها نمایش پیدا میکنند.
پنل سرویسهای تبلیغات بنری عموماً اطلاعاتی کاربردی در اختیار شما میگذارند که با توجه به این اطلاعات میتوانید نتیجه بگیرید کدام سایتهای ناشر عملکرد بهتری دارند و قیمت مناسب برای نمایش در هر کدام چقدر است!
آیا تبلیغات بنری اثرگذار است؟
کسبوکارهای دیجیتال نسبت به کسبوکارهای سنتی از سرعت رشد بسیار بالاتری برخوردار هستند. یکی از دلایل این اتفاق دسترسی بیشتر آنها به ابزارهای تبلیغاتی هوشمند و هدفمند است.
آنها میتوانند تبلیغات خود را در جای درست و به مخاطب درست نمایش دهند؛ از طرف دیگر همیشه میتوانند این تبلیغات را آزمایش کنند و مطمئن شوند که این تبلیغ سودآور است.
در میان انواع تبلیغات دیجیتال، تبلیغات بنری یکی از سودآورترین روشهای درآمدزایی برای کسبوکارهای دیجیتال است و آمار نشان میدهد که در 3 ماهه اول سال 2019 درآمد حاصل از آن به بیش از 28.4 میلیارد دلار رسیده است.
با این وجود برای تصمیمگیری درباره اثربخشی تبلیغات بنری باید به مزایا و معایب آن توجه کنید؛ باید ببیند آیا واقعاً ارزشش را دارد یا نه؟
مزایای تبلیغات بنری چیست؟
- افزایش آگاهی از برند: این روش تبلیغاتی به شما این امکان را میدهد که نام برند، محصولات، پیشنهادها و مزایای خود را در معرض نمایش هزاران نفر از مخاطبان قرار دهید.
- هدفگذاری: تبلیغات بنری به شما این امکان را میدهد تا پرسونای مخاطب خودتان را بهصورت دقیق هدف بگیرید. این کمپینها با توجه به کشور، شهر، جنسیت، مرورگر، رفتارهای خاص، دستگاه موبایل یا دسکتاپ و حتی مدل گوشی تنظیم و بهینهسازی میشوند.
- مقرونبهصرفه: تبلیغات بنری اغلب قیمت بسیار کمتری نسبت به سایر انواع تبلیغات دارند. همچنین مدلهای مختلف قیمتگذاری، دست شما را برای مدیریت بودجه باز میگذارند تا بهترین نتیجه ممکن را بگیرید.
- تجزیهوتحلیل برای بهینهسازی: سرویسدهندگان تبلیغات بنری پنل جامعی در اختیار شما میگذارند تا بتوانید کمپینهای خود را با دقت بالا تجزیهوتحلیل کنید.
گزارشهای کمپین معمولاً شامل اطلاعاتی مثل تعداد نمایش و کلیک، درصد نرخ کلیک CTR و نرخ تبدیل CRO هستند. همچنین این اطلاعات را میتوانید به تفکیک ناشرین ببینید.
مجموع این اطلاعات به شما کمک میکند تا درباره کمپینها و ناشران تصمیم درستی بگیرید و بودجه خود را در جایی خرج کنید که بیشترین سودآوری را برایتان دارد!
معایب تبلیغات بنری چیست؟
تبلیغات بنری با وجود تمام مزایا، باز هم با چالشهای مختلفی روبهرو است. برای اینکه از این معایب جلوگیری کنید، باید تجزیهوتحلیل کمپینها را جدی بگیرید و با رویکرد خلاقانه در طراحی بنرهای تبلیغاتی جذاب، میزان اثربخشی آن را افزایش دهید.
برخی از معایب تبلیغات بنری شامل موارد زیر میشود:
- بدبینی برخی از کاربران به تبلیغات بنری
- نمایش تبلیغات در سایتها نامربوط و با محتوای ضعیف
- تعداد زیاد بنرهای تبلیغاتی در یک صفحه سایت
- وجود خطر تقلب در تبلیغات بنری و کلیکهای غیرواقعی (فیک) رقبا
- کلیکهای تصادفی کاربران بهویژه در دستگاههای موبایل
انواع تبلیغات بنری چیست؟
- تبلیغات بنری عادی: تبلیغات بنری عادی که بهشکل بنر مستطیل یا مربع با هدف افزایش آگاهی از برند، لید جنریشن و افزایش فروش در سایتهای ناشر نمایش مییابد.
- تبلیغات بنری ریتارگتینگ: تبلیغات بنری ریتارگتینگ از نظر ظاهر به تبلیغات بنری عادی شبیه است ولی با هدف جذب مخاطبانی که در گذشته با برند شما تعامل داشتهاند انجام میشود.
در این مدل از تبلیغات نمایشی، سرویسدهنده با استفاده از اسکریپتی که روی سایت شما نصب کرده است، کاربران سایت شما را در سایتهای دیگر شناسایی میکند.
به این ترتیب میتوانید کاربرانی که خرید خود را کامل نکردهاند را با پیشنهاد تخفیف ویژه به خرید تشویق کنید.
تبلیغات بنری ریتارگتینگ با توجه به استراتژی بازاریابی دیجیتال شما میتواند پیشنهادهای مختلفی را به کاربران ارائه دهد و همین موضوع آن را به ابزاری قدرتمند تبدیل کرده است. همچنین به این نکته توجه کنید که تبلیغات همسان یا نیتیو نیز به شکل بنری هم منتشر میشود. برای آشنایی با این نوع تبلیغات پیشنهاد میکنیم مطلب تبلیغات همسان چیست را مطالعه کنید.
تبلیغات بنری در اپلیکیشن چیست؟
بنریهای تبلیغاتی فقط در سایتها نمایش پیدا نمیکنند، بلکه هر برنامه و اپلیکیشنی که مخاطبان زیادی داشته باشد برای تبلیغ مناسب است. نمایش تبلیغات بنری در اپلیکیشنهای موبایل با همکاری شرکتهای ارائهدهنده این سرویس مثل یکتانت انجام میشود. با توجه به مخاطبان بالای اپلیکیشنها، تبلیغ در این بستر میتواند تا حد زیادی ثمربخش باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره تبلیغات بنری اپلیکیشنی یا درون برنامه ای مقاله مربوط به آن را مطالعه کنید.
سایز و فرمت تبلیغات بنری به چه شکل است؟
یکی از مهمترین عوامل در اثربخشی کمپینهای تبلیغات بنری، ابعادی است که برای تبلیغ خود انتخاب میکنید. اندازه و طراحی مناسب به شما کمک میکند تا تبلیغ اثربخشتری داشته باشید و نرخ کلیک خود را افزایش دهید.
بهترین اندازه بنر تبلیغاتی این موارد هستند:
- 300 در 250 (موبایل و دسکتاپ)
- 728 در 90 (موبایل و دسکتاپ)
- 300 در 100 (موبایل)
چند سایز دیگر هم برای بنر تبلیغ وجود دارد که کمتر توصیه میشوند:
- 970 در 250 (دسکتاپ)
- 468 در 60 (موبایل و دسکتاپ)
- 120 در 600 (دسکتاپ)
این بنرهای تبلیغاتی را میتوان با فرمتهای زیر منتشر کرد:
- عکس (Png یا Jpeg)
- گیف موشن (Gif)
تصاویر متحرک با فرمت گیف، تأثیر بسیار زیادی روی تبلیغات بنری دارند و بهشکل وسیع از آنها استفاده میشود. البته به این نکته توجه کنید که بهجای استفاده از رنگهای تند چشمکزن برای جلب توجه کاربران، به سراغ پیامهای خلاقانه بروید و از مهارت کپی رایتینگ بهره ببرید.
در ادامه چند نکته برای تبلیغات بنری موفق به شما پیشنهاد میدهیم.
چگونه تبلیغات بنری موفقی داشته باشیم؟
سرویسهای تبلیغات بنری معمولاً امکانی در اختیار شما قرار میدهند تا بتوانید با افزودن عکس و متن، تبلیغ خود را بسازید. البته شما خودتان هم میتوانید بنری طراحی کنید که از نظر ظاهری جذابتر و خلاقانهتر باشد. برای طراحی تبلیغات بنری اثربخش به نکات زیر توجه کنید:
1. به بنر CTA اضافه کنید
کال تو اکشن یا CTA متنی روی بنر تبلیغ است که کاربر را به انجام کار خاصی دعوت میکند. کال تو اکشن باید واضح باشد و مخاطب هدف تبلیغ را به سمت انجام کار موردنظر راهنمایی کند.
2. نام و لوگو برند فراموش نشود
یکی از اهداف تبلیغات، برندینگ است؛ اگر لوگوی شما روی بنر نباشد، اولین مزیت این تبلیغ از دست میدهید! همچنین کاربران متوجه نمیشوند که با تبلیغ چه محصول یا خدماتی مواجه هستند و ممکن است به آن اعتماد نکنند.
لوگو یا برند فقط باید بخش کوچکی از بنر را به خود اختصاص دهند و از باقی اجزای آن قابل تشخیص باشند.
3. از کلمات کلیدی استفاده کنید
کلماتی کلیدی فقط ابزاری برای بهبود سئو سایت نیستند، بلکه کلماتی هستند که بیشترین تناسب را با ذهن کاربران دارند. حتماً برای نوشتن کپی تبلیغاتی از کلمات کلیدی استفاده کنید تا کاربران بهصورت واضح متوجه منظور شما شوند.
4. تصاویر باکیفیت را جدی بگیرید
یک تبلیغ بنری حرفهای باید دارای تصاویر باکیفیت و مرتبط باشد؛ همچنین باعث حواسپرتی و آزار مخاطب نشود. هر چقدر به طراحی بنر تبلیغ توجه بیشتری کنید، میتوانید با حفظ اعتبار برند، درآمد بیشتری به دست بیاورید.
5. صفحه فرود از تبلیغ مهمتر است
لندینگ پیج یا صفحه فرود جایی است که کاربر بعد از کلیک روی بنر وارد آن میشود. به این نکته توجه کنید که محتوای لندینگ به بهترین شکل ممکن طراحی شود و با محتوای تبلیغ سازگاری داشته باشد؛ در غیر این صورت فقط پول تبلیغ از جیب شما خرج میشود و آوردهای در پی نخواهد داشت!
خدمات تبلیغات دیجیتال؛ با ما در کانون توجه باشید!
ما در کانون ایران نوین همیشه در تلاشیم تا با توجه به نیاز مشتریان، بهترین خدمات بازاریابی دیجیتال را به آنها ارائه دهیم. این فرآیند با طراحی استراتژی دیجیتال مارکتینگ آغاز میشود و در ادامه تیمهای خلاقیت، روند تولید محتوای متناسب با استراتژی دیجیتال را ادامه میدهند. در زمان اجرا نیز تیم کمپین با مانیتورینگ لحظهای کانالهای تبلیغاتی، پرفورمنس را مطابق با شاخصهای عملکرد پیش میبرد.
تبلیغات بنری بخشی از خدمات آژانس تبلیغاتی کانون ایران نوین است. ما برای کمپینهای تبلیغاتی با توجه به ایدههای خلاق لندینگپیج، کمپین و بنرهای آن را طراحی میکنیم. این کمپین با انواع تبلیغات کلیکی پشتیبانی میشود تا انتظارات موردنظر شما برآورده شود.
برای دریافت خدمات دیجیتال مارکتینگ و مشاوره بازاریابی روی دکمه تماس با ما کلیک کنید.
تبلیغات بنری؛ از شما تا مشتری یک کلیک فاصله است
تبلیغات بنری یکی از بهترین و مقرونبهصرفهترین روشهای تبلیغاتی دیجیتال است. در این مقاله از مجله بازاریابی کانون ایران نوین با پاسخ به این سوال که بنر تبلیغاتی چیست؟ این روش پربازده را بررسی کردیم.
در ادامه با شیوه کار، مزایا و معایب تبلیغ بنر آشنا شدید. همچنین در ادامه سرویسهای تبلیغات بنری در سایت را معرفی کردیم و گفتیم چگونه یک تبلیغات بنری قدرتمند داشته باشید.
تبلیغات بنری اگر اصولی و دقیق اجرا شود، تأثیرگذاری بالایی دارد! این کار بهعنوان یکی از عناصر کمپین دیجیتال میتواند لیدهای قدرتمندی برای شما تولید کند؛ بنابراین اگر درباره تبلیغات بنری سایت و انواع دیگر استراتژی بازاریابی دیجیتال سوالی دارید، ما در بخش کامنتها پاسخگوی شما هستیم.